Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Branzoaice trandafir

Branzoaice trandafir Ingrediente Aluat 500 gr faina 000 3 oua 100 gr zahar 25 gr drojdie ½ lgt sare 50 ml ulei 250- 300 ml lapte (in functie de tipul fainii) razatura de lamaie un ou pentru uns Umplutura 600 gr branza 2 oua (eu am folosit de curca) 200 gr de zahar (sau dupa […]

Fasole Frecata

Ingrediente : 500 gr fasole boabe 3 buc ceapa 5 catei usturoi 1 buc morcov 1 buc radacina patrunjel 2 foi dafin sare, boia ulei Cum procedam : Alegem fasolea , o spalam si daca nu avem oala minune,e de preferat sa o punem la inmuiat de cu seara in apa rece. Daca avem kukta(oala […]

Paine impletita si colacei

Daca cumva aveti ocazia sa cumparati acest tip de faina eu v-o recomand .Este foarte buna si la un pret accesibil Ingrediente 500 gr faina un ou 25 gr drojdie 1 lingura zahar 250 ml lapte ½ lingurita sare un galbenus pentru uns mac si susan 50 ml ulei Faina cernuta se pune intr-un vas […]

Piept de pui cu susan

Ingrediente un piept de pui 2 oua o lg smantana 100 gr susan piper alb boia dulce praf de usturoi o lgt de ghimbir proaspat razuit 1 lg ulei de masline sare Garnitura cartofi prajiti Sos 300 ml smantana 12%grasime 2 lg condimente pentru produse lactate Fit-up praf de usturoi piper alb sare Mod de […]

Tarta cu capsuni

Blat 125 gr margarina (sau unt) 100 gr zahar pudra 2 lg de smantana 2 galbenusuri 250 gr faina razatura de lamaie un praf de sare Crema 2 plicuri budinca de vanilie doua albusuri 2 oua 10 lg zahar 700 ml lapte 1/2 pac margarina esenta de vanilie Decor 500 gr capsuni un plic tort […]

Prajitura cu crema de lapte

Ingrediente Crema de lapte 2 l lapte de vaca 800 gr zahar o lingurita rasa bicarbonat de sodiu un varf de cutit de sare Blat 6 oua 250 gr zahar 125 ml lapte 300 gr faina un pachetel praf de copt un varf de cutit de sare esenta de vanilie Sirop 350 ml lapte 250 […]

Prajitura cu crema de portocale

Ingrediente Blat 3 oua 3 lg zahar 2 lg faina o lg cacao razatura de portocale Crema 300 ml frisca 100 gr zahar pudra o portocala esenta vanilie Sirop 200 ml apa 100 gr zahar coaja de portocala Mod de preparare Albusurile se bat spuma cu zaharul,adaugam galbenusurile omogenizate cu razatura de portocale dupa care […]

Tarte cu migdale

Ingrediente tarte 250 gr margarina rama (sau unt) 200 gr zahar pudra 4 lg de smantana 4 galbenusuri 500 gr faina razatura de lamaie un praf de sare Ingrediente umplutura 4 albusuri 150 gr zahar 150 gr migdale macinate o lg de faina esenta de vanilie gem de caise Mod de preparare Margarina se mixeaza […]

Piure de spanac

Fiindca de ceva vreme am scos steamerul de la naftalina, va prezint o reteta preparata pe jumatate la el. Ingrediente 1 kg spanac 2 lg ulei masline 100 ml lapte 3-4 catei de usturoi o lg faina sare Mod de preparare Se spala foarte bine frunzele de spanac si se pun in steamar la fiert […]

Piure de urzici

Ingrediente: Piure de urzici urzici proaspete cam 1 kg 1 ceapa 3-4 catei usturoi 2-3 oua(optional) o lg faina sare ulei Mod e preparare :Piure de urzici Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da […]

Choux a la creme (2)

Ingrediente Coji 150ml ulei 300 ml apa 200 gr faina 7 oua Crema: 1,300ml lapte 250 gr faina 450 gr zahar 5 oua zahar vanilat bourbon 200 gr frisca batuta zahar pudra vanilat Mod de praparare Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza […]

Chiftelute marinate

Ingrediente pentru chiftelute 500g carne de vita+porc 150g paine alba 2 oua 100g morcov 50g ceapa 2 catei de usturoi 1/2 leg patrunjel 1/2 leg marar sare ulei ptr prajit Sos o cutie rosii in bulion(800gr) piper sare doua lg otet foi de dafin o lg zahar o lg amidon alimentar Mod de preparare Carnea […]

Crema de Zahar Ars- Tort

                      Ingrediente folosite ptr blat : 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1/4 pachet praf de copt Ingrediente petru crema : 8 oua intregi 1 l lapte 3 plic zahar vanilat 8 linguri zahar Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul […]

Prajitura cu fructe si branza

Ingrediente Blat 6 oua 6 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao ½ praf de copt esenta vanilie Crema 500 gr branza vaci 300 gr smantana Un plic gelatina 6 lg zahar 3 lg miere albine esenta vanilie razatura de lamaie o cutie cokteil de fructe Sirop Zeama de la un compot de piersici […]

Pulpa de miel in crusta de fistic

Ingrediente O pulpa de miel 2 oua o lingura de pesmet 2 linguri de faina 200 gr fistic o capatina de usturoi ierburi provance(cimbru,rozmarin,busuioc,salvie) boia dulce o lingura de mustar 500 gr fasole verde pastai ulei de masline sare piper Mod de preparare Pulpa de miel se spala apoi se pune la fiert pentru 50 […]

Urmareste-ne si pe Instagram