Remediu.ro – magazin de produse naturiste , va invita la un concurs vesel, cu premii pline de vitalitate si energie: va ofera cu drag un pachet din produsele lor constand in:
1 Laptisor de matca pur crud si 1 Miere de portocal Albeena, culese direct din stupul albeenelor!
Ziua buna incepe cu o lingurita de laptisor de matca Albeena!
Laptisorul de matca pur crud Albeena este unul dintre produsele apicole de exceptie pe care ni le ofera natura in forma nealterata, cruda. Considerat un aliment complet, o forma de „hrana vie”, Laptisorul de matca pur reprezinta tot ceea ce are nevoie organismul nostru pentru a ramane in starea optima de sanatate, vitalitate si energie. Cea mai de pret calitate a sa este restabilirea echilibrului psihic si fizic, de aceea este puternic recomandat de specialisti ca tratament natural pentru stress si oboseala cronica.
Laptisorul de matca actioneaza ca un imunostimulator natural, adjuvant in recuperare fizica si psihica, artrita, osteoporoza, rahitism, dar si ca rejuvenator celular – detine antioxidanti care incetinesc imbatranirea. Multe femei il consuma pe timpul menopauzei sau in alte afectiuni endocrine, pentru ca actioneaza ca un estrogen natural, dar si pentru stimularea fertilitatii.
„Laptisorul de matca este indicat ca un produs natural pentru ameliorarea stressului si oboselii cronice deoarece este bogat in vitamine, mai ales cele din grupa B; avem in special vitamina B5 (vitamina antistress) care este un neurotransmitator puternic ce regleaza, prin intermediul hormonului adrenocorticotrop(ACTH) produs de glanda hipofiza, secretiile de steroizi ale glandelor corticosuparenale ca reactie la stress si oboseala” a declarat pentru Remediu.ro Dr. Rawhi Deme, medic pediatru şi cercetător în domeniul apiterapiei, autor al cartii Totul despre apiterapie.
Mai multe despre beneficiile acestui produs apicol de exceptie puteti afla pe Remediu.ro , magazinul de produse naturiste in care dispuneti de cele mai bune preturi – pret de producator – pentru laptisorul de matca pur crud Albeena.
Remediu.ro pune la dispozitia clientilor peste 8000 de produse naturale, suplimente, cosmetice bio, produse pentru sportivi, vitamine si minerale sau aparatura medicala, pentru mentinerea unei stari perfecte de sanatate, in mod natural.
PARTICIPA LA CONCURSUL „ZUMZAIE DE SANATATE CU ALBEENA”:
Nimic nu-i mai bun ca mierea-n bucate!
Asadar, ne-ar placea sa ne scrieti reteta unei prajituri delicioase, preparate cu miere sanatoasa, intr-un comentariu la aceasta postare, impreuna cu numele complet si cu adresa de email.
Fiecare concurent se poate inscrie o singura data cu o singura reteta.
Castigatorul va fi ales pentru iscusinta de care da dovada si de originalitatea retetei.
Jurizarea va fi facuta de catre sponsor.
CONCURSUL ARE LOC IN PERIOADA
31 mai – 13 iunie ora 23:59, iar castigatorul va fi ales in ziua de 14 iunie 2012
Pot participa la concurs si cei din strainatate cu, conditia de a da o adresa valida din Romania in cazul unui castig.
Premiile se distribuie doar pe teritoriul tarii.
Castigatorul va fi contactat de catre sponsor.
La cat mai multe retete delicioase!!
Castigatorul a fost anuntat aici
Comentarii recente
Alina C.
31/05/2012 at 09:12Cuburi cu miere
Aveti nevoie de :
3 oua
2 linguri miere
250 gr zahar
375 gr faina
1 praf de copt
7 linguri lapte
Crema :
250 gr zahar pudra
8 linguri lapte
50 gr cacao neagra
250 gr margarina Rama
fulgi de cocos ( aprox 200-250 gr )
Se prepara astefel :
-se freaca cele 3 oua cu zaharul si mierea,apoi adaugati laptele si la final faina amestecata cu praful de copt
-amestecat bine aluatul apoi il turnati intr-o tava acoperita cu hartie de copt si dati tava la cuptor ( preincalzit ) la 180 grade aproximativ 20-25 minute ( pana iese scobitoarea curata ) apoi lasati blatul sa se raceasca si il taiati cuburi potrivite
-pregatiti crema astfel : puneti intr-o oala margarina,zaharul pudra,laptele si cacaoa si amestecati la foc mic totul pana se topeste 100% margarina si rezulta o crema neagra lucioasa
-asa fierbinte cum este o folositi astfel : cu ajutorul unor furculite tavaliti cuburile din blat prin crema ,apoi lasati fiecare cub sa se scurga de excesul de crema si imediat se tavalesc prin cocos pe toate partile si se pun pe o tava acoperita cu folie alimentara pana a2a zi
http://sotiefericita.blogspot.com/2011/12/cuburi-tavalite-in-cocos.html
Alina Codrean
sotie.fericita@gmail.com
Tatiana Sorina
31/05/2012 at 10:32ALBINITA
Foi:
600 g faina
180 g zahar
4 linguri miere
1 lingura de bicarbonat
80 g unt
1 ou
2-3 linguri de lapte
Crema:
250 ml lapte
esenta de vanilie
180 g zahar
1 lingura miere
80 g gris
200 g unt cu 80% grasime
In plus mai avem nevoie de :
1/2 borcan de gem mai acrisor (eu am folosit de caise)
zahar pudra pentru finisat
foile:Untul, mierea si zaharul le punem intr-o cratita pe foc mic pana se dizolva zaharul complet si incepe sa isi schimbe culoarea.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu bicarbonatul stins in putin otet. Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina apoi adaugam si restul de faina si oul.
