Pasca cu branza dulce
Pasca cu branza dulce. Reteta traditionala de pasca.Pasca pentru masa de Pasti. Cea mai buna pasca. Pasca cu aluat de cozonac si branza dulce de vaci. Pasca cu branza dulce-Ingrediente 300 gr aluat de cozonac 600 gr branza vaci proaspata 3 galbenusuri 3 oua intregi 150 gr zahar(sau dupa gust) 50 gr stafide aurii razatura […]
Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval
Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval Un Cordon Bleu ce iese din tiparele clasice va prezentam azi . Speram ca aceasta combinatie de ardei copt si cascaval sa fie pe placul vostru. Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval Ingrediente : 1 buc cotlet de porc (vita) sau piept de pui, curcan, ardei […]
Bulgarasi de cartofi- Bulete
Preparatul din imagine il gasiti Aici Ingrediente: 400 gr cartofi, 1 legatura patrunjel verde, 1 ou, 5 linguri faina, 50 g unt, sare dupa gust, Preparare: Cartofii curatati, ii punem la fiert in apa cu sare . Cand sunt fierti ii strecuram si zdrobim. Adaugam la ei patrunjelul tocat, 1 ou crud, 50 g unt, […]
Rulouri din piept de pui cu garnitura de orez
Ingrediente Rulouri un piept de pui 6 feliute de ceafa afumata 12 feliute de cascaval 12 frunze de spanac 2 oua faina pesmet ulei pentru prajit sare piper Garnitura 200 gr orez 1 l supa de pui 50 gr unt 3 lg ulei masline 50 gr cascaval ras sare piper Mod de preparare Pieptul se […]
Cozonac cu bule de mac
Cozonac cu bule de mac este unul dincei mai spectaculosi cozonaci de pana acum.La acest cozonac difera modul de preparare fata de cozonacii clasici prin felul de asamblare.Fiecare bula de aluat este umpluta cu mac.Cozonacul se poate pregati si cu umplutura de nuca sau alune. Ingrediente aluat Cozonac cu bule de mac : 140 ml lapte, […]
Carnati pentru gratar
Carnati pentru gratar, carnati bine condimentati, perfecti pentru gratar proaspeti sau afumati dupa gustul fiecaruia. Zicem noi ca am gasit dupa multe incercari de-a lungul anilor echilibrul perfect intre ingredientele folosite.Nici prea mult usturoi, nici prea mult piper, dar nici prea mult boia. Ingredientele se afla in echilibru la aceasta reteta de Carnati pentru gratar. […]
Tort de mere si crema de zahar ars
Tort de mere si crema de zahar ars Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie coaja de portocala Crema 800ml lapte 6 oua 100gr zahar zahar vanilat 4 mere 250gr zahar ptr. topit frisca Tort de mere si crema de zahar ars Mod de preparare Intr-o cratita cu peretii inalti […]
Friptura de porc impanata
Ingrediente : 1 bucata pulpa rotunda porc, 7-8 catei usturoi, slanina afumata, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1/2 telina, 6-7 bucati ceapa, 2 linguri untura, 250 ml vin alb demisec, 1 l supa de carne sau legume, 5-6 bucati carnati afumati, 1/4 lingurita rozmarin maruntit, Preparare: Curatam legumele si le taiem felii. Usturoiul se curata si […]
Bucataria mult visata!!
Frumoasa tema zicem noi 🙂 ne-a facut sa visam cu ochii deschisi !! Cine nu si-ar dori o bucatarie noua, spatioasa, mobilata si utilata cu toate cele necesare!! Si daca tot avem voie sa visam, haideti sa va descriem si voua acest vis …care poate va deveni realitate …cine stie!! 🙂 Ne-am dori ca spatiul […]
Biscuti fragezi colorati
Ingrediente aluat Biscuti fragezi colorati: 500 g faina, 150 untura(sau 250 margarina), 1/2 lingurita sare, 75 g nuca macinata, 1 praf de copt, 200 ml lapte, 300 g zahar, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura cacao, coloranti alimentari, Preparare Biscuti fragezi colorati: Intr-un vas punem faina, untura, zaharul, sarea , praful de copt, […]
Tort diplomat cu fructe
Cu aceasta reteta participam la „Dulce Romanie” – Provocarea lunii Martie 2012 Blat 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, esenta de vanilie, Crema 10 galbenusuri, 350 gr zahar, 700 ml frisca, o cutie ananas, (sau alte fructe din compot) 2 pliculete gelatina, 2 esente vanilie la fiola, Sirop 300 gr zahar, 500 ml […]
Lipie din mamaliga
Lipie din mamaliga.Cum se prepara lipia.Ce poti face cu un rest de mamaliga rece.Cea mai buna lipie.Lipie pentru shaorma. Reteta video preparare lipie. Lipie din mamaliga-Ingrediente 300 gr mamaliga rece 270 gr faina alba Lipie din mamaliga-Mod de preparare Mamaliga rece se curata de coaja mai tare apoi se marunteste cu ajutorul unei furculite sau […]
Varza a la Cluj- Kolozsvari Kaposzta
Ingrediente : 1 kg varza murata marunta, 2 bucati ceapa, 1 cana orez(200 g), 500 gr carne porc(sau pui) tocata, 500 gr smantana, 100 ml ulei, unt ptr uns cratita sare, piper macinat, Preparare : Orezul curatat si spalat il fierbem in in apa cu sare dupa care se strecoara si se spala.Ceapa taiata marunt […]
Participanti- Concurs Gatiti cu Bucataresele Vesele
Update 21.03.2012 : Iata si cei 7 castigatori ai acestei editii aniversare …. Prezentari deosebite , am ramas placut surprinse, dar din pacate nu am putut premia pe toata lumea desi ne-ar fi placut ca toti participantii sa fie castigatori…. Atasam si tabelele cu notele acordate de juriu . Castigatorii sunt afisati in ordinea mediilor […]
Tort cu crema de lamaie si vanilie
Azi implinim frumoasa varsta de 4 ani !!! Va multumim ca sunteti alaturi de noi zi de zi ! Ingrediente blat: 8 oua, 1 plic praf de copt, 6 linguri faina, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao Ingrediente crema: 400 ml lapte, 2 plicuri budinca vanilie, 1 lamaie, 4 galbenusuri, 200 g zahar, 200 g […]