De cand am dat de reteta rapida a Galustelor cu prune tot pe aceea o pregatesc. Personal mi se pare mult mai usor de preparat si mult mai bun decat reteta clasica cu cartofi.
Dar cum multi cititori au cerut si reteta clasica am decis sa o pregatesc si sa o scriu asa um am reteta de la mama mea. Totusi va recomand sa incercati Reteta rapida a Galustelor cu Prune de care sunt foarte multumita.
Ingrediente Galuste cu prune cu cartofi:
1 kg cartofi
1 ou
375g – 400g faina
50 g unt sau 50 g untura
sare
Umplutura Galuste cu Prune cu Cartofi :
35 bucati prune
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara macinata
Alte ingrediente :
3 linguri ulei
200 g pesmet
sare
Preparare Galuste cu prune cu cartofi :
Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se lasa la racit, se curata si se zdrobesc. Se lasa sa raceasca complet si condimentam cu sare dupa gust. Punem oul in cartofi si untura (sau untul)si adaugam treptat faina. Aluatul obtinut nu trebuie sa fie tare.
Se modealeaza sub forma de rulou si se taie bucati. Fiecare bucata se intinde intre palme si se umple cu jumatati de prune pe care le umplem in prealabil cu zahar amestecat cu scortisoara. Formam galustele si le punem deoparte.
Punem apa la fiert in care punem, sare si cand da clocot punem galustele la fiert. Din momentul in care se ridica la suprafata le mai lasam 3-4 minute la fiert.
Pana fierb galustele prajim pesmetul in ulei si presaram cu putina sare. Galustele fierte se pun direct in pesmetul prajit si se tavalesc prin el.
Se servesc presarate cu zahar si scortisoara sau ca atare.
Pofta Buna !