Framantam bine si adaugam cateva linguri de lapte, pana la omogenizarea aluatului.
Impartim aluatul in 4 parti egale.
Ungem dosul tavii cu unt si intindem prima foaie, direct pe tava. Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor (aveti grija pentru ca se coace destul de repede).
Procedam la fel si cu urmatoarele foi.
Prima foaie se va intinde usor pentru ca aluatul este inca caldut. Ca sa nu aveti probleme la intins foile, tineti aluatul pe aragaz, la caldura. Astfel se va intinde mult mai usor. Si ca lucrurile sa mearga si mai bine intindeti urmatoarele foi pe tava inca calda.
Dupa ce am copt toate foile ne ocupam de crema. Punem pe foc laptele, zaharul si mierea. Cand incepe sa dea in clocot adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu. Fierbem pana se ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei adaugam vanilia si untul.
Mixam apoi la viteza mare pana devine o crema spumoasa.
Pe un platou asezam o foaie apoi jumatate din crema de gris. Urmeaza inca o foaie pe care vom intinde gemul in strat uniform. Acoperim cu cea de-a treia foaie si restul de crema de gris. Deasupra punem ultima foaie.
Presam prajitura cu o greutate si lasam sa stea la loc racoros cel putin o zi altfel foile nu se vor putea taia.
Inainte de a portiona prajitura se pudreaza cu zahar.
fb:tatiana sorina
mail:vs_tatiana@yahoo.com
Anonymous
31/05/2012 at 11:52Prajitura cu miere
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentu foitaj
200g zahăr
1 ou întreg
3 linguri de miere
6 linguri de lapte
1/2 linguriţă bicarbanat, stins cu zeamă de lămâie
400g făină
un borcan gem de caise sau coarne
Pentru cremă
300ml lapte
o ceşcuţă de griş
200g unt
250g zahăr pudră
Mod de preparare:
200g zahăr, un ou,3 linguri de miere, 6 linguri de lapte şi 1/2 linguriţă de bicarbonat, se pun toate intr-o cratiţă şi se fierb pe baie de aburi 5 minute după ce începe să clocotescă apa. Se dă la o parte de pe foc şi se adaugă treptat 400g de făină. Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă pe masa de lucru şi se frământă bine. apoi , coca obţinută, se împarte în patru părţi din care se întind separat câte o foaie care se coace pe fundul tăvii bine uns.
Pentru cremă, 300g de lapte se fierb cu o ceşcuţă de griş(ceşcuţă de cafea). După ce s-a fiert grişul, se freacă până se răceşte.Separat se freacă 200g de unt cu 250g de zahăr pudră, apoi se amestecă împreună cu grişul fiert.
Trecem apoi la aranjarea prăjiturii pe un platou sau pe o masa de lucru. Pe prima foaie se întinde cremă albă(cea cu griş), pe adoua gem de caise sau coarne, pe a treia iar cremă albă peste care punem foaia a patra.
Se taie forma dorita(dreptunghiulară, pătrată sau romb)
Poftă bună!
Emilia Teodorescu adresa email : emi.teodorescu@yahoo.com
new_camy86
31/05/2012 at 12:56Super prajitura cu miere si glazura de ciocolata:ngrediente: Pentru aluat: 50 g unt, 1 ou, 150 g zahar, 4 linguri lapte, 60 g miere, 400 g faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu. Pentru crema: 600 ml lapte, 120 g gris, 4-5 linguri zahar, 100 g unt, 100 g zahar pudra, zeama si coaja de la ½ lamaie, gem de caise. Pentru glazura: 2 linguri cacao, 2 linguri zahar, apa.
Mod de preparare: Untul, oul, zaharul, laptele, mierea se amesteca, se fierbe pe baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga bicarbonatul de sodiu amestecat cu faina si se framanta un aluat neted. Se imparte in 3 parti egale, se aduna sub forma de minge si se lasa sa stea timp de 30 minute.Apoi se intind in foi subtiri, se pun in tavi captusite cu hartie de copt si se introduc in cuptor incalzit la 180° C pana devin aurii. Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema se pune laptele pe foc, se dizolva zaharul si se adauga in ploaie grisul Se fierbe pe foc moderat pana se ingroasa. Pana cand se raceste, untul se freaca spuma cu zaharul pudra, apoi se unesc si crema obtinuta se aromatizeaza cu zeama si coaja de lamaie.
