Am primit cateva mure, nu am stat mult pe ganduri si am pregatit Sirop de Mure la Rece.
Acest sirop se pregateste foarte usor si este foarte bun. Perioada cea mai bogata in mure este sfarsitul lui August, prima jumatate a lui Septembrie. Dar se pot culege chiar si in octombrie, ele avand o perioada de coacere mai lunga.
Murele salbatice din zona de deal sunt mult mai aromate decat cele cultivate in gradina. Merita efortul sa iesim la o plimbare in natura si sa culegem mure salbatice. Ne relaxam cu aceasta ocazie si vom avea mure aromate. Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Sirop si Nectar pentru a vedea si alte retete.
Ingrediente Sirop de Mure la Rece :
3 kg mure
1 l apa
1 lingurita salicil sau praf conservant sau aspirina
800 g zahar la fiecare litru de sirop rezultat
sucul stors de la o lamaie
Preparare Sirop de Mure la Rece :
Murele se spala in mai multe ape (apa rece) dupa care se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Punem murele intr-un vas, adaugam salicilul (sau aspirina sfarmata), si sucul proaspat stors de la lamaie.
Murele se zdrobesc cu mana sau cu zdrobitorul de cartofi si adaugam 1 l apa rece. Lasam sa stea 2 zile la loc mai racoros dupa care strecuram siropul print-un tifon sau o sita mai deasa.
Acum vom masura cat sirop am obtinut si la fiecare litru adaugam 800 g zahar. Amestecam in sirop pana zaharul se topeste complet si punem apoi Siropul de Mure in sticle.
Servim cu apa minerala si gheata , sau fara gheata dupa cum va place.
Sa aveti Spor !
Comentarii recente
Valeria
10/07/2016 at 20:32Buna seara ! Pentru siropul de mure la rece,putem folosi miere in loc de zahar ? Poate fi tinut/pastrat in sticle o perioada mai mare de timp? Multumesc pentru raspuns ! O seara binecuvantata va doresc !
Loredana
10/07/2016 at 23:03Noi nu am folosit miere asa ca nu garantam ca ar tine pe o perioada mai mare.