Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Prajitura cu mere Finlandeza

Prajitura cu mere Finlandeza

Ce pot sa va zic despre aceasta Prajitura cu mere Finlandeza? Se prepara usor este foarte buna si o recomand cu mare drag sa o incercati! Va recomandam si alte retete de prajituri cu mere clasice, cu aluat fraged usor de preparat. Dati clic pe titlul din imagini pentru a accesa reteta dorita! Prajitura cu […]

Sive de Caprioara (Civet )

Ingrediente : 1 kg carne caprioara 300 gr ciuperci 300 gr arpagic 150 gr kaizer (costita afumata ) 100 ml vin demisec 30 ml coniac ulei 30 ml bulion 1 ceapa 1 foaie dafin 1 morcov 1/2 telina 1/4 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi sare, piper macinat 1 lingura faina Preparare : Carnea de caprioara […]

Prajitura cu Mere si Crema

Ingrediente : 2-2,5 kg mere 50 gr rama 150 gr zahar amestecat cu 1 lingurita scortisoara 8 oua 8 linguri faina 8 linguri zahar 1/2 plic praf de copt 1 mana nuca taiata 50 gr stafide Necesare pentru crema : 2 plicuri budinca vanile 400 ml lapte 8 linguri zahar 3 oua 250 gr rama […]

Rulada cu crema de cacao

  Foi 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina esenta vanilie crema 2 oua 200gr zahar 250gr unt 2 lg apa 50gr cacao esenta rom glazura 150 gr ciocolata 75 ml frisca lichida 25 gr unt decor frisca 200ml ciocolata alba  Ouale se separa. Albusurile se bat cu 5 lg de zahar iar galbenusurile […]

Tort ,,Gaby”

Tort ,,Gaby „ Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema 4 oua 400 gr zahar 500 gr margarina rama sau unt 82% grasime 100 gr cacao 4 lg apa rece 2 fiole esenta rom Sirop 300gr zahar 300ml apa razatura de lamaie esenta rom Glazura 300 gr […]

Musaca de Morcovi si Orez

Ingrediente : 500 gr morcovi 200 gr ciuperci proaspete (sau conserva) 100 ml ulei 2 bucati ceapa 200 gr orez pesmet 1 legatura patrunjel verde sare, piper dupa gust Preparare: Curatam ceapa , o taiem marunt si o calim pe un pic de ulei . Morcovii ii curatam , ii taiem rondele si ii punem […]

Sufleu cu Gris- Daratalbanfott Tojassargaval

Ingrediente: 1.5 l lapte 120 gr zahar 150 gr gris( vezi sa nu fie din ala fin ) 10 oua coaja de la o jumatate de lamaie(razuita) un praf de sare unt (rama) Preparare: Pui laptele la fiert cu zaharul ,cand da in clocot pui grisul in ploaie . Fierbi laptele cu grisul pana se […]

Supa cu Varza Creata- Kelkaposztaleves

Ingrediente : 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 capatana varza creata(circa 800 gr pana la 1 kg ) 3-4 catei usturoi 1 lingurita maghiran 1/2 lingurita chimen macinat sare dupa gust 3 cartofi de marime medie 100 ml ulei 1 lingura rasa faina 1 lingurita boia dulce 2-3 crenvusti 200 ml lapte dulce Preparare : […]

Sufleu de Orez- Rizskasa Talbanfott

Ingrediente : 1 l lapte 100 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat 125 gr orez 5 oua 30 gr unt (Rama) 50 gr nuca taiata 50 gr stafide 1 praf de sare unt pentru uns forma pesmet pentru tapetat forma Preparare : In litrul de lapte punem la fiert orezul spalat impreuna cu 100 gr […]

Amandine

Blat 15 oua 15 lg zahar 11 lg faina 4 lg cacao zahar vanilat Crema 500 gr ciocolata 500ml frisca lichida esenta rom Sirop 300 gr zahar 300 ml apa 2 lg cacao esenta de rom Fondant 1 kg zahar 500 ml apa 100 gr glucoza lichida(sau miere) 4 lg cacao Mod de preparare Blat […]

Fondant

Fondant pentru prajituri  Ingrediente zahar 1 kg glucoza100gr(eu am folosit miere ) apa 500ml Mod de preparare 1. se dizolva zaharul in apa; 2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa; 3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea); 4. se ia proba in apa rece,turnand cateva […]

Peltea de Gutui si Mere

Peltea de Gutui si Mere

In fiecare toamna pregatim aceasta Peltea de Gutui si Mere. Nu mult doar atat cat sa avem cateva borcanele in camara. Aceasta peltea se va inchega ca o piftie mai moale. Se poate folosi la tarte, budinci, gris si orez cu lapte. Pelteaua se va mai gelifica in borcane mai mult sau mai putin. Din […]

Dulceata de Gutui- Birsalmalekvar

Ingrediente pentru 1 portie: 500 ml apa 600 gr gutui cantarite dupa ce au fost rase pe razatoarea mare(sau taiate bastonase subtiri) 1 kg zahar 100 ml zeama lamaie 2-3 cm baton vanilie ( sau 2 plic zahar vanilat) Preparare : Spalam gutuile sa indepartam puful de pe ele. Le curatam si le dam pe […]

Urmareste-ne si pe Instagram