Foile se ung subtire cu crema, apoi cu gemul de caise, se suprapun si se apasa putin. Pentru glazura, cacaoa se amesteca cu zaharul si apa cat cuprinde, dupa care se fierbe pana devine o pasta mai groasa. Imediat se toarna peste foaia de deasupra, se intinde uniform si prajitura se introduce in frigider pentru o noapte.
Se serveste taiata felii,e delicioasa!!!!
Pofta buna!!!! FB:TENDER CARMEN MARILENA,E mail:new_camy86@yahoo.com
Iulian Coman
31/05/2012 at 13:06Prajitura cu miere
250g faina
100g zahar
4 oua
50g miere
scortisoara
1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Se freaca spuma ouale si zaharul, apoi se adauga treptat faina, praful de copt, mierea(calduta) si scortisoara. Se amesteca totul timp de 30 minute( eu folosesc mixerul la viteza mica).
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se presara nuci taiate marunt. Se da la cuptor pentru 25 -30 minute.In loc de nuci se ma pot folosi fisticul sau stafidele.
IULIAN COMAN
comiuli@yahoo.com
Prajitura poate fi pastrata mult timp.
Voteaza
invatati usor
31/05/2012 at 13:21Pentru foi:
600 de grame de faina
180 de grame de zahar
4 linguri de miere
1 lingura de bicarbonat
80 de grame de margarina
1 ou
cateva linguri de lapte, atat cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul
Crema:
1 pahar de lapte (250 ml)
zahar vanilat, sau esenta de vanilie
180 de grame de zahar
1 lingura de miere
80 de grame de gris
200 de grame de unt cu 80% grasime
5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
zahar praf pentru finisat
Preparare:Foi:
Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet . Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand. Se adauga si restul fainii si oul, se incepe framantarea, adaugand cateva linguri de lapte, pe rand, pana la omogenizarea compozitiei. Alatul se imparte in 4 parti egale care se intind in foi subtiri – mai demult se coceau pe dosul tavilor unse, dar eu recomand sa fie intinse cu sucitorul direct pe coli de hartie de copt, in dimensiuni cat mai egale. Inainte de a se introduce in cuptor, foile se perforeaza cu furculita .Se gliseaza cele 4 foi, pe rand, cu ajutorul suportului de hartie de copt, intr-o tava incapatoare si se introduc (tot pe rand) in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Foile vor fi gata destul de repede, in momentul in care marginile se rumenesc usor:
Crema:
Laptele, zaharul si mierea se pun pe foc.Cand laptele da in clocot, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu.Compozitia se fierbe pana se ingroasa bine.Se lasa deoparte sa se raceasca, iar atunci cand a atins temperatura camerei se adauga esenta de vanilie sau zaharul vanilat si untul.Se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o crema spumoasa.
Asamblare:
Foaia de la baza se acopera cu jumatate din crema.Se acopera cu a doua foaie, presand usor pe toata suprafata, apoi se unge foaia 2 cu gemul.Se acopera cu foaia a treia, pe care se pune restul de crema, apoi cu foaia a patra.
Deasupra prajiturii se aseaza o tava mai mare in care ati asezat o greutate si se lasa de pe o zi pe alta intr-un loc racoros. Nu incercati sa taiati prajitura in aceeasi zi, foile vor fi sfarmicioase, dar a doua zi se vor fragezi minunat.
POFTA BUNA
mihaela
31/05/2012 at 14:24Tarta cu mere si miere
3 oua
100 grame zahar
2 linguri miere (sau se poate folosi doar miere fara zahar)
100-130 grame faina
4-5 mere
1 praf de copt
scortisoara
esenta migdale sau rom
Se amesteca galbenusurile cu mierea si/sau zaharul si se pune si esenta de migdale sau rom.
Separat merele se curata de coaja, se taie bucatele mici si se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si un pic de scortisoara pana se moaie un pic.
Albusurile se bat spuma si se pun peste galbenusuri. Se adauga praful de copt si faina in ploaie.
Se unge tava de teflon sau yena cu ulei si pesmet cu un pic de zahar si se pun merele peste care se adauga compozitia.
La cuptor dureaza cam 40-50 min.
POFTA BUNA!
Mihaela Vacariu Sirotta EMAIL: mihasiro2008@yahoo.com
andreeabacau
31/05/2012 at 15:52Canales des Bordeaux
700 ml lapte
1 pastaie vanilie
50 gr unt la temperatura camerei
200g miere
100g faina
3 oua mari
1 galbenus mare
3 linguri de Dark Rom
unt pentru uns formele
Intr-o cratita se amesteca laptele cu semintele de vanilie si se pune pe foc.Intr-un bol se amesteca ,faina,ouale,romul si mierea.Cand laptele s-a racit se adauga compozitia de faina si se lasa la frigider minim 12 ore.
