Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs

Va aducem in atentie aceste fursecuri delicioase, Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs, perfecte de a fi pregatite in zilele de sarbatoare, de Craciun, Revelion, dar si cu alte ocazii. Cu siguranta o sa va indragostiti de ele la prima degustare. Sunt atat de fragede si cu gust intens de cocos ca nu va puteti […]

Pancove cu mere

Pancove cu Mere- Almafank

  Pancove cu Mere le zicea bunica si des ni le pregatea cand aveam pofta de ceva dulce. Cum le cocea bunica, nu apucau sa stea caci ceata de nepoti napusteau asupra lor si le terminau cat ai clipit din ochi. Nu stiu daca ati mancat vreodata astfel de „Pancove cu Mere„, insa daca nu […]

Gnocchi cu piept de pui

Gnocchi cu piept de pui

Gnocchi cu piept de pui Inainte de a scrie reteta vreau sa precizez ca este pentru prima oara cand gatesc asa ceva Concluzia e ca le-a placut la toti, asa ca sigur o voi repeta. Gnocchi cu piept de pui-Ingrediente 500gr gnocchi proaspeti un piept de pui o cutie rosii decojite(cubulete) un gogosar o lingurita […]

Tort 2 in 1- Csikos Torta

Ingrediente blaturi: 16 oua 8 linguri zahar 12 linguri faina 1 lingurita cacao 3 linguri nuca macinata 1 lingura pesmet 1 plic praf de copt Ingrediente crema : 400 ml lapte 6 linguri faina 500 gr rama(cub) 400 gr zahar 2 plic vanilie 1 fiola esenta rom 1 lingura praf cafea naturala 2 linguri cacao […]

Rulada cu soia si cascaval

Ingrediente : 200 gr soia cuburi 200 gr cascaval simplu 200 gr cascaval afumat 2 oua 1 legatura patrunjel verde sare, piper dupa gust Preparare : Cuburile de soia le punem la fiert in apa cu delikat pana se inmoaie. Le scurgem si intre timp razuim cascavalul simplu si afumat pe razatoarea mare. Adaugam la […]

Omleta cu ciuperci

Ingrediente 3 oua 250gr ciuperci proaspete 1 gogosar sare piper 2lg ulei de masline Ciupercile se curata si se taie in lame subtiri apoi se calesc in ulei de masline pana ce scade tot sosul format .Se adauga si gogosarul taiat rondele si se mai tine pe foc cam 5 min.Peste aceasta compozitie se adauga […]

Ciorba Radauteana

Ingrediente Ciorba Radauteana  600 gr carne curcan (piept pui) 2 morcovi 1 ceapa razuita 1 radacina de patrunjel 1/2 telina mica 400 g smantana 3 galbenusuri ou 4-5 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel, sare, otet sau lamaie pentru acrit( fiecare adauga dupa gust otet in functie de cat de acra doreste sa fie ciorba) […]

Tort cu mere si crema de zahar ars

Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema 1l lapte 6 oua 200gr zahar zahar vanilat 8 mere 250gr zahar ptr. topit frisca intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul .Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale […]

Ciorba cu Gogosar Murat

Ciorba cu Gogosar Murat

Suna ciudat poate pentru unii aceasta Ciorba cu Gogosar Murat, dar nu trebuie sa judecati imediat gresit acest fel caci este o ciorba de post chiar foarte buna si aromata. Asa am zis si eu la inceput cand am auzit ingredientul din care se prepara, dar mai apoi cand am preparat-o mi-am schimbat radical parerea […]

Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt

Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt

Da, am pregatit si Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt vineri cum de altfel in fiecare vinere de peste an gatesc mereu de Post. Este un preparat foarte bun pe care odata cu trecerea anilor am modificat-o putin fata de ceea ce am scris aici si  voi publica chiar maine noua varianta de Chiftele de Fasole de […]

Tort ” Lia „

Ingrediente blat : 24 oua 24 linguri faina 24 linguri zahar 11/2 plic praf de copt Ingrediente crema : 200 ml cafea neagra 660 gr zahar 6 galbenusuri 400 gr Rama (cub) 300 ml frisca 1 plic intaritor frisca Ingrediente pentru insiropat blaturi : 6 linguri zahar 60 ml esenta rom 400 ml apa Fondant […]

Rulouri cu crenvusti in aluat dospit- Pici Virsli Kelt Tesztaban

Ingrediente : 30 gr drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 300 ml lapte 500 gr faina 50 ml ulei 3 cartofi 12 buc crenvusti 1 ou pentru uns Preparare: In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie,1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi […]

Placinta taraneasca cu dovleac

Aluatul 700 gr faina 25 gr drojdie 350 ml lapte(mai mult sau mai putin) 1 ou 50ml ulei 1 lg zahar sare Umplutura dovleac zahar vanilie scortisoara sare Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta elastica care se lasa la odihnit cam 15 min.Se imparte in bucati egale si se […]

Friptura Deosebita- Kulonleges Sult Sertescomb

Ingrediente : 8-10 felii pulpa porc ( dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui , sau ceafa porc) 1 ceapa 4 cuburi de supa (pui, vita ,..) 3 catei usturoi 100 ml ulei 250 ml apa daca friptura va fi de porc ( daca e din pui adaugam doar 150 ml apa) […]

Cornulete Albe- Feher Omlos Kifli

Ingrediente : 700 gr faina 250 gr untura 25 gr drojdie proaspata 250 ml lapte 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 2 oua dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca) zahar praf 1 plic zahar vanilat Preparare : Cei 250 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el […]

Urmareste-ne si pe Instagram