
Cremsnit cu crema de vanilie si frisca
Cremsnit cu crema de vanilie si frisca Prajitura cremsnit cu crema de vanilie si frisca face parte dintre prajiturile copilariei mele pe langa boema, amandina, savarina , profiterolul. Numai cand ma gandesc la ele imi revin in minte zilele cand abia asteptam sa merg la cofetarie unde savuram cu mare placere una dintre aceste prajituri. Azi, […]

Rulada din piept de gasca
Mai zilele trecute am fost cadorisita cu o gasca vie :)…nu prea imi place mie sa fac treaba asta(jumulit) dar nu am avut ce face .Asa ca m-am inhamat cu rabdare si am grijito cum m-am priceput mai bine . Din ea am pregatit aceasta rulada din piept de gasca, o ciorba de gasca dar […]

Fursecuri cu ciocolata
Li se mai spun chocolate crinkles, biscuiti cu ciocolata…E o prajiturica incercata de foarte multa lume asa ca nu o sa dau link ca sa nu supar pe cineva 🙂Eu le-am zis fursecuri cu ciocolata si sunt delicioase !!Desi pusesem ochii demult pe ele abia la sarbatori le-am incercat…sincer imi pare rau ca am facut-o […]

Gasca brezata cu ardei
Aceasta reteta culinara poate fi adaptata si pentru rata nu doar pentru gasca. Bucatile de carne se fragesc pe perioada cat se brezeaza in amestecul de vin folosit. Cel mai potrivit vin pentru a breza carnea de gasca am considerat a fi un Caloian Sauvignon Blanc, de la Crama Oprisor, dar am si servit acelasi […]

Prajitura cu branza marmorata- Boci Szelet
Azi va prezentam o reteta de prajitura de casa buna si foarte usor de preparat. Eu o cunosc sub numele de Boci Szelet (boci=vitel , szelet=felie) asa ca negasind un nume adecvat am numit prajitura simplu, Prajitura marmorata cu branza. Dupa ce am terminat de copt prajitura si dupa ce am degustat-o am ajuns la […]

Mancare de dovlecei
Din nou e vineri deci urmeaza sa prezentam o reteta de post care ne va prinde bine si in postul Pastelui sau in alte posturi mari de peste an. De data aceasta am pregatit o mancare de dovlecei delicioasa si totodata satioasa. Chiar daca este o mancare de post si nu contine carne te poti […]

Prajitura cu gem de prune si nuca
Prajitura cu gem de prune si nuci isi asteapta demult randul sa apara pe blog .Poate fi facuta asa cum am facut-o eu in tava dreptunghiulara si portionata dupa cum doriti sau o puteti face in forma de tarta .Gemul folosit poate fi dupa preferinta fiecaruia .Data viitoare am s-o incerc cu o dulceata de […]

Chiftelute in sos
O reteta delicioasa de chiftelute in sos bechamel care cu siguranta va fi pe placul vostru. Alaturi am servit si un pahar cu vin Caloian Rose de la Crama Oprisor. Poate va intereseaza si alte retete cu chiftelute. Va recomandam urmatoarele retete de chiftelute : chiftelute marinate, chiftelute cu ceapa si ardei iute, chiftele cu […]

Pui cu ardei si maghiran
Reteta de pui cu ardei si maghiran este numai buna de pregatit pentru o cina in familie. Pe langa asta v-as mai recomanda si un pui la cuptor sau cocos in vin-coq au vin . La o asa bunatate de mancare neaparat merge si un pahar cu vin …si cel mai potrivit vin e un Caloian […]

Fasole scazuta cu afumatura
Nimic nu se compara cu o fasole scazuta cu afumatura si un blid plin cu muraturi asortate din care sa nu lipseasca harbuzul (pepenele rosu ) si patlagelele parguite !! Fasole scazuta cu afumatura-Ingrediente 350 g fasole uscata un morcov o ceapa un pastarnac 1 lg pasta de tomate sare piper o legatura de patrunjel […]

Sfantul Ioan de la Crama Oprisor
” Sfantul Ioan de la Crama Oprisor e un vin rosu, sec, care aparent te face sa crezi ca ai de-a face cu un vin greu, serios. Totusi, deschide note de fructe rosii, cacao si o catifelare tandra cu un final calduros. Face parte din gama „Cupola Sanctis„, este un vin de autor, si a […]

Cozonac cu scortisoara si nuca
Acest cozonac are un gust unic . Cozonac cu scortisoara si nuca, unii il prepara cu scortisoara, zahar si stafide , altii il prepara doar cu zahar si scortisoara, altii, cum am procedat si eu l-am preparat cu scortisoara, zahar si nuca. Indiferent de varianta umpluturii pe care o alegeti acest cozonac fraged va ramane […]

Bulgari de cartofi umpluti
Acesti bulgari de cartofi umpluti sunt un fel specific bucatariei maghiare cu care sunt atat de obisnuita traind in imediata lor vecinatate. O gramada de retete specifice bucatariei lor le preparam zi de zi in zona in care traiesc. Imbinam de multe ori bucataria romaneasca cu cea maghiara, felurile rezultate fiind deosebite. De data aceasta am […]

Cozonac bicolor cu rahat
Ingredientele enumerate la acest Cozonac bicolor cu rahat va sunt suficiente pentru 2 sucituri de cozonac. Este foarte aspectuoasa si arata foarte bine pe masa la orice ocazie. Cozonacul umplut cu rahat este unul din cozonacii preferati de noi. Sper ca aceasta reteta sa fie si pe placul vostru. O sugestie as face daca imi […]

Datini si obiceiuri de iarna din Moldova
Bine v-am gasit in Noul An!! La multi ani 2013 !! Acestea sunt cateva imagini surprinse de mine la Festivalul „Datini si obiceiuri de iarna„ce se desfasoara in fiecare an in judetul Vaslui. Dansul caprei, dansul ursului, trupe de haiduci, jieni, colindatori, uratori fac o atmosfera de sarbatoare in centrul orasului . E placut sa vezi ca […]