Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Galuste de gris fara afanatori

Galuste de gris fara afanatori

Cum se prepara Galuste de gris fara afanatori? Foarte simplu! La aceasta metoda nu aveti nevoie sa adaugati in compozitia galuscutelor bicarbonat, sau praf de copt pentru ca esle sa creasca si sa devina pufoase! Da, nici eu nu am crezut initial ca se poate si astfel pregati. Sunt foarte multumita de rezultat asa ca […]

Sandvis cu friptura de vita

Sandvis cu friptura de vita

Ce ziceti de o iesire cu familia sau prietenii la iarba verde? Si daca va ganditi sa aprindeti si gratarul pe care sa rumeniti ceva fripturi, eu va propun sa puneti in cos si cateva felii de pulpa de vitel pentru ca astazi eu va propun cel mai bun sandvis cu friptura de vita pe […]

Supa de rosii cu tortellini

Supa de rosii cu tortellini

Supa de rosii cu tortellini pregatita cu pasta de tomate Sultan ce contine doar rosii si sare este foarte gustoasa. Se poate servi fierbinte sau rece este la fel de buna. Se presara din abundenta cu parmezan razuit si busuioc proaspat pentru a ii da un plus de savoare. In cele ce urmeaza va prezentam […]

Dulceata de menta cu lamaie

Dulceata de menta cu lamaie

Aceasta Dulceata de menta cu lamaie, este mai mult un jeleu pe care il putem folosi la diferite deserturi pentru a le orna si a le da o pata de culoare. Se potriveste a fi pusa si la inghetata mai ales vara cand e sezonul acesteia. In cele ce urmeaza va prezentam reteta si in […]

Prajitura frageda cu branza si capsune

Prajitura frageda cu branza si capsune

In sfarsit putem sa ne bucuram din plin de gustul minunat al capsunelor. Eu le ador, imi place sa pregatesc din ele deserturi savuroase dar si sa le mananc ca atare. Propunerea mea pentru voi este aceasta prajitura frageda cu branza si capsune, e delicioasa, usor de pregatit si dispare din farfurie cat ai bate […]

Pateuri cu mini brie

Pateuri cu mini brie

Imi place branza brie, iar aceste mini brie de la Ile de France sunt cu adevarat cele mai delicioase. Sunt cremoase si foarte gustoase, imi place sa le savurez alaturi de fructe proaspete dar si dulceturi picante. Pornind de la aceasta idee, am pregatit aceste pateuri din foitaj cu mini brie, dulceata de ardei iute, […]

Desert rapid cu Igluul de lapte

Desert rapid cu Igluul de lapte

Pentru cei mici, dar si pentru cei mari va recomandam un Desert rapid cu Igluul de lapte, usor de pregatit. In zilele calduroase de vara cand nu avem chef de copt, pregatit deserturi sofisticate aceste desert va vine in ajutor. Alte deserturi la fel de simple gasiti si in imaginile de mai jos. Ingredientele necesare […]

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Papanasi fierti umpluti cu capsuni

Acesti Papanasi fierti umpluti cu capsuni, sunt un desert simplu si rapid de pregatit. Ei se pot umple cu diferite fructe sau se pot consuma fara umplutura. Vedeti si retetele de mai sus cu variante de papanasi. Papanasi fierti umpluti cu capsuni – Ingrediente 175 g Branza Cottage clasic – Delaco( adica o cutiuta)1 plic […]

Cheesecake cu soc si merisoare

Cheesecake cu soc si merisoare

De curand am primit un colet de la Din Eden cu cele mai faine siropuri si dulceturi pregatite din fructe de padure si plante medicinale culese manual din inima muntelui. Sunt produse sanatoase pregatite cu mare grija si atentie de catre oameni ce iubesc natura si lucrurile bine facute. Si fiindca mi-am dorit sa includ […]

Cotlete în sos de smântână cu ciuperci

Cotlete în sos de smântână cu ciuperci

Când sunteți în pană de idei vă recomand să încercati aceste Cotlete în sos de smântână cu ciuperci. Pe lângă faptul că sunt delicioase și fragede se pregătesc și rapid. In maxim 60 minute cu drumul la cumpărături ai un prânz rapid și gustos de pus pe masă celor dragi. În cele ce urmează vă […]

salata Mimoza

Salata Mimoza

Daca nu vreti sa pregatiti pentru Pasti clasica salata de boeuf, va propun sa incercati salata Mimoza, o combinatie de legume fierte, cascaval, ton si oua. Este o reteta cu inspiratie ruseasca si este nelipsita de pe mesele de sarbatoare a vecinilor nostri moldoveni.I se spune mimoza fiindca decorul facut din galbenus de ou seamana […]

Friselle cu rosii si ton

Friselle cu rosii si ton

Astazi se mananca peste fiindca sunt Floriile asa ca am pregatit aceste delicioase Friselle cu rosii si ton.Am folosit friselle, ulei de masline si masline verzi- ingredientele italiene din cutia gourmet primita de la Terra e Sapori ️ Este o reteta traditionala italiana din regiunea Puglia, se prepara extrem de usor si e foarte gustoasa. […]

Ciuperci cu oua si branza telemea

Ciuperci cu oua si branza telemea

Cand vreti ceva simplu si rapid va recomand sa incercati aceste Ciuperci cu oua si branza telemea. Cu doar cateva ingrediente obtineti un pranz, sau o cina rapida in doar 20 de minute. Alte retete la fel de simple cu ciuperci gasiti si in imaginile de mai jos. Dati clic pe titlul din imagini. Ciuperci […]

Tagliatelle cu sos de sfecla rosie

Tagliatelle cu sos de sfecla rosie

Zilele astea sunt tare aglomerate pentru mine, incerc sa termin curatenia de primavara si sa fac ultimele cumparatauri pentru masa de Pasti. Asa ca imi ramane timp foarte putin pentru gatit sau alte activitati. Si fiindca nu vreau sa mananc doar cas cu ceapa verde 🙂 pastele sunt salvarea mea. Nu imi lipsesc din casa, […]

Tăieței de ouă cu cașcaval afumat

Tăieței de ouă cu cașcaval afumat

Mi-a venit aceasta idee de a prepara asa zisii Tăieței de ouă cu cașcaval afumat pentru a mai schimba metoda de servire a micului dejun. Zic eu ca am si reusit de aceasta data. La omleta de baza puteti adauga in afara de condimente si alte ingrediente, sunca, pastrama, legume taiate cubulete. Cui ii place […]

Urmareste-ne si pe Instagram