Prajitura cu Mac si Visine
Ingrediente : 120 gr miere albine 80 gr griz 80 gr zahar 4 oua 1 lingurita scortisoara macinata 50 gr unt (rama) 150 gr mac 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 100 gr visine fara samburi (sau cirese , pot fi si din compot ) coaja de la 1 lamaie 1 lingura […]
Piscoturi de sampanie
ingrediente oua 6 buc zahar 60 gr faina 120 gr zahar pudra 1. se bat albusurile spuma; 2. se adauga zaharul treptat 3. se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate 4. se adauga faina cernuta omogenizand cu o lopatica 5. se toarna cu duiul bastonase de 7-8 cm pe hartie de copt 6. se cerne deasupra […]
Rulada cu gem de gutui
Rulada cu gem de gutui. Rulada simpla cu gem de gutui si glazura de ciocolata. Cum se prepara rulada cu gem. Cea mai buna rulada cu gem de gutui. Rulada cu gem de gutui-Ingrediente Foaie 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina esenta de vanilie Umplutura gem de gutui(preparat in casa) cateva nuci prajite […]
Gutui Murate-Ecetes Birsalma
Ingrediente : 3 kg gutui curatate si feliate 4 l apa + 8 linguri sare grunjoasa (fara iod ) 2 l apa 10 linguri zahar 200 ml otet de 9 grade cate 2 foi dafin in fiecare borcan cate 4 cuisoare in fiecare borcan cate 1 lingurita piper boabe in fiecare borcan cate 1 varf […]
Rosii Murate
Ingrediente : 2 kg rosii cherry coapte 2 capatani de usturoi 5-6 frunze de vita de vie circa 10 frunze de visin 2 linguri sare grunjoasa(fara iod) 400 ml otet alimentar de 9 grade boabe de piper negru 2 litri apa salicil (praf conservant) 6 linguri zahar Preparare : Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele […]
Fierbere Galuste de Gris
Fierbere Galuste de Gris In cele ce urmeaza va prezentam, Fierbere Galuste de Gris. In filmuletul de mai jos gasiti indicatiile de fierbere a galustelor din gris. Prepararea compozitiei pentru galustele de gris in format video o gasiti la Preparare Galuste de Gris. In filmuletul prezentat veti gasi metoda de fierbere, dar si secretul prepararii […]
Ciorba de peste
ingrediente doi pesti mai mari(de preferat crap…ai mei sincer nu stiu ce sunt :)) 4 buc carasi 2 buc patrunjel radacina 2 buc pastarnac 1 buc telina 2 buc morcov 3 cartofi 3 rosii o mana de orez o leg leustean bors de putina sare Cei patru carasi impreuna cu telina ,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se […]
Tort „Rasarit de soare”
Un tortulet rapid ce nu necesita coacere si deosebit de gustos. Se poate prepara si cu alte fructe . Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente. Ingrediente : 500 gr branza dulce vaca (scoaca) 3 galbenusuri ou 250 ml frisca hulala 1 lingura smantana 250 gr zahar praf 140 gr margarina Rama […]
Racituri de pui Piftie pui-Kocsonya
Cum vremea s-a racit brusc si aveam in congelator cateva gheare de pui de casa m-am pus sa pregatesc racituri ,ca tare pofta ne-a fost. Nu am obtinut o cantitate mare ,numai cat sa ne astamparam pofta . Ingrediente : 12 bucati gheare pui 1 bucata os de la pieptul de pui si pielita (carnea […]
Muraturi asortate cu otet
Poate va intrebati ce fac cu atatea muraturi ? Ba in saramura , ba in otet …. Ei bine, va raspund eu la intrebare . Jumate din familie e pentru muraturile puse in saramura , iar cealalta e pentru muraturile puse cu otet . Sa nu fie nemultumita una din parti punem in fiecare an […]
Fasole verde la borcan
Ingrediente : 5 kg fasole verde 2 kg rosii 500 gr ardei gras 4 bucati ceapa 1 legatura frunze telina 2 legaturi frunze patrunjel 250 ml ulei sare neiodata (la vrac ) dupa gust salicil, sau praf conservant (optional) Preparare : Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii […]
Gogosari Picanti-Dulce-Acrisori
Ingrediente : 1.6 kg gogosari semi iuti (alma paprika) 4-5 ardei iuti 200 ml otet 2 linguri sareneiodata (circa 60 grame) 10 linguri zahar 2 l apa 1 lingurita salicil sau praf conservant 1 buc hrean Preparare: Spalam bine gogosariidupa care ii crestam in forma de X . Punem 2 l apa la […]
Verdeturi pentru ciorbe la borcan
INGREDIENTE : 2 kg rosii, 2 kg gogosari, 4 legaturi patrunjel verde, 3 legaturi leustean, 1 legatura telina (frunze), 200 gr sare fara iod (vrac ) la fiecare kilogram de ingrediente, (eu la toata cantitatea de mai sus am 1 kg sare ), Preparare : Rosiile le dam prin masina de macinat rosii. Gogosarii se […]
Chiftele din Mamaliga
Ce facem daca am fiert prea multa mamaliga ? In primul rand nu o aruncam, ci o vom folosi pentru a prepara niste chiftelute delicioase ce le vom folosi ca si garnitura langa orice friptura , mancare cu sos, sau le putem folosi ca fel principal, servit cu sos de rosii . Ingrediente : mamaliga […]
Rafaello rapid
Ingrediente : 200 gr nuca cocos 200 gr zahar pudra 250 gr margarina Rama (1 cub) 3 pliculete zahar vanilat 1 galbenus ou 200 gr lapte praf 100 gr biscuiti macinati nuca cocos pentru ornat Preparare : Intr-un vas punem 200 gr nuca cocos, 200 gr zahar pudra, zaharul vanilat, 200 gr lapte praf ,1 […]