Cartofi cu cascaval si piept de pui
O reteta usor de pregatit, foarte gustoasa si spornica care te scoate din impas atunci cand nu mai stii ce sa pregatesti de mancare.
Cu ingrediente putine si la indemana oricui, puteti pregati in timp scurt un pranz sau chiar o cina pentru intreaga familie.
Cartofi cu cascaval si piept de pui- o combinatie reusita care mie si familiei mele imi este pe plac, merita sa o incercati , o puteti pregati si cu alt tip de carne, v-as recomanda sa incercati cu muschiulet sau pastrama afumata sau de ce nu poate fi pregatita si cu peste file la alegere.
Neaparat sa ii puneti alaturi o salata de sezon!!
Eu va recomand salata de varza alba cu morcov ras sau castraveti murati la soare !!
Ingrediente-Cartofi cu cascaval si piept de pui
4 portii
600 g cartofi fierti in coaja(pot fi si noi)
200 g cascaval Sofia-Delaco, taiat felii
500 g file din piept de pui
2 oua
150 g smantana fermentata
sare
piper
un praf de usturoi
cimbru proaspat
2 linguri cascaval ras, pentru deasupra
2 linguri ulei
o lingura pesmet alb
Cartofi cu cascaval si piept de pui-Mod de preparare
Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii.Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si usturoi praf, se unge cu putin ulei si se frige pe gratar.
Ungem o forma de graten cu putin ulei, tapetam cu pesmet si asezam alternativ(ca in imagine) feliile de cartofi cu pieptul de pui si feliile de cascaval.
Condimentam cu sare,piper si presaram deasupra cateva frunzulite de cimbru proaspat.
Batem ouale impreuna cu smantana si putina sare si le adaugam deasupra pe toata suprafata formei.
Presaram cascavalul ras ssi introducem forma in cuptorul reincalzit la 180 grade C, aproximativ 25 min sau pana ce se gratineaza deasupra.
Se serveste alaturi de o salata de sezon!!
Eu va recomand castravetii murati la soare !!
Pofta Buna!!