Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Gulyas cu Oua- Tojasgulyas

Dupa sarbstori ne mai raman cateva oua vopsite ce nu au avut stapan . Incerc sa va prezint o idee ce sa faceti cu aceste oua ramase. Si ce altceva ,decat un gulyas ! Ingrediente: 4-5 oua fierte 1 ceapa mijlocie 1 lingura pasta gulyas (daca nu aveti puteti folosi boia dulce 1 lingurita) 3 […]

Cozonac Cu Mac si Ghimbir

Cozonac Cu Mac si Ghimbir

Cozonac Cu Mac si Ghimbir Cozonacul Cu Mac si Ghimbir este un cozonac foarte bun cu miez pufos, umplutura aromata. Reteta am gasit-o intr-o revista, Secretele Bucatariei la care aveam abonament si am notat-o in caietul cu retete. Pe atunci nu aveam blogul si toate retetele care imi placeau din reviste le notam sarguincios. L-am […]

Rulada de Carne cu crusta de cascaval

Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval

  O Rulada de Carne mai deosebita decat rulada clasica cu usturoi si umplutura de oua fierte. Crusta de cascaval ii da savoare acestei rulade suculente care se poate pune la loc de cinste pe masa cand ne vin musafirii. Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval este perfecta pentru zilele de Sarbatori. Asa ca […]

Chec din Albusuri

Carina , sa o pui pe mami la treaba !!!! Reteta e preluata de la Anca Popovici (Pupi) de pe Retete Culinare , cu mici modificari in functie de materia prima existenta la momentul prepararii . Ingrediente : 14 albuse ou 10 linguri zahar 14 linguri faina 1 plic praf de copt 100 gr visine […]

Chiftele de Post din Soia

Ingrediente : 300 gr Soia granule 120 gr faina alba 4-5 catei usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare, piper macinat cimbru ulei pentru prajit Preparare : Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa […]

Prajitura vanilata

  Foi 8 oua 8 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic zahar vanilat Bourbon Crema 500ml frisca 5 galbenusuri 250gr zahar 1plic gelatina 1+1/2 plic zahar vanilat bourbon Sirop 200gr zahar 250 ml apa 2 plicuri ciocolata calda 50 ml whisky(sau ce doriti…eu asta am avut in casa)) Decor cacao Mod […]

Prajitura cu Mere

Aceasta prajitura o dedic Cumnatei mele dragi din Bistrita care sunt sigura ca o va prepara cu mare drag cumnatelului meu si strumfitei mele de nepotica . Ingrediente aluat: 700 gr faina 200 gr untura 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si […]

Tochitura

Ingrediente pulpa de porc 700gr costita 400gr ficat porc 500gr carnati afumati 400gr rosii in bulion 1 borcan de 700gr sare piper usturoi(dupa gust) branza de burduf mamaliguta cantitatile ajung cam pentru 5-6 portii pulpa de porc si costita(fara os) taiate cubulete se pune la prajit in putin ulei.Dupa ce s-a aurit un pic se […]

Cascaval prajit umplut cu orez

Ingrediente: 200 gr cascaval 150 gr orez sare,delikat, piper alb macinat 50 gr unt (margarina) Preparare : Orezul spalat si scurs il prajim pe cei 50 gr unt incins ,pana devine alb sidefiu, apoi punem peste orez apa( luam ca masura o cana pentru orez , asa vom stii ca trebuie sa punem 2 cani […]

Frigarui Spirale- Belszinnyars

Ingrediente: 400 gr pulpa porc (putem folosi si ceafa) felii de slanina afumata circa 200 gr piper alb, piper negru si piper verde sare frigarui de lemn Preparare : Pulpa de porc o taiem felii si intre pungi o batem cu ciocanul de batut carnea ca sa o subtiem ca pentru snitele . Slanina afumata […]

Pulpa de vita la tava

700 gr pulpa de vitel 500 gr cartofi 250 ml vin alb 2 lg mustar 1 lg faina 2 lg ulei piper sare Preparare: Pulpa se portioneaza se bate un pic se adauga sare si piper apoi se aseaza in tava cu uleiul si doua pahare de apa. Peste tava se pune o folie de […]

Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval

  Ingrediente Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval : 500 g pulpa caprioara ( vita, mistret) 2 -3 linguri unt 200 g cascaval 2 bucati ceapa 50 ml vin alb dulce ½ lamaie 2-3 linguri faina 200 gr ciuperci din conserva ( 300 gr ciperci proaspete) 1 legatura patrunjel verde 300 ml smantana ¼ lingurita […]

pilaf cu urzici

Pilaf cu urzici

In fiecare an abia astept sa vina primavara ca sa ma pot bucura de gustul urzicilor. Pregatesc din ele cel mai bun pilaf cu urzici si il mananc de fiecare data cu mare pofta. Dupa cum stiti, beneficiile urzicilor sunt multiple, ajuta la detoxifierea organismului, contin fier si magneziu, sunt bune in combaterea anemiei, sporeste […]

Aperitive festive

Aperitive festive Pentru petrecerea de majorat a fiului meu am pregatit cateva platouri cu aperitive ce au avut mare succes fiind savurate cu placere de toti invitatii. Fiindca mereu suntem in pana de idei va descriu ce contin platourile cu aperitive, poate va vor fi de ajutor!! Aperitive festive Pe platouri se regasesc  doua tipuri de […]

Urmareste-ne si pe Instagram