A doua se se incalzeste cuptorul la 218 C(425F).Se ung formele cu unt(aveti nevoie de forme individuale din acelea inalte).Se pun formele cu deschizatura in jos pentru a se scurge surplusul de unt.Se amesteca bine compozitia si se toarna in forme pe 3/4.Se coc 50 minute.Le puteti servi cu miere deasupra sau ceara de albine.
Andreea Ghinet
yadydeea_puss[at]yahoo[dot]com
kmy
31/05/2012 at 22:20INGHETATA DE MIERE
Ingrediente :
5 galbenusuri de ou
500 ml lapte
250 ml smantana grasa batuta frisca cu un plic de zahar vanilat
1/2 ceasca miere
1 lingura rom
Mod de preparare:
Se amesteca bine galbenusurile cu mierea, intr-o cana incapatoare.Intr-un vas,se incalzeste laptele pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc si amesteca galbenusurile si mierea in lapte pana se formeaza un lichid gros.Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca, apoi se adauga frisca si romul, amestecand pana la omogenizare. Se pune totul in congelator pentru cateva ore, apoi se serveste decorat cu fructele preferate sau cu toping de caramel si ciocolata rasa.
(datorita mierii din compozitie, va iesi o inghetata cremoasa si delicioasa pentru zilele calduroase de vara, fara ace de gheata, dar mai ales este un desert sanatos)
Croitor Camelia
kamellya_c@yahoo.com
Laura Ene
01/06/2012 at 21:07Prajitura din foi cu miere si crema de lamaie
Pentru foi:500g faina,50ml smantana,4 oua,50g unt,200g miere,50g zahar,praf de copt.
Se amesteca mierea,zaharul,smantana,untul moale,ouale intregi si la urma faina amestecata cu praful de copt.Se unge dosul tavii cu margarina,apoi se intinde aluatul cu un cutit cu lama lata in strat subtire.Se coace la foc mijlociu 6-7 minute.Dupa 5 minute se intoarce tava si focul se reduce putin.Cand se scoate din cuptor se trece cu cutitul pe sub foaie ca aceasta sa se desprinda,apoi se da drumul foii sa alunece.Fiecare foaie se coace astfel.
Crema de lamaie:250g unt,250ml lapte,50g faina,200g zahar,1 plic zahar vanilat,o lamaie mare.
Pentru crema faina se dilueaza cu 100ml lapte,adaugat putin cate putin si avand grija sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte cu zaharul si coaja rasa de lamaie se pun sa fiarba,dar nu direct pe flacara.Cand da primul clocot se adauga laptele frecat cu faina in suvoi subtire,amestecand continuu cu telul sa nu se formeze cocoloase.Dupa aceea se ia de pe foc se adauga 50ml zeama de lamaie si zaharul vanilat,se amesteca bine si se raceste.Cand s-a racit se pune putin cate putin untul moale si se bate cu telul pana cand crema va fi neteda si pufoasa.Se unge fiecare foaie cu crema,iar ultima foaie se unge si ea cu crema si se presara nuca macinata.Se tine la rece pana a doua zi.dupa care se taie in bucati.
Laura Ene
email:laura.ene@rdslink.ro
Stele Cazatoare
01/06/2012 at 21:15TURTA DULCE CU MIERE
1 kg.faina
400 gr.margarina
400 gr. zahar
6 lg. miere
2 oua
2 lg.bicarbonat
1 lg.scortisoara
Mod de preparare
In faina cernuta la mijloc se pun cele doua ouaua intregi ,zaharul pudra, margarina(data pe razatoare),mierea topita si racita, bicarbonatul stins cu zeama de lamiie si scortisoara.
Se framinta totul pe planseta pana se obtine un aloat omogen elastic.
Se intinde o foaie de ~0,5 mm si se taie cu diferite forme.
Se coc la foc mediu ~20 min.
Dupa ce s-au racit se umg cu urmatoarea glazura
Glazura
Un albus de ou batut spuma cu 140 gr.zahar pudra cernut.
Daca este prea viscoasa glazura se adauga citeva picaturi de lamiie
Este un desert apreciat de copi.
Alexandrina
03/06/2012 at 10:34Bomboane din miere in ciocolata
50 nuci
75 g miere
1 lingurita scortisoara pisata
zeama de la 1/2 portocala
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita rom
ciocolata rasa.
Mierea usor incalzita se amesteca cu miezul de nuca (macinat), coaja rasa de lamaie, zeama de portocala. Compozitia se pune la foc mic si se lasa sa fiarba timp de 20-30 de minute, avand grija sa nu se lipeasca de cratita.
