Rozete aperitiv
Aluat
Ingrediente
500 gr faina
25 gr drojdie
un ou
250 ml lapte
1/2 lgt sare
1 lgt zahar
50 ml ulei
Umplutura
sunculita taraneasca
cascaval
ardei capia
sos de rosii picant
un ou pentru uns
Rozete aperitiv
MOD DE PREPARARE
Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam peste ea putin lapte caldut si amestecam cu putina faina formand astfel maiaua pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina amestecat cu sarea si oul batut.Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Rupem aluatul in portii egale de 80 gr fiecare pe care le intindem sub forma unui disc.Il ungem cu sosul picant,punem un strat subtire de cascaval ras adaugam sunculita taraneasca taiata fasii,ardeiul capia taiat cubulete dupa care adunam marginile astfel incat umplutura sa ramana in interior.Asezam discul pe tava tapetata cu hartie de copt dupa care cu ajutorul unui cutit bine ascutit crestam marginile pe care le rasucim dand forma unei rozete Se unge cu ou batut si se lasa la crescut cam 10 minute. Se coc la foc potrivit.!!
Se servesc calde insotite de un sos picant sau dupa gust.
Comentarii recente
Mitinita
18/10/2011 at 09:38ce frumoase si elegante sunt!
Tudor Elena Cristina
18/10/2011 at 09:59MMmmmmmmm..daaaa……multumesc pt aperitiv….este tare aratos si gustoos!!!!…..Mai vreauuu!!!!pup
Cristina
18/10/2011 at 12:19Foarte faine si de mare efect.
Timeea Barbu
18/10/2011 at 22:15Arata minunat si fac pariu ca sunt tare gustoase dar ma uit la poze si nu reusesc sa inteleg tehnica rasucitului. Ma gandeam sa fac familiei mele o surpriza maine.
Leila
18/10/2011 at 22:27Buna Timeea, deci pana la partea cu adunatul ai inteles 🙂 Ei , dupa ce ai adunat aluatul cu un cutit din mijloc incepi sa tai inspre exterior(vazi nu incepi exact din mijlocul discului ca sa nu se desprinda fasiile de aluat) Fiecare parte taiata o prinzi si o sucesti odata spre dreapta ( la fel procedezi cu toate „petalele” ) Ufff … sper ca ai inteles 🙂 daca nu mai incercam 🙂
Lory
18/10/2011 at 23:43Pupici fetelor:*:* ma bucur ca va sunt pe plac :*
sarah
19/10/2011 at 12:02un aperitiv care sigur impresioneaza mesenii atat prin gust cat si prin forma.pupici
Lory
19/10/2011 at 20:36Sarah cei mai incantati sa guste sunt copii :)…si uite asa ii faci sa manance 😀
Umplutura pentru aceste rozete poate fi dupa gustul si imaginatia fiecaruie 🙂
Sa aveti mult spor!!!
Lory
yaya6
25/10/2011 at 09:52poti oare sa zici nu la o astfel de roseta? sa o refuzi? nu cred ca e cineva care sa refuze,uite ce crocanta e,ce pofta iti face numai foto cand o vezi,dar una adevatata daca o ai in fata,dispare imediat,felicitari
Lory
11/02/2012 at 18:37Yaya multumesc :* mare adevar ai spus 😀 Au disparut imediat :))
Pup:*
Claudia
11/02/2012 at 18:17Am facut rozetele si au iesit superbune.Am improvizat putin si in loc de cascaval am avut o branza telemea care nu era asa sarata !Au disparut de pe platou rapid !Multumesc pentru reteta !
Va pup !
Lory
11/02/2012 at 18:41Claudia ma bucur sa aud asta :).Si eu cand incerc o reteta trebuie musai sa-mi las amprenta asupra ei :D…asa ca de fiecare data mai pun si ceva de la mine .Rozetele sunt permisive la umplutura poti improviza dupa gus si ingredientele ce le ai la indemana 🙂
Pupici :*
aleyna
27/04/2012 at 16:30ARATA SUPER BINE…O SA MA RISC SA FAC SI EU…POATE IMI IESE