Mucenici moldovenesti-sfintisori
Mucenici Moldovenesti-Sfintisori, reteta de patiserie. Cum se fac mucenicii.Mucenici impletiti din aluat dospit. Reteta mucenici de post. Mucenici cu miere si nuca. Mucenici reteta video Mucenicii Moldovenesti-Sfintisori –asa cum le zicem noi in Moldova sunt nelipsiti de pe masa, in data de 9 martie, zi in care se sarbatoreste Sfintii 40 de Mucenici.De obicei acesti mucenici se […]
La multi ani !!!
Azi de 8 Martie oferim cu mare drag acest buchet de frezii tuturor femeilor care ne viziteaza si prietenelor dragi din listuta noastra La multi ani!!!
Savarine
Acum mai bine de 10 ani am postat in site aceasta reteta de savarine, de atunci parca a trecut o viata de om. La acel moment nu stiam foarte multe, cum si in ce fel sa asezi in pagina o reteta, nici tema blogului nu ne permitea multe lucruri asa ca pur si simplu am […]
Minestrone a la Milanese
Ingrediente: 100 g costita afumata 2 1inguri supa unt sau margarina 1 ceapa 1 morcov 4 fire de ceapa verde 1 dovlecel mic 50 ml vin alb 200 g mazare 200 g fasole alba 1 l supa limpede de carne (supa se pate face si din 2 cubulete Knorr) 200 g rosii decojite 1 lingurita […]
Salam de Biscuiti Umplut- Turos Keksztekercs
Ingrediente : 500 gr biscuiti 200 gr margaina (unt) 2 linguri dulceata piersici 2 linguri cacao 2 albusuri 150 gr zahar Pentru crema : 300 gr branza dulce ( scoaca) 100 gr zahar praf 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o jumatate lamaie 2 galbenusuri 2 linguri margarina (sau unt)(acesta este optional) Preparare: […]
Dulceata din Coji de Portocala
Ingrediente: 1 kg portocale (folosim doar coaja de la ele ) 500 ml apa 500 gr zahar 50 ml zeama lamaie Preparare: Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. […]
Biscuiti nisiposi
Ingrediente: Coca 1 50 g de faina 40 g de unt(margarina) 2 linguri de cacao 1 praf de sare 1 lingura de nuci macinate(alune) 30 g de zahar 1 varf de cutit de praf de copt Coca 2 160 g de faina 100 g unt(margarina) 1 praf de sare 70 g de zahar 3 linguri […]
Fripturica de Primavara- Tavaszi Rakott Szelet
Ingrediente : 1.5 kg – 2 kg cartofi 8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa , cotlet , ceafa) 1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei) 2-3 rosii 500 ml smantana 400 ml lapte sare untura sau unt sa ungem tava Preparare : Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie […]
Salata boeuf
ingrediente un piept de curcan 8 cartofi potriviti 6 morcovi un borcan castraveti 3 lg mustar 6 oua 300ml ulei sare Cartofii si morcovii curatati se pun la fiert impreuna cu pieptul de curcan.Dupa ce s-au fiert se taie in cubulete mici inclusiv castravetii.Se amesteca cu mustarul si 3/4 din maioneza facuta din cele 6 […]
Tort „Asteroid”- Grillazstorta
Ingrediente: 300 gr zahar 150 gr nuca 3 galbenusuri oua 300 ml frisca 3 linguri smantana (grasime 20%) 1 plic gelatina alba, fin maruntita (Dr. Oetker, 10 g ) 150 gr rama moale 150 gr zahar praf 2 linguri Rom piscoturi frisca pentru ornat Preparare: Caramelizam 300 gr zahar, apoi adaugam cele 150 gr nuca […]
Mancarica cu Praz, Masline si Ciuperci
Aceasta mancarica de praz e facuta dupa reteta unei prietene dragi Alina I. Ingrediente : 1 fir praz 2 bucati ceapa alba (circa 300 gr ) 150 ml vin alb demisec 200 ml bulion 200 ml apa 150 gr masline negre feliate 200 gr ciuperci champignon 100 ml ulei sare, piper dupa gust marar verde […]
Aripioare la cuptor
Cu aceasta reteta economisim mult timp . Se prepara deodata atat friptura cat si garnitura. Sa vedem de ce avem nevoie …. Ingrediente : aripioare pui cartofi mujdei usturoi 50 – 100 ml vin alb demisec maghiran sare untura sau ulei o tava mai adanca (eu am folosit o tava cu L=30 cm si l […]
Tarta cu mere
Pentru blat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:5 oua5 lg zahar5 lg fainaun pliculet zahar vanilat pentru umplutura am folosit : 10 mere400gr zahar200gr untesenta de vanilie100ml apa zaharul se pune la topit intr-o cratita iar cand capata o culoare maro deschis adaugam apa si untul si tinem pe foc pana ce se dizolva tot zaharul.Peste […]
Cum Curatam Un Somn ?
Carnea de somn daca este curatata de piele este mult mai gustoasa . Am incercat sa va arat cum procedez eu cu acest peste . In primul rand pun apa la incalzit si il las sa dea in clocot. In acest moment introduc somnul in apa clocotinda si il las acolo aproximativ 40-50 sec pana […]