Se ia de foc, se adauga romul, se lasa sa se raceasca putin, astfel incat cand luam cu mana sa nu ne frigem. Se formeaza perisoare mici, care, fiind caldute, se dau prin ciocolata rasa, pana se acopera uniform.
Se tin la rece pana a doua zi.
Alexandrina Jijie
xandrinne2011@yahoo.com
pop aurelia
05/06/2012 at 03:28Biscuiti de casa cu miere Ingrediente: o cana de fulgi de ovaz (sau grau), o cana de nuci macinate, 100 g nuca de cocos, 50 g stafide, 2 linguri cacao, o lingura scortisoara, 5 linguri de miere, 100 g unt moale, o esenta de rom, 3 oua, 1 praf de copt, 5 linguri de faina.Se amesteca toate ingredientele de mai sus, faina punandu-se ultima, iar daca este prea moale compozitia si credeti ca mai e nevoie de faina, mai puneti.Se formeaza biscuitii, diverse forme si se aseaza intr-o tava de cuptor unsa cu ulei sau puteti folosi hartie de copt unsa si ea cu putin ulei. Pentru ca praful de copt o sa-i faca sa creasca, faceti formele din mai putina compozitie; eu am pus mai multa si au iesit cam mari… 🙂 N-au fost aspectuosi…dar la gust au fost foarte buni. :)Se coc la foc potrivit circa 10-15 minute in functie de cuptor.
Anonymous
05/06/2012 at 07:47Chec cu miere
100 g nuci
250 g faina
125 g zahar
125 ml apa
100 ml ulei
2 linguri cu miere
1/2 lingurita cu bicarbonat
1 lingurita cu zeama de lamaie
1/2 lingurita cu praf de copt
sare
1)Amestecam la bain-marie apa cu uleiul,zaharul si mierea.Adaugam bicarbonatul,stins in zeama de lamaie.Se opreste focul si se pune nucile macinate.2)Incorporeaza faina proaspat cernuta si amesteca cu un praf de sare si praful de copt.
3)Compozitia astfel obtinuta, se toarna intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se lasa la cuptor,la foc moderat,45 de minute.
Streche Marilena Isabela
strechemarilena@yahoo.com
Bla Blu
05/06/2012 at 13:16Prajitura cu fructe si miere !
Ingrediente si cantitati:
2 cesti afine
1 lingura faina
1/2 ceasca miere
2 linguri suc de lamaie
1 1/2 cesti faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 ceasca miere
2 oua
1/4 ceasca lapte
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita esenta de vanilie
6 linguri unt topit
1/2 lingurita bicarbonat
Mod de preparare:
1. Intr-un vas uns in prealabil pune afinele, presara o lingura cu faina deasupra, adauga jumatatea de ceasca cu miere si cele doua linguri cu suc de lamaie.
2. Intr-un alt vas, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Pune-l deoparte.
3. Intr-un vas de marime medie, combina mierea, ouale, laptele, sucul de lamaie, coaja de lamaie si vanilia. Amesteca totul foarte bine. Adauga apoi faina din cel de-al doilea vas si untul topit, amestecand bine.
4. Toarna compozitia peste fructele din primul vas. Pune prajitura in cuptorul incins la 220 de grade, lasand-o sa se coaca timp de 30-35 de minute. Cand este gata, rastoarn-o pe o farfurie si las-o sa se raceasca. Pofta buna!
Gherca Monica
night_monik789@yahoo.com
Bla Blu
05/06/2012 at 13:18Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonymous
05/06/2012 at 17:36Fursecuri cu miere de albine:
Ingrediente:
-Pentru foi:
– 800 g miere
– 100 g zahar
– 350 g faina
– 2 oua
– 50 ml ulei
– 80 ml apa
– 10 g bicarbonat
-Pentru crema:
– 80 g zahar
– 30 g amidon
– 200 g unt
– 300 ml lapte
– 2 oua
– 1 plic zahar vanilat
Puneti la fiert mierea, ouale , zaharul , uleiul , bicarbonatul si apa.Amestecati-le continuu si luati vasul de pe foc cand au culoarea caramelului. Lasati crema la racit , apoi incorporati faina. Impartiti aluatul rezultat in 4 foi care se coc timp de 10 -15 minute pe o tava unsa cu ulei.Puneti laptele la fiert impreuna cu laptele si combinati-le impreuna cu ouale si zaharul vanilat.Cand laptele clocoteste , adaugati compozitia de mai sus si continuati fierberea inca 10 minute .Dupa racirea cremei , adaugati untul frecat spuma.Umpleti 2 din foile racite cu crema rezultata , iar pe cea de a 3 intindeti un strat de gem.Lasati preparatul la rece timp de 6 ore apoi portionati-l.
