Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
inghetata cu roscove

Inghetata cu roscove

Unul dintre deserturile preferate pe timp de vara este inghetata. Astazi am ales sa pregatesc o inghetata mai altfel- Inghetata cu roscove!!Este o inghetata delicioasa, cu un gust foarte placut, cu o aroma subtila de rom. Are in compozitie si stafide, fapt ce ii da o textura aparte. Va recomand si alte retete de inghetata, […]

Prajitura cu Branza Dulce

INGREDIENTE ALUAT: 150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura), 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 400 g faina, 2 galbenusuri ou, smantana cat cuprinde aluatul, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA: 4 oua, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic […]

Supa asiatica de vita

Supa asiatica de vita, reteta asiatica. Reteta supa de vita. Supa asiatica. Cea mai buna supa asiatica. Supa asiatica cu taitei.  Supa asiatica de vita-INGREDIENTE 2 buc rasol de vita, o ceapa, o buc telina, 3 catei usturoi, 3 morcovi, o lingura rasa de ghimbir praf, o lingura de sos de soia, fidea din orez, […]

Bobite cu martipan si alune de padure

Bobite cu martipan si alune de padure

Bobite cu martipan si alune de padure, deserturi rapide. Prajituri fara coacere. Desert cu alune si martipan. Bobite glazurate. Prajituri de casa.  Bobite cu martipan si alune de padure-INGREDIENTE 100 gr alune de padure, 150 gr biscuiti cu vanilie, 200 gr resturi din blat de cacao, 4 piscoturi de sampanie, 100 gr unt, 1 lg […]

Minieclere pregatite cu ajutorul vasului Delimano

Minieclere pregatite cu ajutorul vasului Delimano In urma parteneriatului cu Delimano am intrat in posesia a doua vase Delimano Ceramica. Fiindca nu stiam nimic despre aceste vase ne-am documentat si am ramas placut surprinse sa aflam ca in ele putem gati cam tot ce se poate de la mamaliguta,tocanite,fripturi pana la creme pentru prajituri si […]

Prajitura cu mar si vin alb

Ingrediente 400 gr aluat foietaj 4 mere mari 1 plic zahar vanilat un plic budinca de vanilie sucul de la o lamaie 150 gr zahar 100 ml vin alb dulce 100 gr zahar pudra 1 galbenus Mod de preparare Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.Merele se curata de coaja si se scoate cotorul.Doua din ele […]

rulouri de pui cu spanac si ardei

Rulouri de pui cu spanac si ardei

Rulouri de pui cu spanac si ardei, reteta culinara. Rulouri din piept de pui cu spanac si ardei. Rulouri de pui umplute. Rulouri cu spanac. Rulouri de pui cu spanac si ardei-Ingrediente 3 buc piept de pui 300 gr spanac fiert 3 ardei capia rosii 100 gr cascaval ras sare piper cimbru boia de ardei […]

Galuste cu menta si capsuni

Galuste cu menta si capsuni

–Galuste cu menta si capsuni.Cele mai bune galuste cu menta si capsuni. Galuste- reteta dulce. Deserturi cu capsune. Deserturi rapide cu fructe.Deserturi de casa  Galuste cu menta si capsuni-Ingrediente Aluat 80 gr unt 220 gr faina 300 ml apa 3 oua un pic sare o mana frunze de menta 1/2 plic zahar vanilat bourbon Glazura […]

Sos de capsuni

    Ingrediente 1 kg capsuni 700 gr zahar cu pectina Capsunii se curata de codite se spala bine si se fac pasta cu ajutorul blenderului Sosul rezultat il trecem prin sita pantru a indeparta semintele. Se pune intr-o cratita se adauga zaharul cu pectina,se omogenizeaza usor si se tine pe foc 7-8 min de […]

Prajitura pufoasa cu capsuni

Ingrediente 6 oua 200g unt 200g zahar coaja rasa de lamaie 250g faina 1plic praf de copt 500 gr capsuni sos de capsuni Mod de preparare Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul,razatura de lamaie si ouale intregi pana se fac besicute la suprafata aluatului.Adaugam faina si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava […]

Tocanita de burta cu creier

Tocanita de burta cu creier este una din mancarurile preferate mai ales in perioada mai rece. Reteta o am de la o cunostinta din Ungaria care lucra la un han. Tocanita de burta cu creier – Ingrediente 1 kg fideluta de burta (prefiarta)3-4 bucati ceapa de marime mijlocie rosie (dar se poate folosi si cea […]

Cotlet de porc cu ananas

Ingrediente pentru 1 portie 200gr cotlet porc cu os 3 felii de bacon 1 rondea de ananas 50 gr unt 2 lg ulei de masline sare piper boia de ardei dulce condiment pentru cotlet de la kotanyi sare Garnitura amestec de legume piure de cartofi Mod de preparare Cotletul de porc se condimenteaza cu amestecul […]

Tocanita cu Clatite

Ingrediente : 500 gr carne porc (pulpa) 50 ml ulei 2 bucati ceapa 1 ardei gras 4-5 bucati rosii 1 lingurita boia iute (se poate folosi si cel dulce ) sare,piper dupa gust 400 g smantana 200 g cascaval 1 lingurita maghiran 10 linguri faina 2 oua apa minerala 1 lingurita sare 50 ml ulei […]

Inghetata de banane si curmale

Ingrediente 3 banane 7-8 curmale fara samburi o lgt cu miere(optional) Mod de preparare Bananele se curata de coaja ,se taie felii dupa care se pun la congelator intr-o punga de plastic.Dupa ce s-au congelat se pun in robotul de bucatarie impreuna cu mierea(daca dorim sa fie mai dulce) si se mixeaza pana se formeaza […]

Cornulete cu carnaciori de bere

Ingrediente ptr aluatul alb: 200 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 ml apa 1 lingurita mica sare 1 lingurita mica zahar 25 g drojdie proaspata 100 g untura Ingrediente ptr. aluatul rosu: 1 bucata ceapa mai mare 1 lingura mare boia dulce 150 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 […]

Urmareste-ne si pe Instagram