Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulcePasca cu branza dulce. Reteta traditionala de pasca.Pasca pentru masa de Pasti. Cea mai buna pasca. Pasca cu aluat de cozonac si branza dulce de vaci.

Pasca cu branza dulce-Ingrediente

300 gr aluat de cozonac
600 gr branza vaci proaspata
3 galbenusuri
3 oua intregi
150 gr zahar(sau dupa gust)
50 gr stafide aurii
razatura de lamaie si portocala
zahar vanilat
sare
un ou pentru uns

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce-Mod de preparare

De regula eu fac pasca o data cu cozonacul asa ca intotdeauna imi opresc aluat de cozonac cam 300-400 gr depinde si de forma in care fac pasca.
Intindem o foaie rotunda cu o grosime de 1/2 cm si o asezam in forma (32cm) tapetata cu hartie de copt.
Tot din aluat formam un fitil foarte subtire (cam de grosimea degetului mic) pe care il impletim si il asezam roata in interiorul formei.

Umplutura de branza pentru pasca 

Umplutura de branza se pregateste inainte de a aseza aluatul in forma.
Branza se amesteca bine cu celelalte ingrediente, se aseaza in forma gata pregatita, cu atentie sa nu treaca peste cununa de aluat.
Dupa ce am asezat branza in tava mai facem inca un fitil la fel ca cel folosit pe margine si il asezam cu grija deasupra branzei in forma de cruce.
Lasam pasca la loc caldut cam 10-15 min astfel incat aluatul sa creasca putin .
Se unge toata pasca cu ou, inclusiv branza  si se da la cuptorul preincalzit la treapta 3 timp de 25-30 min  poate si mai mult in functie de cuptorul ce il aveti. Spre sfarsitul perioadei de coacere de preferat sa acoperiti pasca cu o hartie de copt ca sa nu se arda cununa de aluat .
Se scoate din tava abia dupa ce s-a racit.
Pasca cu branza dulce

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram