Cu aceasta reteta participam la „Dulce Romanie” – Provocarea lunii Martie 2012
Blat
10 oua,
10 lg zahar,
10 lg faina,
esenta de vanilie,
Crema
10 galbenusuri,
350 gr zahar,
700 ml frisca,
o cutie ananas,
(sau alte fructe din compot)
2 pliculete gelatina,
2 esente vanilie la fiola,
Sirop
300 gr zahar,
500 ml apa,
fasii din coaja de lamaie,
esenta de vanilie,
Decor
300-500 ml frisca,
flori din pasta de zahar
Mod de preparare
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie.
Se amesteca lejer cele doua compoziti dupa care se adauga faina cernuta si se incorporeaza.
Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara(27/38 cm) si se coace la foc potrivit.
Crema diplomat
Galbenusurile se amesteca foarte bine cu zaharul dupa care se pun pe baie de apa amestecand continuu pana ce se spumeaza iar compozitia da in fiert .
Se da deoparte si se adauga gelatina care a fost hidratata in 100 ml apa rece.Se amesteca foarte bine pana ce gelatina se dizolva.
Compozitia racita se toarna peste frisca batuta ,sa adauga bucatile de ananas esenta de vanilie si se amesteca bine.
Blatul se taie in doua foi egale se aseaza prima foaie in forma in care a fost copt se insiropeaza cu siropul fiert si racit dupa care adaugam crema.
Se pune deasupra cealalta foaie, se insiropeaza si se da la rece pentru cateva ore.
Se scoate din forma, se imbraca in frisca si se decoreaza dupa cum doriti.
Comentarii recente
Beth
21/03/2012 at 13:35Ce gâteaux et superbe et très joli digne d’une grande vitrine, bravo!
naty, galati
21/03/2012 at 19:51Foarte frmos tortul
yaya6
22/03/2012 at 12:36simplu si elegant,imi place!
Anonymous
26/07/2012 at 13:40Imi place foarte mult tortul si as dori sa-l fac si eu,dar..”Se scoate din forma…”,ce forma? Multumesc!
Lory
30/07/2012 at 21:00Scrie in reteta:)
lilli
25/02/2016 at 18:05buna, l am facut acum,dar de ce crema mi a iesit moale ?Cind am amestecat cu frisca si apoi am adaugat gelatina mi a devenit cum e un iaurd,am emotii ca am multi musafiri si ma gandesc daca nu mi se intareste ce fac? off.va zic ca am rezolvat dupa.
Elena Boca
09/07/2021 at 00:27Nu este prea putina gelatina ptr aceste cantitati?este doar o intrebare.Va multumesc
Loredana
11/07/2021 at 15:18Nu, cele doua plicuri cantaresc impreuna 20g , asa ca este suficienta!!
Loredana
25/02/2016 at 18:24Daca ai urmat pasii exact cum am scris in reteta , nu are de ce sa nu se intareasca. Sper ca nu ati pus compozitia calda peste frisca…si chiar si asa ar trebui sa se intareasca .Il lasati peste noapte la rece.