Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Aripioare de pui cu ierburi aromate

Esti in criza de timp ? Iti recomandam aceste Aripioare de pui ! Ingrediente: 1 kg aripioare pui, 1 pachet condimente pentru friptura pui cu ierburi aromate de la Knorr, 1 punga magica pentru fripturi, 3 catei usturoi, 1 lingurita sare, 50 ml ulei, 800 g cartofi, ulei pentru prajit, Preparare: Punem aripioarele curatate si […]

Chec cu martipan si lamaie

Cu aceasta reteta participam la  Provocarea lunii Ianuarie „Dulce Romanie” Ingrediente 150 gr baton martipan glasat in ciocolata 4 oua 150 gr zahar 200 gr unt moale 200 gr faina coaja rasa de la doua lamai 100 gr coaja de lamaie confiata 2 linguri cu mac o lingura esenta vanilie o lingura praf de copt […]

Varza rosie cu mere

Varza Rosie cu Mere

Ingrediente: 1 varza rosie (circa 1 kg), 1 bucata ceapa mare, 3 bucati mere acrisoare, 6 linguri ulei masline(se poate folosi si ulei daca nu avem la indemana ulei de masline), 2 linguri otet de vin, 1 lingura zahar, 3 bucati cuisoare intregi, 1 frunza de dafin, sare, piper macinat dupa gust, 150 ml apa, […]

Chiftele cu ceapa

Azi am pregatit Chiftele cu ceapa, si au fost tare apreciate de cei care le-au gustat. Sunt foarte bune cu piure de cartofi alaturi si o salata de rosii cu castraveti, dar se potrivesc de minune si cu un Sos de rosii usor picant. Sosul de rosii pentru chiftele cu ceapa se pregateste foarte rapid […]

gogosi

Gogosi

Ingrediente : 600 gr faina, 360 ml lapte, 30 gr drojdie proaspata, 1 lingura mare zahar, 3 galbenusuri ( in reteta se cere 2 galbenusuri dar eu am pus 3 ), 30 ml esenta rom, coaja de la 1 lamaie, 2 plic zahar vanilat, 2 praf sare, 50 gr unt(margarina), ulei ptr prajit, zahar pudra […]

Vin Fiert cu Fructe

Vin Fiert cu Fructe

Vin Fiert cu Fructe este un vin aromat caruia nu poti sa ii spui nu cand miresmele de fructe si amestecul de condimente te izbeste.Iti pune sangele in miscare, dar atentie recomandam a fi consumat cu masura, masura fiind paharul si nu sticla ! Este foarte inselator.Doar in momentul in care te ridici iti dai […]

Frigarui din ceafa de porc

Ingrediente 500 gr ceafa de porc un ardei gras rosu un ardei gras galben o ceapa mare un pumn de rosii cherry sare piper Ceafa se taie bucati potrivite,la fel procedam si cu ardeii si ceapa.Inainte de a monta frigaruile daca folositi tepuse de lemn e indicat sa le tineti in apa calduta 10 min […]

Paine cu cartofi

Painea copilariei mele , un gust ce mi-a trezit multe amintiri …. Ingrediente : 1 kg faina alba 400 gr cartofi sare frunza de varza drojdie cca. 30 gr Preparare: Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare . Dupa ce au fiert ii curatim si ii zdrobim si asa ii lasam […]

Tort inimioara

Tort inimioara

Blat 8 oua 8 lg zahar 5 lg faina 4 lg cacao esenta de rom Crema 500 gr ciocolata amaruie 500 ml frisca esenta rom Sirop 200 gr zahar 300 ml apa esenta rom Glazura 250 gr ciocolata 100 ml frisca 20 gr unt Decor forme din pasta de zahar   Mod de preparere Blatul […]

tarta cu struguri

Tarta cu struguri

   Tarta cu struguri reteta prajituri. Cum se prepara tarta cu struguri. Tarta cu struguri din aluat de pandispan. Cea mai buna tarta cu fructe. Retete de prajituri cu fructe Tarta cu struguri-Ingrediente Blat 5 oua 3 lg ulei 5 lg zahar 5 lg faina esenta de vanilie 1/2 lgt praf de copt bobite de […]

Cuib de viespi- Darazs feszek

Ingrediente aluat: 40 g drojdie proaspata, 1 kg faina, 100 g zahar, 300 gr margarina(sau unt), 1/2 lingurita sare, 4 galbenusuri ou, 200 ml – 300 ml lapte, Ingrediente sirop: 800 ml lapte, 300 g zahar, 4 sticlute esenta rom, Alte ingrediente: 200 g margarina(sau unt), 280 g zahar, 200 g nuca macinata (sau nuca […]

Cozonac cu cacao si mac

Cozonac cu cacao si mac

Cozonac cu cacao si mac Cozonacul cu cacao si mac, este unul din prefaratii familiei. Mereu tot ce era cu mac, Linzer cu mac, Beigli cu mac era in topul preferintelor. Daca intrebam cu ce vreti sa fac linzerul, raspunsul era foarte rapid…, cu mac. Asa ca umplem cu mac tot ce putem. Chiar si […]

Rulada de ou cu cascaval si cabanos

 Ingrediente : Ptr. blatul ruladei : 4 oua, 150 gr faina, 400 ml lapte, 125 gr margarina sau unt, 1 lingurita sare, Umplutura : 200 gr cascaval razuit, 5 linguri de smantana, 200 g amestec de legume, cateva masline negre, 150 gr ciuperci de la conserva maruntite, patrunjel verde tocat, 2 bucati de cabanos prajite, […]

Tort diplomat

Reteta acestui tort o gasiti AICI Diferenta e ca la ornat am folosit 300 ml frisca in loc de glazura de ciocolata. Paleta si mingea sunt facute din pasta de zahar . Reteta la pasta de zahar o gasiti AICI

Tort cu crema de vanilie si ciocolata

Ingrediente blat: 6 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 6 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, Ingrediente crema: 5 galbenusuri de ou, 5 linguri faina, 500 ml lapte, 4 plicuri zahar vanilat, 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), 400 ml frisca Megle, Ingrediente sirop: 4linguri zahar, […]

Urmareste-ne si pe Instagram