Cuiburi cu Ou- Tojas Feszek
Avem nevoie de : parizel ou sare, cascaval Cum procedam : Incingem uleiul si punem felia de parizel curatat de pielita la prajit . Va recomand ca sa obtineti cosuletul (cuibul ) mai frumos ,sa nu folositi parizelul care are felia asa de mare . Parizelul prin prajire face o burta in sus in acest […]
Crema de Branza- Korozott
Ingrediente: 500 gr branza dulce (merge si urda ) 1 ceapa mijlocie 100 gr unt sau margarina sare 1-2 lingurita boia ( eu am folosit pasta de gulyas ) seminte de chimen Preparare: Branza cu rama se freaca bine cu mixerul apoi se adauga sarea, pasta gulyas sau lingurita de boia si se omogenizeaza. Se […]
Costite cu Carnati si Ciuperci la Cuptor
Ingrediente: 500 gr costite porc 300 gr carnati afumati 500 gr ciuperci 2 rosii mai mari 1/2 legatura patrunjel verde 1 crenguta de cimbru 4 buc ceapa 1 ardei iute (facultativ) 2 l supa de carne(sau 4 cuburi de supa) 100 ml ulei ptr prajit sare, piper macinat Preparare: Costitele se sareaza si se prajesc […]
Tort de ciocolata
blat: -13 oua -13 lg zahar -13 lg faina -2 lg cacaoa crema: -4 oua -400g zahar 4 lg de apa -100g cacao -2 pachete margarina rama -2 esente rom ( fiola) sirop: -35og zahar – 600g apa -1 esenta rom -lamaie 3 lg de cacao decor: 300g ciocolata 3 lg smantana 50gr margarina ornamente […]
Tort,, Alba ca zapada”
si acesta e tot un tort diplomat facut pentru o fetita care implineste anii de 1 Iunie reteta o puteti gasi aici – Tort Elena
Tort ,,New chance”
acest tort l-am facut pentru o actiune(1 IUNIE) a unui O.N.G la Spitalul de copii din Barlad este un tort diplomat iar reteta este aceiasi ca aici Tort Elena
Strudel de casa cu branza si marar
Ingrediente: 1 kg faina 2 oua 1 lingurita sare 2 linguri otet 100 gr untura (150 gr rama) cca 100 gr untura pentru uns foile Umplutura: 1 kg branza dulce de vaca 2 legaturi marar verde 2 galbenusuri de ou sare dupa gust In mijlocul fainii facem o adancitura in care vom pune cele 2 […]
Supa cu ciuperci
Pentru zilele de post este o supica delicioasa si satioasa. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente : 1/2 kg ciuperci champignon 1 gulie 3 legaturi de morcovi noi 1 legatura petrunjel radacina noi 1 legatura patrunjel verde 1 ceapa medie 50 ml ulei 1 mana orez facultativ sare, delikat dupa gust Preparare : Ciupercile le curatam […]
Ciuperci scazute
O mancare usor de preparat , rapida si foarte gustoasa mai ales in zilele de post . Avem nevoie de urmatoarele : 1kg ciuperci champignon 1 legatura patrunjel verde 3-4 catei usturoi 1 ceapa 100 ml ulei sare, piper delikat dupa gust Cum procedam : Curatam ciupercile si apoi le spalam dupa care le taiem […]
Paste cu varza
Un fel foarte usor de preparat si foarte gustos . Sa vedem de ce avem nevoie ? 1 pachet de paste (taietei lati, spirale, melcisori … fara ou), 1 capatana varza, 100 ml ulei sare, piper Acum trecem la preparare . Fierbem pastele dupa indicatiile dupa pachet . Varza o razuim pe razatoarea cu gauri […]
Prajitura la Metru-Meteres Piskota
Prajitura la Metru-Meteres Piskota, este o prajitura veche ce o pregatea mama de fiecare Craciun sau Paste. Era sarbatoare pe atunci sa ai o astfel de prajitura in casa. Budincile se gaseau doar in Ungaria si cum in acele vremuri ale anilor ’80 nu aveai voie sa iesi din tara ne faceam stocul cand mai […]
Profiterol
Coji 100ml ulei 200ml apa 200 gr faina 4 oua sareCrema de vanilie650 ml lapte 3 oua 225 gr zahar 125 gr faina 50 gr margarina sare vanilinaSos de ciocolata 150gr zahar 100ml lapte 3 lg cacao 50 gr margarina esenta de romAlte ingrediente 400 gr inghetata 400 ml frisca Mod de preparare -Profiterol […]
Choux a la creme
ingrediente coji o cana ulei 2 cani apa 2 cani faina 7 oua sare crema de vanilie 650 ml lapte 3 oua 250 gr zahar 125 gr faina vanilie 400ml frisca zahar pudra mai intai se prepara cojile,modul de preparare este exact ca la ecler cu deosebirea ca se toarna in forma rotunda.Timpul de coacere […]
Flancuri cu capsuni
Flancuri cu capsuni. Desert rapid din foietaj, crema de vanilie si capsune. Foietaje dulci cu crema de vanilie si capsuni. Cele mai bune foietaje. Flancuri cu capsuni-Ingrediente un pachet aluat foietaj-400g Crema de vanilie 1,3 l lapte 250 gr faina 450 gr zahar 5 oua 4 lg nuca de cocos esenta de vanilie sare […]
Tort ,,Elena”
Blat 8 oua 8 lg zahar 8 lg faina crema 3 oua 300 gr zahar 2 pl gelatina 200gr capsuni 1 cutie ananas 500ml frisca esenta vanilie sirop zahar 200gr apa 300ml zeama de la compot o lamaie decor 500ml frisca trandafiri din pasta de lapte praf blat din ingredientele de mai sus se face […]