
Concurs- Castiga tigaia Dry Cooker
Tocmai ce am incheiat un concurs si iata va invitam la un altul !! Toamna asta pare a fi rodnica pentru noi dar si pentru cititorii nostrii!! De asta data sponsorul concursului este InZonaTa. Premiul este o tigaie Dry Cooker..o puteti gasiti si la oferta in site. Nu-i asa ca va doriti sa aveti aceasta […]

Camara naturii si leacurile din batrani
Din păcate, în zilele noastre, în ciuda exploziei tehnologiei moderne şi a ştiinţei, omul suferă din ce în ce mai mult de maladii devastatoare şi de la vârste din ce în ce mai fragede. Vindecarea este, după Hildegard von Bingen, faimoasa călugăriţă medievală, un proces care are loc pe mai multe planuri, la care participă […]

Castraveti cornison in otet
Castraveti cornison in otet, conserva de casa. Cum conservam castravetii cornison.Castraveti in otet, Reteta castraveti in otet fara conservanti Castraveti cornison in otet-Ingrediente castraveti cornison otet din vin sare grunjoasa neiodata zahar boabe de mustar foi de dafin boabe de piper morcov ceapa hrean floare de marar usturoi Castraveti cornison in otet-Mod de preparare Intr-un […]

Paine de casa
PAINE DE CASA Ingrediente-PAINE DE CASA 500 gr faina alba 25 gr drojdie proaspata 1 lingura zahar 250 ml apa calda ½ lingurita sare 50 ml ulei Mod de preparare-PAINE DE CASA Faina cernuta se pune intr-un vas incapator.Se face un loc in ea in care adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si putin apa cald […]

Prajitura Zserbo cu Mere
Ingrediente foi: 150 ml lapte, 20 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 praf de sare, 80 g zahar, 500 g faina, 3 oua, 150 g unt sau margarina (eu am folosit 80 g untura) Ingrediente umplutura: 1.5 kg mere, 300 g nuca macinata, 150 g zahar pudra, 300 g dulceata de caise sau piersici, […]

Silvoita- Dulceata de prune
Cine nu stie sa faca un borcan de dulceata de prune ? Toata lumea stie ! O sa va intrebati atunci ce rost isi mai are aceasta reteta la noi …. Va spun eu ! Anul acesta am facut dulceata la caldarea de arama a lui lele Berta , si a iesit o silvoita asa […]

Ardei copti cu miere si mustar
Se potriveste la o friptura sau, langa peste…. dar sincer va spun eu am papat un borcan fara sa il asociez cu nimic, asa de bun este . Acum ca vi-am facut pofta va impartasesc reteta de Ardei copti cu miere si mustar , si voua ! Ingrediente: 3 kg ardei kapia, 4 linguri miere […]

Rosii la borcan
Cum folosesc la multe mancaruri rosiile si iarna sunt cam scumpe m-am gandit ca ar fi bine sa le conserv daca tot s-au facut in gradina. Ar fi fost pacat sa le arunc sau sa le las sa se strice . Iata varianta mea de a le conserva. Sper sa va fie si voua de […]

Concurs Solaris- Belsug din natura
Cred ca toata lumea doreste sa consume alimente cat mai sanatoase si la preturi accesibile. Solaris va pune la dispozitie o gama variata de produse naturale . Ati avut ocazia sa consumati un produs sub marca Solaris ? Daca nu, noi va oferim sansa de a intra in posesia lor participand la concurs!!! Solaris va […]

Tort cu fulgi de cereale
“Îmbogățește aromele toamnei!” este o campanie demarata de Dr.Oetker. Ea va invita sa prajituriti folosind cele 7 esente cu arome deosebite dar si sa castigati premii pe masura!!Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de […]

Ceafa marinata in bere
Ceafa marinata in bere este tare buna mai ales daca e prajita la gratar pe jar. Cu mujdei de usturoi cu smantana este un adevarat festin. Ce placut este sa ai o curte unde sa poti sa iti prajesti carnea la gratar, sa stai de vorba cu prietenii. Ceafa crestata doar se unge cu mustar […]

Crema de avocado cu tortilla de porumb si crema de unt picant
Ingrediente crema avocado 1 bucata avocado, 150 g rosii, 3 linguri suc de lamaie, 1 lingura patunjel verde, sau coriandru proaspat, 1 lingura mare unt, sare, piper alb dupa gust, Ingrediente crema de unt picant: 150 g unt la temperatura camerei, 2 lingurite cu coaja rasa de lamaie, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite sos […]

Linzer cu gem de prune si nuci
Linzer cu gem de prune si nuci, reteta patiserie. Aluat pentru linzer. Tarta cu aluat linzer. Cea mai buna tarta cu gem de prune. Aluat fraged. Linzer cu gem de prune si nuci-Ingrediente unt 150g zahar pudra 100g oua 2 buc faina 350 g bicarbonat 1/2 lingurita vanilina 300g gem de prune 100 gr nuci […]

Tortilla de porumb cu chili si usturoi
Ingrediente: 75 g faina alba, 75 g faina de porumb, 2 linguri ulei, 100 ml apa calduta, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita sare, 2 catei usturoi pisati, 1/4 lingurita praf de chili, Preparare: Intr-un vas punem faina alba, faina de porumb, sarea, praful de copt, praful de chili, usturoiul pisat si amestecam. Adaugam […]

Sarmale picante cu varza dulce
Ingrediente: 500 g carne porc(pulpa), slanina afumata, 125 g orez, 1 ceapa mai mare, 2 catei usturoi, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita boia iute, sare dupa gust, 500 ml bulion (suc de rosii) 1 capatana mare varza dulce, marar uscat (sau marar verde), 2 crengute de cimbru, Preparare: Mai intai […]