INGREDIENTE:
cotlet de porc,
orez,
ciuperci,
rosii,
ceapa,
patrunjel verde,
sare,
piper alb macinat,
sunca,
cascaval,
ulei,
faina,
pesmet,
oua
PREPARARE:
Cotletul se portioneaza si se bate subtire. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem la incis 3-4 linguri ulei si calim ceapa. Ciupercile le spalam si taiem apoi cubulete .Rosia se decojeste si taie cubulete. Tocam fin 1 legatura patrunjel verde. La ceapa calita adaugam ciupercile si calim mai departe pret de 10 minute dupa care adaugam orezul spalat si scurs.Lasam inca aproximativ 5 minute si adaugam rosiile taiate . Amestecam sa se omogenizeze totul , condimentam cu sare, piper dupa gust si turnam deasupra apa(cat sa acopere orezul) .Adaugam si patrunjelul tocat fin , acoperim vasul si lasam la fiert la foc mic . Cand bobul de orez e fiert pe jumatate oprim focul si acoperim cu capac vasul lasand astfel orezul sa fiarba mai departe. In aproximativ 20-30 minute orezul este fiert .
Pe fiecare felie de carne punem o felie de sunca , peste asezam 1 lingura de umplutura si cascaval razuit. Rulam felia de carne , bagam capetele apoi o dam prin faina , ou si pesmet dupa care le punem la prajit in ulei incins unde le vom rumeni pana capata o culoare aurie.
Sevim alaturi de cartofi pai si salata de varza .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Alexandrina
05/11/2011 at 10:50Arata excelent, felicitari!
Daca doriti, va invit sa participati la provocarea lunii noiembrie „Dulce Romanie”; va astept cu drag! (detalii la mine pe blog)
catkitchen
06/11/2011 at 17:50fffff bine arata !!!!!
Ana
17/02/2014 at 00:24bun, bun!
sanda
21/04/2015 at 12:47Cantitatile sunt dupa ochi?
sanda
25/04/2015 at 10:44Buna. Am scris de cateva ori si nu aparea. Mai incerc o data. Scuzati daca apare si ma repet. Eu nu am inteles. Apa cata pt. dizolvarea cascavalului? Nu conteaza, ok. Dar cu cascav. pus INTRE 2 folii nu inteleg.Adica pun 1 foaie, cascav.si a 2-a foaie? Asta inseamna INTRE. Atfel ar fi PE. Si apoi sunca. Pe ce, pe folie !!! Nu se poate. Ce-i cu cele 2 folii nu inteleg. Pun cascav. intre 2 folii, apoi dai una -cea de deasupra- jos si adaugi sunca? Si apoi din nou cu cascavalul afumat tot INTRE. Va rog sa-mi raspundeti ca vreau sa fac. Multumesc si scuzati de capul meu greu.
Loredana
26/04/2015 at 19:23Sanda despre reteta asta vorbesti, nu? http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/aperitive/rulada-aperitiv-de-cascaval-afumat-si-natur.html Deci pui cascavalul in apa (nu o cantitate anume) cand s-a inmuiat il scoti, il scurgi si il intinzi intre doua foi de ciolofan.Inlaturi foaiaa de ciolofan de deasupra si pui sunca si carnatii.Separat intinzi si cea de a doua foaie de cascaval(tot intre doua foi de ciolofan) si o asezi deasupra peste carnat.Apoi rulezi cat mai strans. Deci in concluzie faci o foaie de cascaval afumat si o foaie cascaval natur, intre cele doua se pune feliile de sunca si carnatul si se ruleaza Simplu!!!
Loredana
26/04/2015 at 19:28Uite aici cum am pregatit eu cascavalul , e mai usor asa http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/aperitive/mini-rulada-de-cascaval.html
sanda
25/04/2015 at 13:37Scuze, Am gresit postarea. Facand aceste rulouri, am ramas aici .Hahaha. M-am referit la reteta:Rulada aperitiv cu cascaval afumat si natur. Nu stiu de ce nu pot sterge !!!.
Loredana
26/04/2015 at 19:28Ti-am raspuns aici mai sus!!
sandas
16/06/2015 at 16:40Multumesc de raspuns. Is grea de cap. Acuma am inteles. Am recitit reteta, unde nu spuneai ca dai la o parte o foai.
e de celofan, de aceea nu intelegeam. Scuze