Pasca cu branza dulce. Reteta traditionala de pasca.Pasca pentru masa de Pasti. Cea mai buna pasca. Pasca cu aluat de cozonac si branza dulce de vaci.
Pasca cu branza dulce-Ingrediente
300 gr aluat de cozonac
600 gr branza vaci proaspata
3 galbenusuri
3 oua intregi
150 gr zahar(sau dupa gust)
50 gr stafide aurii
razatura de lamaie si portocala
zahar vanilat
sare
un ou pentru uns
Pasca cu branza dulce-Mod de preparare
De regula eu fac pasca o data cu cozonacul asa ca intotdeauna imi opresc aluat de cozonac cam 300-400 gr depinde si de forma in care fac pasca.
Intindem o foaie rotunda cu o grosime de 1/2 cm si o asezam in forma (32cm) tapetata cu hartie de copt.
Tot din aluat formam un fitil foarte subtire (cam de grosimea degetului mic) pe care il impletim si il asezam roata in interiorul formei.
Umplutura de branza pentru pasca
Umplutura de branza se pregateste inainte de a aseza aluatul in forma.
Branza se amesteca bine cu celelalte ingrediente, se aseaza in forma gata pregatita, cu atentie sa nu treaca peste cununa de aluat.
Dupa ce am asezat branza in tava mai facem inca un fitil la fel ca cel folosit pe margine si il asezam cu grija deasupra branzei in forma de cruce.
Lasam pasca la loc caldut cam 10-15 min astfel incat aluatul sa creasca putin .
Se unge toata pasca cu ou, inclusiv branza si se da la cuptorul preincalzit la treapta 3 timp de 25-30 min poate si mai mult in functie de cuptorul ce il aveti. Spre sfarsitul perioadei de coacere de preferat sa acoperiti pasca cu o hartie de copt ca sa nu se arda cununa de aluat .
Se scoate din tava abia dupa ce s-a racit.
Comentarii recente
Beth
04/04/2012 at 12:09Sa beauté est superbe, très belle réalisation , Bravo!
Bisous
Lory
05/04/2012 at 22:01Merci Beth :*:*
Calin Andreea Daniela
04/04/2012 at 16:05imi place mult pasca…
Lory
05/04/2012 at 22:03Si mie 🙂 :*
CristinaK
05/04/2012 at 05:27mmm… deja parca ii simt aroma! 🙂
Lory
05/04/2012 at 22:01Crisina a ajuns pana la tine 🙂 Te pup :*
Postolache Violeta
08/04/2013 at 02:14Niciodata nu am fost prea incantata de cum imi iesea pasca traditionala, de data asta insa am dat lovitura! Super gustoasa si aratoasa!
LoredanaCarp
08/04/2013 at 10:17Ehei dar te-ai apucat de cozonacit :)) sa inteleg ca faci probe pentru Pasti 🙂 Noi nu suntem mari fan pasca dar asta s-a mancat pana la ultima bucatica :)) semn ca le-a fost pe plac !!
Postolache Violeta
08/04/2013 at 10:23:)))))) Exact, mai intai experimentez! Si la noi s-a mancat absolut toata, am fost nevoita sa o tai calda fiindca cei mici nu mai aveau rabdare, se tot invarteau in jurul ei!
Postolache Violeta
08/04/2013 at 02:14Niciodata nu am fost prea incantata de cum imi iesea pasca traditionala, de data asta insa am dat lovitura! Super gustoasa si aratoasa!