Prajitura pufoasa cu prune. Cum pregatim prajitura pufoasa si aromata cu prune. O prajitura pufoasa cu prune pregatita in casa. Prajitura pufoasa cu fructe.
Prajitura pufoasa cu prune-Ingrediente
2 oua
10 lg zahar
10 lg lapte
9 lg ulei
14 lg faina
1 plic praf copt
zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
700 gr prune
un praf de sare
Crusta
50 gr unt rece
3 lg zahar
4 lg faina
3 lg fulgi de ovaz
1 lgt praf de copt
un plic zahar vanilat
Prajitura pufoasa cu prune-Mod de preparare
Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie, se adauga uleiul, laptele si se continua omogenizarea.
La final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu dimensiunile de 35/25 cm tapetata cu hartie de copt.
Deasupra punem jumatatile de prune dupa care presaram crusta pe care o pregatim astfel: peste untul rece punem zaharul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si fulgii de ovaz.Cu varful degetelor sau cu un instrument special se amesteca pana obtinem firmituri.
Se coace la 180 grade timp de 30-35 de min. Daca vedeti ca, crusta se rumeneste prea tare si prajitura inca nu e coapta puneti deasupra o folie de staniol.
Se serveste rece pudrata cu zahar farin.
Comentarii recente
Lulu
13/08/2012 at 15:43Tare buna prajitura asta!!asa cum imi place mie,dulce acrisoara!!
Pup fetele si o zi buna sa aveti!!
Lory
14/08/2012 at 14:23Lulu e buna rau dar si usor de pregatit!!
Pup :*
rita pintea
30/08/2012 at 23:18arata f buna o sa o incerc si eu saptamina asta
Rocsy Ciobanu
13/08/2012 at 21:40Daaaaa..imi placeee..Super prajiturica!
Rocsy Ciobanu
13/08/2012 at 21:41Cu ce pot inlocui fulgii de ovaz?
Lory
14/08/2012 at 12:34Rocsy daca nu ai la indemana fulgi de ovaz poti sa nu pui deloc …eu i-am pus fiindca dau glazurii o textura mai crocanta
Rocsy Ciobanu
14/08/2012 at 17:51Ok.Multumesc pentru raspuns!
Anonymous
15/08/2012 at 21:50foarte buna si gustoasa. imi place
Anonymous
24/08/2012 at 20:03Foarte buna.Am facut-o fara fulgi de ovaz.
O trec la favorite si o voi incerca si cu
alte fructe.Multumesc pentru reteta.
Dana
Lory
24/08/2012 at 21:40Sa va fie de bine!! Ma bucur ca ti-a fost pe plac !!
Anonymous
06/09/2012 at 07:31am facut reteta, e f buna, crusta de deasupra aduce o savoare extraordinara! multumim!
Lory
06/09/2012 at 21:25Cu multa placere :*
studenta2001
08/09/2012 at 19:52o prajitura foarte buna si usor de facut!