Prajitura cu Gris si Fructe Confiate este foarte simpla, pe gustul tuturor cu fructe uscate, caise, merisor, caju, si ciocolata sau cu fructe de sezon.
Este o prajitura usor de preparat si pentru cei mai stangaci in ale bucatariei. Va recomand sa incercati si Batoanele Energizante, dar si Banuti de Ciocolata cu fructe.
Ingrediente Prajitura cu Gris si Fructe Confiate :
400 ml lapte
100 g griș
2 oua
6 linguri zahar
1 sticluta esenta rom
50 g Merisor Solaris
150 g Tentatii Dulci Solaris (caise, stafide, caju, alune de padure, cirese, migdale)
biscuiti
unt
tava cu dimensiunea de 18×28 cm (sau forme individuale)
Preparare Prajitura cu Gris si Fructe Confiate :
Pachetul cu „Tentatii Dulci”, impreuna cu 50 g Merisor Solaris, le punem la inmuiat in apa calduta in care punem inaite sa se dizolve 2 linguri cu zahar si o sticluta cu esenta de Rom. Lasam la inmuiat pentru 15-20 minute(caisele din Tentatii Dulci le-am taiat bucatele potrivite deoarece erau foarte mari, restul le-am lasat asa cum erau in pachet).
Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Fierbem timp de 3 minute si adaugam fructele inmuiate in prealabil(zeama in care au fost fructele inmuiate nu se arunca, o vom pastra pentru a trece biscuitii prin ea) si lasam 2-3 clocote sa mai fiarba impreuna.
Luam deoparte si adaugam la amestecul de griș cele 2 galbenusuri de ou amestecand pana acestea se incorporeaza. Lasam deoparte compozitia de griș si trecem la urmatorul pas. Albusurile de la cele 2 oua impreuna cu 4 linguri de zahar se bat spuma, api se adauga la compozitia de griș. Se amesteca usor pana se incorporeaza albusul in compozitia de griș.
Tapetam tava (la cantitatile date am folosit o tava cu latimea de 18 cm si lungime de 28 cm) cu hartie de copt cerata pe care o ungem din abundenta cu unt si asezam peste biscuitii inmuiati in zeama in care au stat fructele. Peste biscuiti turnam compozitia de griș si dam tava la cuptorul preincalzit pana deasupra se rumeneste frumos (la proba cu scobitoarea aceasta ramane curata). Putem glasa cu glazura de ciocolata sau presara cu zahar pudra.
Pofta Buna !