Cum anul acesta avem mere din belsug am hotarat sa pregatesc si cateva sticle cu Suc de Mere. Nu am storcator pe aburi, nu am aparat de pasteurizat, dar am improvizat. Am un termometru pentru fripturi si multa rabdare. Daca aveti multe mere si vreti sa mai preparati si alte preparate pentru iarna, va recomand Reteta cu Mere la Borcan fara Conservant si Zahar, perfect pentru prajituri si placinte cu mere.
Ingrediente Suc de Mere pentru Iarna :
Mere
termometru
filtru de hartie, sau o panza foarte deasa
sticle
Suc de Mere pentru Iarna
Preparare Suc de Mere pentru Iarna :
Merele se spala si se taie in bucati. Se dau prin storcator. Sucul rezultat se pune intr-o oala si acesta se pune pe foc. Verificam cu termometrul temperatura sucului. Trebuie sa il incalzim pana la 82 -85 grade Celsius si sa il mentinem la aceasta temperatura 3-4 minute(tragem oala de pe foc, iar o punem) si vom observa ca incepe sa se diferentieze. Deasupra apare un fel de spuma oxidata, iar sub aceasta apare un lichid galben, transparent care este Sucul de Mere in sine. Luam deoparte sucul il filtram prin filtrul de hartie sau panza, dupa care il turnam in sticle sterilizate, le inchidem cu capace cat mai etans si le punem in camara la loc racoros.
Cineva m-a intrebat daca l-am pastrat peste iarna fara conservant. Da l-am pastrat, dar in beciul de la tara unde am o temperatura constanta. Sucul de mere rezultat l-am pus in sticle. Merg folosite si flacoane de plastic, caci la un moment nu am mai avut sticle. Am depozitat sticlele in beci, culcate pe raft. Dupa ce am desfacut o sticla trebuie consumat sucul in decurs de o zi. In acest rastimp recomand sa il tineti la rece.
Va dorim spor la conservarit !
Comentarii recente
Laurentiu
27/09/2018 at 21:43Cit timp se trage de pe foc tigaia pina la ce temperatura trebuie sa scadă? Sau cite miute?
Liana Liana
22/11/2018 at 21:30Trebuie avut grija sa nu treaca peste 85 grade dar sa nu scada nici sub 82. Trebuie mentinuta temperatura intre 82-85 grade.