Farkas Adela
melinda_adela@yahoo.com
Raspundeti
Dinu Claudia Violeta
05/06/2012 at 19:41Prajitura cu foi de miere si crema de gris
Foi:
200 g zahar, 100 g unt, 100 ml miere, 100 ml lapte, 750 g faina, 3 oua, 10 g praf de copt
Crema:
500 ml lapte, 100 g gris, 250 g zahar, 1 pastaie vanilie, 150 g unt, 200 g gem de fructe, Zahar pudra
Mod de preparare:
Foi:
Zaharul, mierea, untul si laptele se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca incontinuu pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Ouale se bat putin cu o furculita si se adauga peste compozitia lichida, racita si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza treptat in compozitia treptata( in prima faza adaugati jumatate din cantitatea de faina si amestecati cu mixerul folosing carligele,apoi adaugati restul si framantati cu mainile infainate).
Aluatul se imparte in 6 parti egale(cam de 230 g fiecare a fost la mine). Se porneste cuptorul, o tava se unge pe baza, la exterior cu unt si se aseaza o hartie de copt. Se intinde fiecare bucata de aluat cat mai subtire, cu acceas dimensiune ca a tavii, se aseaza pe hartia de copt, se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor, la temperatura medie pana se rumeneste putin pe margini (in jur de 10 minute pentru primele, apoi timpul de coacere scade deoarece temperatura cuptorului va fi foarte ridicata.
Foile se aseaza pe o tava intinsa, una peste alta si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita se pune zaharul si maduva pastaii de vanilie si se pune pe foc. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie, amestecand incontinuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Din momentul in care ati pus grisul amestecacti incontinuu cu o lingura de lemn pana se desprinde compozitia de pe marginile cratitei(la fel ca la mamaliga). Se lasa sa se racoreasca pana este suportabil la deget.
Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra, apoi se adauga treptat grisul si se mixeaza pana se incorporeaza bine.
Crema se imparte in 4 parti egale.
Asamblare:
Pe o tava intinsa se aseaza pima foaie, 1 parte din crema, alta foaie, crema,foaie si acum se intinde gemul(care trebuie sa fie foarte gros, iar daca nu este puteti adauga putina nuca macinata pentru a se lega), acoperiti cu alta foaie, crema, foaie, crema, foaie.
Peste prajitura se aseaza un tocator de aceeasi dimensiune(sau o tava) si ceva greu peste. Se lasa peste noapte timp in care se vor fragezii foile.
Se proportioneaza si se pudreaza cu zahar.
Nume: Dinu Claudia Violet
E-mail: claudia.dinu@yahoo.com
KaBea
06/06/2012 at 11:06Turta dulce
Ai nevoie de:
– 4 oua;
– 250 gr. zahar;
– 2 linguri miere;
– 250 gr. margarina Rama;
– 400 gr. faina;
– 1 plic praf de copt;
–1 lingura rasa de scortisoara macinata;
– 25 gr. ciocolata data pe razatoare(eu am pus 40);
– 1 fiola esenta de rom;
– 1 plic zahar vanilat;
– 100 gr. stafide si 100 gr. nuci optional.
Mod de preparare:
Se freaca spuma zaharul cu margarina inmuiata la temperatura camerei si scortisoara.Se adauga treptat ouale batute cu un praf de sare,mierea,zaharul vanilat, esenta de rom, ciocolata rasa si stafidele (optionale) si praful de copt pus in putin lapte(pentru a nu se simti gustul),dupa care se adauga si faina cernuta.Omogenizam compozitia si se toarna intr-o tava 25*35 tapetata cu hartie sau ce aveti.Nucile tocate se pot pune pe toata suprafata turtei.Se da tava la cuptor pentru 40 de minute.Cand este gata,se lasa la racit dupa care se taie bucati.
O mica atentionare :aluatul o sa fie mai gros,nu curge si trebuie intins,deci nu va speriati.
Timpul de preparare este cam de 50 de minute,cu copt cu tot.
Sucea Beatrice
s.beatrice74@yahoo.com
Anonymous
06/06/2012 at 11:41Ingrediente:
250g faina
100g zahar
4 oua
50g miere
scortisoara
praf de copt
Mod de preparare:
Se freaca spuma ouale si zaharul, apoi se adauga treptat faina, praful de copt, mierea(calduta) si scortisoara. Se amesteca totul timp de 30 minute.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se presara nuci taiate marunt. Se da la cuptor pentru 25 -30 minute.
USOR DE PREPARAT SI FOARTE ECONOMICA ; POFTA BUNA !!!!!
artasisavoare
09/06/2012 at 10:05Bulgarasi cu branza dulce, mac si miere
Ingrediente:
500 g branza dulce de vaci
miere dupa gust
un pachet de unt
1 lamaie
100 g mac
100 g nuca de cocos
2-3 linguri de gris
nuca de cocos pentru decor
Preparare:
Branza se sfarama cu o furculita. Se adauga mierea dupa gust si se amesteca bine pana la dizolvarea completa a acesteia. Adaugam apoi untul spumat bine in branza, coaja de lamaie, macul si nuca de cocos. In functie de cat de moale este compozitia mai adaugam gris.
