Branzoaice trandafir
Ingrediente
Aluat
500 gr faina 000
3 oua
100 gr zahar
25 gr drojdie
½ lgt sare
50 ml ulei
250- 300 ml lapte (in functie de tipul fainii)
razatura de lamaie
un ou pentru uns
Umplutura
600 gr branza
2 oua (eu am folosit de curca)
200 gr de zahar (sau dupa gust)
zahar vanilat bourbon
razatura de lamaie
sare
Branzoaice trandafir- Mod de preparare
Din 100 gr de faina ,drojdia dizolvata cu zaharul si putin lapte cald facem o maia pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina,oale batute cu zaharul si razatura de lamaie.Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura de branza astfel :branza se amesteca bine cu zaharul,ouale,zaharul vanilat ,razatura de lamaie si sarea.Daca cumva consistenta umpluturii este prea moale se poate adauga 1-2 lg de gris sau pesmet.
Aluatul crescut se imparte in mici bucati potrivite care se intind in cercuri cu diametrul de aproximativ 10 centimetri.Se cresteaza ca in imaginile de mai jos ,se pune umplutura in mijloc si incep sa se adune fiecare petala formand trandafirasul.Se pun fiecare la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se ung cu ou si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Daca doriti le puteti pudra cu zahar pudra vanilat.
Lili multumesc mult pentru metoda de impachetare a acestor branzoaice.
Comentarii recente
mirela
10/05/2010 at 20:02Foarte frumoase ti-au iesit.Sigur sunt si gustoase.O seara frumoasa.
pansy
10/05/2010 at 20:05splendide sunt ! ce idee aratoasa !
MIMI
10/05/2010 at 21:50wow,ce frumuseti!Se vor face cu siguranta!Pupici
Sidy
11/05/2010 at 08:07Nu pot decat sa spun ca sunt SUPERBE !!!!
La gust sunt sigura ca sunt delicioase , la fel ca toate bunatatile voastre.
Bravo voua pentru idee…
geta
11/05/2010 at 10:57n-am sa pot face niciodata asa niste frumuseti!
Maria
11/05/2010 at 11:50Cat de frumoase sunt branzoaicele! Mersi pentru idee si felicitari pt blog!
Goldielocks
11/05/2010 at 21:37Ce placintele frumoase,frumoasa foc,ink!
Elena Toma
12/05/2010 at 22:02Minunate! Alte cuvinte ar fi de prisos. Felicitari!
Lory
12/05/2010 at 23:24Fetelor va multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
Incercati-le ,se fac usor si cu siguranta veti impresiona 🙂
Va pupacesc cu drag pe toate
Lory
Banutza
19/05/2010 at 10:18la tine arata fff bine, mie nu mi-au iesit, desi am respectat reteta . s-au muiat , si nu am pus tot laptele . faina 000 am folosit … nu stiu care a fost baiul.
Anonymous
01/04/2012 at 00:07800 gr faina..nu 500+100
Lory
01/04/2012 at 15:23Eu nu am folosit 500+ 100 ci doar 500 gr de faina si la celelalte cantitati gramajul e corect .Daca vrei sa faci mai mult aluat poti folosi 800 gr d de faina …nu te opreste nimeni
Am mai spus laptele nu se toarna deodat ci treptat astfel obtii un aluat cu consistenta pe care o doresti .
Mihaela Ciochia
21/01/2015 at 21:24Eu am încercat reteta, gustul e bun, dar cred ca este gresita cantitatea de brânză, este prea multa pentru cat aluat iese. La compozitia aluatului trebuie mai mult de 500g de făină pt ca iese prea moale, desi am folosit doar 150 ml lapte. Voi mai încerca reteta, dar cu modificările de rigoare.
Lory
19/05/2010 at 23:15Banutza imi pare rau ca nu ti-au iesit branzoaicele :(…sincer nu imi pot da seama de ce s-au inmuiat
Hmmm ,sa fi fost oare drojdia de vina? cand nu e de calitate ea mai inmoaie aluatul…el trebuie sa aiba consistenta celui de paine sau cozonac …sa se poata modela.
Lory
Anonymous
17/04/2011 at 01:17Iamiiii, eu le-am terminat la o ora destul de tarzie f. aspectuase sunt inca fierbinti, abia astept sa le gust.Multumesc pt. reteta!
mygoldielove
15/06/2011 at 17:34OMG…păi astea-ţi lasă gura apă,arată splendid şi sunt convinsă că-s foarte apetisante…urmează să fie pregătite sper de curând (dacă găsesc brânza de vacă…că asta e mai greu pe aici la brit-ţi ăştia:-))
Miha
30/06/2011 at 13:49Ce idee faina! Super!
Blogger
06/07/2011 at 19:59da, metoda de impachetare e intradevar inedita
Anonymous
05/08/2011 at 18:38da sunt super faine
Sara & Miki
27/09/2011 at 09:43Minunate… adevarati trandafiri.
miremirc
01/10/2011 at 21:28Idee super ! 🙂 Am notat si eu reteta ! 😛
Anonymous
13/12/2011 at 18:41Buneee!!! Aluatul byn bun .. Eu nu am branza de vaci si am umplut cu crema ( budinca de vanilie). Facuta acasa foarte reusite pup pt reteta gardenia
Anonymous
05/03/2012 at 15:42As vrea si eu sa aflu cate portii ies din aceste cantitati de alimente?
Multumesc.!!!
Lory
05/03/2012 at 23:59ies cam 10-12 buc …nu mai stiu sigur 🙁
anca
28/06/2012 at 21:56http://blog-ank09.blogspot.it/2012/06/branzoaice-trandafiri.html… super delicioase.multumim:)
Anonymous
13/08/2012 at 19:25eu le fac mereu si sint delicioase,reteta este perfecta, nu stiu de ce la altii nu iese bine. Eu le congelez, si scot cite 2 in fiecare dimineata si sint la fel de bune, cu un pahar de lapte(pentru sotul meu le fac, :P)
atlanta
cornelia7376 yahoo.com
02/09/2012 at 00:11multumesc de toate retetele sinteti fantastice
simona
02/01/2013 at 13:46simona: am incercat reteta si este superba !!!!mega pufoase :X:X::X
C Elena
10/01/2013 at 20:24ce bine arata!!! 😀
jony
30/01/2013 at 13:40super,dar eu nu folosesc ulei in reteta,am adaugat 2 linguri de rom,iar in faza finala le-am uns cu miere……recomand pentru aluat razatura de portocala,iar pentru umplutura lamaie rasa….in rest este branzoaica perfecta….moooak
LoredanaCarp
31/01/2013 at 15:56jony intradevar o poti adapta dupa gustul tau !!
ilies ramona maria
24/07/2017 at 10:44si eu fac constant si nu am avut probleme cu gramajul…e corect….Sotul si copii mei le adora….multumesc pentru reteta
Loredana
07/08/2017 at 19:18Cu mare drag!!