
Galuste cu prune- Szilvas Gomboc
Galuste cu prune- Szilvas Gomboc INGREDIENTE: 1 cana cu apa, 50 gr unt sau rama, 150 gr faina, 1 ou, 1/2 l-ta sare, 4 prune prospete (sau din compot taiate in doua (daca prunele sunt proaspete se pune in mijloc 1 lingurita de zahar cu scortisoara), pesmet, PREPARARE : Se pune cana de apa cu […]

Concurs -„Cutitele ceramice ne usureaza munca”
Roadele toamnei ne pun imaginatia la incercare.Astfel se nasc retete minunate in a caror ingrediente se regasesc legumele toamnei . Dupa cum stiti ustensila de baza din bucatarie este cutitul.Fiecare ne dorim sa avem la indemana cutite performante care sa ne satisfaca toate nevoile . Daca intr-adevar va doriti un set de cutite performant va […]

Langos cu carne
INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g cartofi, 20 g drojdie proaspata, 1 praf zahar, 1 praf sare, 100 ml lapte , INGREDIENTE UMPLUTURA: 600 g carne porc tocata, 250 g ceapa rosie ( putem folosi si alba ), 100 ml ulei, 1 lingurita boia dulce, piper macinat, sare dupa gust, ALTE INGREDIENTE NECESARE: ulei […]

Salata Olteneasca-Ciolomada
Salata Olteneasca-Ciolomada, este una din muraturile mele preferate. In ea gasesti mix de legume, varza, ceapa, castraveti, gogosari, morcovi. Este o muratura cu gust dulce acrisor. Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru prepararea acesteia. Salata Olteneasca-Ciolomada – Ingrediente 1.5 kg varza de toamna,1.5 kg castraveti,1.5 kg ardei grasi ( sau gogosari)1/2 kg ceapa, […]

Tarta cu dovleac
Tarta cu dovleac Ingrediente: 250 g margarina (sau unt), 250-300 g faina + pentru intins, 80 ml apa, o lingurita zeama de lamaie, 3 linguri zahar, jumatate fiola vanilie, o lingurita praf de copt, un praf de sare, umplutura; 700 gr dovleac pentru placinta ras, 300 gr zahar, 100 gr margarina(unt), 2-3 lg pesmet alb […]

Pulpa de miel in sos de vin rosu
Pulpa de miel in sos de vin rosu, reteta culinara. Friptura la cuptor din carne de miel.Friptura de miel cu vin rosu. Pulpa de miel impanata. Pulpa de miel in sos de vin rosu-Ingrediente 1,5 kg pulpa de miel o lg miere albine 250 ml vin rosu 3 cepe rosii cimbru proaspat o lamaie o […]

Purificator si dezumidificator de aer
Daca sunteti interesati de aceste produse Firma Spectral Company Srl comercializeaza sisteme profesioniste de tratare a aerului: purificatoare de aer, umidificatoare, dezumidificatoare. Sunt distribuitori ai firmei Heavenfresh. Sistemele corespund cu normele UE de calitate.Toate aparatele beneficiaza de: garantie 2 ani de zile, service si consumabile. Cateva dintre produse ar fi: Purificator aer Heavenfresh Intelli-Pro XJ-3800, […]

Ciorba de legume
Ciorba de legume INGREDIENTE: o mana de pastai galbene 2 ardei grasi 1 gulie 1 dovlecel 4 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 4 rosii 1 pastarnac 1 leg marar 1 leg patrunjel 1 lg leustean o crenguta de cimbru verde 1 l bors de putina 3 lg ulei Ciorba de legume MOD DE PREPARARE: Intr-o […]

Concurs- Pastai de vanilie
Incepem saptamana cu un concurs parfumat de pastaile de vanilie Credem ca oricine si-ar dori sa isi „parfumeze” prajiturile cu vanilie naturala .Cam greu de gasit si la preturi destul de piperate pentru multi dintre noi ramane doar un vis. Magazinul online pastaidevanilie.ro va vine in intampinare oferindu-va o gama variata de pastai de vanilie […]

Placinta cu marar- Kapros
INGREDIENTE Placinta cu marar- Kapros: 1 kg faina, 30 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 1lingurita zahar, untura, 2 legaturi marar, apa, PREPARARE Placinta cu marar- Kapros: Dizolvam drojdia in circa 150 ml apa calduta in care dizolvam in prealabil 1 lingurita sare si 1 lingurita zahar. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul […]

Torturi diplomat personalizate
INGREDIENTE Blat: 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, esenta de vanilie, Crema 10 galbenusuri, 350 gr zahar, 700 ml frisca, o cutie ananas, 2 pliculete gelatina, 2 esente vanilie la fiola, Sirop 300 gr zahar, 500 ml apa, fasii din coaja de lamaie, esenta de vanilie, Decor 300-500 ml frisca, (in functie de […]

Pasta de Ardei- Paprikakrem
INGREDIENTE: 1 kg ardei gras ( de preferat ar fi ardei kapia ), 500 g rosii, 100 g ceapa rosie, 1 lingurita sare, coaja razuita de la 1 lamaie, 1 lingurita mustar clasic, 1/4 frunza foaie de dafin, 1 – 2 bucati ardei iute rosu (este optionala folosirea ardeiului iute), 1 varf de cutit chimen […]

Carbonade Flamande
INGREDIENTE: 500 g pulpa porc, 2 linguri de ulei , 1 lingura de faina, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 200 ml bere bruna, 200 ml apa calda, 1/2 lingurita otet de vin rosu(eu am folosit 1 lingura de vin rosu) felii de bagheta, 2 linguri de mustar clasic, 1 lingurita de zahar tos, 1 […]

Salata de ciuperci
INGREDIENTE: 300 g ciuperci champignon (din conserva), 3 oua, 250 ml ulei, 250 g smantana, 2 catei usturoi, 1/2 legatura patrunjel verde, 2 linguri zeama lamaie, sare, piper alb macinat, PREPARARE: Ciupercile se taie marunt.Patrunjelul verde se toaca fin. Punem la incins 1 lingurita de ulei si calim usturoiul pisat . Lasam deoparte usturoiul si […]

Tricolor de ardei cu pikant fix
INGREDIENTE: ardei grasi(rosu, galben,verde), 1 pachet Pikant Fix (care varianta o doriti ), piper negru boabe, PREPARARE: Ardeii ii spalam ,taiem in patru ,apoi ii limpezim din nou in apa pentru a indeparta semintele ramase. Asezam ardeii astfel pregatiti in borcane dupa care turnam solutia fierbinte de pikant fix (eu am folosit varianta iute ) […]