Dam branza la frigider pentru 10 minute, apoi facem bilute in palme si le tavalim prin nuca de cocos.
Bulgarsii se pastreaza la frigider.
Oana Birgaoanu
siharta@yahoo.es
Nico
09/06/2012 at 22:24TURTA DULCE
INGREDIENTE:
750 g faina
160 g miere de albine
250 g zahar pudra
80 g margarina
5 oua + 1 ou pentru uns
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 lingura de condimente de turta dulce
1 lingura cacao
2 lingurite cafea instant
Preparare: Intr-un castron punem faina, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, condimentele pentru turta dulce, cacao. Mierea o incalzim la microunde la 800 W un minut. Peste faina adaugam mierea, ouale, margarina si cafeaua instant. Framintam un aluat care daca vi se pare ca este foarte moale mai adaugati 1-2 linguri de faina. Acest aluat se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider 5-7 zile. In caz de maxima urgenta il puteti folosi dupa 8 ore.
Aluatul se intinde pe planseta in foaie groasa de 4 mm pentru imaginile mai mici si de 5 mm pentru imaginile mai mari. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina la temperatura de 180 °C timp de 13-15 minute dupa marime. Dupa scoaterea din cuptor, se ung figurinele de turta dulce cu ou batut amestecat cu putina apa. Astfel vor avea un luciu deosebit. Dupa coacere se lasa sa se odihneasca doua zile dupa care putem incepe decorarea.
GLAZURA PENTRU DECORAT TURTA DULCE
INGREDIENTE:
1 albus de ou
170 g zahar pudra
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita amidon alimentar
Inainte de toate cernem zaharul pudra de cel putin doua ori. Batem albusul spuma folosind viteza mica a mixerului. Adaugam apoi zaharul pudra, zeama de lamaie si amidonul. Batem in continuare 20 minute. Si astfel glazura este gata pentru ornat. Turnati glazura in sprit si puteti decora. Atentie! In Contact cu aerul se usuca foarte repede. Glazura o putem colora cu coloranti alimentari. Daca este in exces poate fi pastrata si la congelator in cornete de celofan.
Aceasta reteta este in imagini aici: http://nicoliabucatar.blogspot.sk/2012/01/turta-dulce.html
Nicoleta Grófová
nicoleta_popa2000@yahoo.com
Va multumesc!
AnaVasilescu
12/06/2012 at 15:05Prajitura cu Fulgi de Ovaz
Ingrediente:
1 pachet de unt
8 linguri de zahar
4 linguri de miere
4 linguri de cacao
esenta de rom, vanilie
4-5 linguri de nuca macinata
1 punga de fulgi de ovaz, 200-250g
Untul se pune la foc sa se inmoaie, se adauga zaharul, cacaoa, mierea, se tin pe foc aproximativ 2 minute. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si vanilie, nuca macinata si fulgii de ovaz. Pe urma se pune din nou pe foc si se amesteca incontinuu 2 minute. Compozitia tinde sa se lipeasca de fundul cratitei si sa se arda. Cand cele 2 minute au trecut se toarna compozitia intr-o tava de sticla care a fost unsa cu unt. Se decoreaza cu fulgi de cocos si/sau nuca macinata. Pofta buna.
Vasilescu Ana Maria, ana_desyre@yahoo.com
jani
13/06/2012 at 18:16batoane cu miere si zahar vanilat
300gr miere,2 oua,150 gr unt,2 plicuri zahar vanilat,12 praf copt,faina cat cuprinde
preparare: Se bat spuma mierea si ouale, apoi se pun pe foc mic, amestecand continu, cand compozitia incepe sa se ingroase, se da deoparte si se amesteca pana se raceste.Se adauga praful de copt, untul taiat bucatele zaharul vanilat si faina pana se obtine un aluat moale.Se formeaza bastonase, care se pun pe o tava unsa si tapetata si se coc pana se rumenesc.
Angelica
13/06/2012 at 22:42Am facut un tort…un stup de albine!Yuuu-huuuu!!!
Poate va intrebati ce-i cu denumirea asta…Io va spun prima data despre gust ca-i prea bun;este un blat cu banane, parfumat ,absolut minunat si o crema cu nuci ,dementiala.Asa-i ca- i faina combinatia?
Eh,acu’ despre aspect…de ce i-am dat forma tocmai unui stup de albine?Pentru ca atat in blat, cat si in crema am folosit mierea de albine,care de fapt este si ingredientul vedeta al acestui desert,si nu exagerez deloc cand ii zic vedeta,pe cuvant!
Stiti voi aroma specifica deserturilor cu miere,nu? Ei bine ,mierea da acestui desert o aroma incredibil de buna ,aspectul este in ton cu ”vedeta”(adica mierea),de aceea consider ca trebuie sa poarte cu mandrie denumirea de ”stup de albine”….Pam-pam .
