Sfantul Ioan de la Crama Oprisor
” Sfantul Ioan de la Crama Oprisor e un vin rosu, sec, care aparent te face sa crezi ca ai de-a face cu un vin greu, serios. Totusi, deschide note de fructe rosii, cacao si o catifelare tandra cu un final calduros. Face parte din gama „Cupola Sanctis„, este un vin de autor, si a […]
Cozonac cu scortisoara si nuca
Acest cozonac are un gust unic . Cozonac cu scortisoara si nuca, unii il prepara cu scortisoara, zahar si stafide , altii il prepara doar cu zahar si scortisoara, altii, cum am procedat si eu l-am preparat cu scortisoara, zahar si nuca. Indiferent de varianta umpluturii pe care o alegeti acest cozonac fraged va ramane […]
Bulgari de cartofi umpluti
Acesti bulgari de cartofi umpluti sunt un fel specific bucatariei maghiare cu care sunt atat de obisnuita traind in imediata lor vecinatate. O gramada de retete specifice bucatariei lor le preparam zi de zi in zona in care traiesc. Imbinam de multe ori bucataria romaneasca cu cea maghiara, felurile rezultate fiind deosebite. De data aceasta am […]
Cozonac bicolor cu rahat
Ingredientele enumerate la acest Cozonac bicolor cu rahat va sunt suficiente pentru 2 sucituri de cozonac. Este foarte aspectuoasa si arata foarte bine pe masa la orice ocazie. Cozonacul umplut cu rahat este unul din cozonacii preferati de noi. Sper ca aceasta reteta sa fie si pe placul vostru. O sugestie as face daca imi […]
Datini si obiceiuri de iarna din Moldova
Bine v-am gasit in Noul An!! La multi ani 2013 !! Acestea sunt cateva imagini surprinse de mine la Festivalul „Datini si obiceiuri de iarna„ce se desfasoara in fiecare an in judetul Vaslui. Dansul caprei, dansul ursului, trupe de haiduci, jieni, colindatori, uratori fac o atmosfera de sarbatoare in centrul orasului . E placut sa vezi ca […]
La Multi Ani 2013!!
Cand ultimele file cad din mii de calendare, se aprind stelute-n crengi de brad ca semne de urare. Cand toti ureaza celor dragi cuvinte de marire, venim si noi sa va uram: La Multi Ani !!!!
Escalop de vitel cu garnitura de cartofi si spanac
Nu pregatesc des mancaruri cu carne de vitel, vita fiindca ai mei nu o prea iubesc. Dar fiindca am primit o bucata de carne de vitel atat de frageda am hotarat sa fac escalop de vitel , si nu am gresit . A avut mare succes reteta de escalop de vitel . Langa el am […]
Chec cu iaurt si ciocolata
Cum nu pot sta o clipa linistita mi-am gasit de lucru stand si rasfoind o carticica cu diverse retete culinare. Mi-a cazut cu tronc acest chec cu iaurt. Reteta originala a chechului era coapta in forma de chec sau cozonac si pudrata cu zahar. Am vrut sa fac ceva mai deosebit pentru Revelion si iata […]
Peste umplut la cuptor
La cumpana dintre Ani din meniul de Revelion, nu se poate sa nu servim peste chiar daca luam doar o imbucatura. La noi este nelipsit pestele in noaptea dintre Ani deoarece se spune in popor ca trebuie sa mananci peste ca sa progresezi in anul ce vine. Asa cum pestele inoata si aluneca lin prin […]
Rulada aperitiv cu legume
Va prezentam si azi o rulada aperitiv festiva usor de preparat ce ar sta foarte bine pe masa de Revelion sau Craciun impresionand atat prin aspect cat si prin gust musafirii sau familia. Rulada este usor de preparat ingredientele se gasesc la indemana oricui si este de efect. Suntem sigure ca rulada va fi pe […]
Prajitura cu foi si crema de cacao cu rom
De sarbatori la mare cautare sunt retetele de prajituri cu foi si crema . Pentru ca ai mei iubesc prajiturile cu foi si crema am inventat o noua reteta de prajitura cu foi si crema de cacao pornind de la reteta de Prajitura Delicia. Prajitura cu foi si crema de cacao si rom a avut […]
Bezele umplute
Toata lumea stie de bezele… Nu stiu cati dintre voi stiti si de aceste bezele umplute cu crema care sunt deosebite . Ori de cate ori imi raman albusuri in plus nu le arunc ci prefer sa fac repede cateva bezele pe care apoi le umplu cu crema de ciocolata. Va recomandam si reteta Prajitura […]
Prajitura Delicioasa de Ardeal
O prajitura de casa, simpla facuta la repezeala anul trecut pe aceasta vreme a devenit preferata musafirilor si a noastra . Reteta nu este al unei prajituri anume este o prajitura improvizata la moment, dar care s-a dovedit a fi foarte apreciata. Ca orice prajitura si aceasta avea nevoie de un nume si cand am […]
Covrigei cu cascaval
Ingrediente: 400 g faina 250 g unt( sau 200 g untura) 1 plic praf de copt 2 lingurite sare 200 g cascaval 3-4 linguri smantana cascaval pentru presarat deasupra un ou pentru uns covrigeii Mod de preparare: Faina cu untul se amesteca, se adauga praful de copt, cascavalul ras si sarea. Se framanta, se adauga […]
Prajitura cremes cu piscoturi si rom
Aceasta prajitura de casa este una din cele mai usoare prajituri de preparat. Este o varianta a unei prajituri cremes ce o voi prezenta cu alta ocazie. Combinatia de crema cu gust de vanilie si piscoturile stropite cu rom iti incanta papilele gustative la fiecare imbucatura. Este o prajitura cu crema usoara si gustoasa. De […]