Asta a fost povestea desertului pe care vi-l propun azi, desert care ”zumzaie ”de sanatate si savoare.
Enjoy!!!
Aveti aici si ”dovada” relatarilor mele:
http://angi-food.blogspot.ro/2012/06/stup-de-albine.html#more
”STUP DE ALBINE”
Blatul de banane:
-280 gr.faina
-1 1/2 lingurite de praf de copt
-3/4 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita sare
-1 1/2 lingurita scortisoara
-225 gr.unt la temperatura camerei
-225 gr.zahar praf(sau foarte fin)
-150 gr.miere de albine
-2 oua la temperatura camerei
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 banane
-120 ml.iaurt cremos
Crema de nuci:
-2 galbenusuri
-100gr.zahar
-300 gr.unt la temperatura camerei
-100 gr.zahar praf(sau foarte fin)
-80 gr.miere de albine
-1/4 lingurita de sare
-1 lingurita esenta de vanilie
-200 gr.nuci taiate marunt si usor prajite
Decor:
-200 ml.frisca
-putin colorant galben
Blat:
1.Pentru inceput incalzim cuptorul la 350 grade.
Tapetam cu unt si faina doua forme cu diametrul de 16 cm;una din forme sa fie o tava normala rotunda pentru tort si una sa fie bol cu fundul mai rotund pentru a iesi varful stupului mai bombat(eu am folosit un castron de metal).
2.Amestecam faina cu sarea,praful de copt,bicarbonatul si scortisoara.Punem vasul deoparte.
3.In alt bol mixam bine untul cu zahar pana devine pufos.
4.Adaugam mierea si esenta de vanilie.
5.Punem apoi si ouale,cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare .
6.Adaugam si bananele facute piure.
7.Urmeaza faina si iaurtul pe care le adaugam alternativ.Incepem cu faina si terminam cu tot cu faina.Mixam bine la viteza mica-medie pana totul este omogen.
8.Impartim aluatul rezultat in cele doua forme pregatite si le dam la cuptor pentru 40 de minute ,sau pana cand scobitoarea iese curata in urma testului.Blatul din bolul cu fund rotund ar putea avea nevoie de inca cateva minute in plus.
Crema:
9.Batem bine pe baie de abur galbenusurile cu 100 gr.de zahar pana devin spumoase ,apoi le punem deoparte sa se tempereze, timp in care separat batem spuma untul cu zaharul( restul de 100 gr.) pana devine pufos.
10.Incorporam pe rand, putin cate putin ,galbenusurile in bolul cu unt.Procedam ca si la maioneza altfel exista riscul sa ni se taie crema.Mixam bine pana ne rezulta o crema pufoasa.
11.Adaugam mierea,vanilia,nucile si amestecam usor pana la omogenizare.
12.Taiem blaturile in doua ,le umplem cu crema si le suprapunem( cel cu partea bombata vine deasupra).
13.Batem si frisca ,adaugam putin colorantul galben cat sa aiba o nuanta galbuie si apoi imbracam tortuletul de jur imprejur niveland usor.
14.Cand este gata,cu capatul unei lingurite facem cateva striati care sa imite denivelarile unui stup de albine.
15.Punem si cateva albinute facute din pasta de zahar agatate pe niste sarmulite si gata …am terminat stupul de albine.
Bzzz -pofta mare!!
Angelica Nistor
angelicanistor26@gmail.com
Rodica Bores
13/06/2012 at 23:58Prajitura albinita
FOILE:
600 gr faina
180 gr zahar
4 linguri de miere de albine
1 lingura de bicarbonat
100 gr unt
un praf sare
1 ou
cateva (aprox. 3)linguri de lapte
CREMA:
250 ml lapte
zahar vanilinat sau esenta de vanilie
180 gr zahar
1 lingura de miere de albine
80 gr de gris
200 gr de unt gras
5-6 linguri de gem acrisor (visine, macese sau caise)
Mod de preparare :
Foile:
Intai am pus la foc mic untul,zaharul, mierea si
am lasat pe foc pana ce s-au topit apoi le-am pus la racit.
Am stins cu putina zeama de lamaie bicarbonatul.
Cand s-a racit un pic compozitia am adaugat restul ingredientelor,apoiam framantat un aluat cu aprox.3 linguri de lapte,sa se poata lucra mai bine.
Am impartit aluatul in 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii(am uns tava cu putin unt sau ulei).Fiecare foaie am copt-o aproximativ 10-12minute in cuptorul preincalzit,la un foc mediu.
Crema:
Am pus la foc laptele cu mierea iar cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul in ploaie, amestecand mereu,
pana ce s-a ingrosat si se desprindea usor de peretii vasului.
Untul l-am frecat spuma cu zaharul si zaharul vanilat.
Cand grisul s-a racit, l-am amestecat cu untul.
Mod de ansamblare:
foaie+crema+foaie+gemul acrisor+foaie+crema+foaie
Va doresc pofta nebuna:) !!!