
Tocanita Bihoreana
Aceasta Tocanita Bihoreana, a fost amintita si de mult regretatul Radu Anton Roman in cartea Bucate,Vinuri si Obiceiuri Romanesti. Si zice asa despre ea: ” Sofisticata, provocatoare, insolita, ” tocanita ” oradenilor e atat de combinativa, incat te-ai astepta la gusturi daca nu imposibile, cel putin socante. ” Mdaaaaa! Asa este! O combinatie putin ciudata […]

Supa de varza dulce cu ciolan afumat
Va prezentam Supa de varza dulce cu ciolan afumat, inca o supa asa cum se face in Ardeal, cu ciolan cu smantana, o supa consistenta asa cum scrie la carte. Strabunicii, bunicii au pregatit-o asa cum o prezentam noi acum in aceasta reteta cu singura diferenta ca ciolanul era din batatura, smantana la fel, legumele […]

Sarmale traditionale in foi de varza
Desi temperaturile de afara sunt ca la inceput de toamna, calendarul ne arata ca nu mai este prea mult pana ce vom intra in febra sarbatorilor de iarna. Fiecare dintre noi ne pregatim cu mult timp inainte, facem listute cu mancarurile ce vrem sa le punem pe masa de Craciun, cautam cele mai bune si […]

Tort cu crema de mascarpone si zmeura
Pentru mine si familia mea, luna noiembrie este luna cea mai importanta din an fiindca toti trei ne sarbatorim zilele de nastere dar si doua dintre zilele onomastice. Este luna in care pregatesc cele mai multe torturi si deserturi !!Si fiindca provocarea venita de la Delaco era de a face un desert festiv, s-a potrivit […]

Chiftelute de Pui Kiev
Aceasta reteta cu Chiftelute de Pui Kiev, a pornit de la reteta de Pui Kiev al colegei mele postata cu ceva vreme in urma. Pentru Puiul Kiev puteti folosi Untul aromatizat cu patrunjel si usturoi Din igredientele date mai jos ies suficiente chiftele pentru a servi cel putin 7 persoane, daca socotim de caciula la […]

Ardei dulci umpluti cu branza picanta
Trebuie sa recunosc ca am ramas placut impresionata de gustul acestor ardei dulci umpluti cu branza picanta. Este de departe o combiantie reusita ce v-o recomand sa o incercati!!Am folosit doua tipuri de branza de la Delaco- branza pufoasa cu smantana si emmentaler pe care le-am asezonat cu bacon taiat marunt, codite de ceapa verde […]

Naut cu sos dulce acrisor
Am ales ca pentru vineri care la noi este zi de Post sa gatesc aceasta reteta, Naut cu sos dulce acrisor, inlocuind carnea cu nautul. Imi place si varianta cu carne de porc sau piept de pui, dar si aceasta varianta care este de Post este una delicioasa. Mai ales ca acum in curand intram […]

Mini gustari cu sunca
Simple, rapide si usor de pregatit aceste Mini gustari cu sunca. Nu avem nevoie de multe ingrediente pentru a prepara un aperitiv delicios. Sunt perfecte la petreceri, la intruniri in familie sau prieteni. Sunt taiate in portii mici formand astfel portii individuale ce se pot servi cu ajutorul scobitorilor infipte in mini rulourile taiate. Mai […]

Aperitiv dulce picant cu branza
Acest Aperitiv dulce picant cu branza se pregateste im maxim 5 minute asa ca invitatii nu va pot surprinde nepregatiti. Poate fi montat pe platou, sau in portii individuale pe biscuiti sarati. Combinatia dintre branza pufoasa cu hrean, Dulceata de struguri si Dulceata de ardei iuti este una care imbina perfect gustul sarat, cu gustul […]

Cartofi impanati cu bacon si cascaval
Continuam seria retetelor in care folosim unul dintre preparatele din carne cu gust de neuitat, produse marca Ana si Cornel, o companie romaneasca, de familie, infiintata in anul 1994.Astazi am pregatit Cartofi impanati cu bacon si cascaval, o reteta in care am folosit-Bacon- un produs nou cu gust de neuitat, ce s-a pretat perfect in […]

Galetta cu rosii cherry si branza
Galetta cu rosii cherry si branza sau mai pe romaneste- tarta rustica din aluat fraged, umpluta cu o crema de branza sarata si rosii cherry dulci si aromate.Aceasta galetta poate inlocui un pranz sau o cina, mai ales daca o serviti alaturi de o salata. Am ales sa folosesc pentru umplutura doua tipuri de branza- […]

Fasole picanta cu Carnati Gratarel
Fasole picanta cu carnati Gratarel Incet, incet toamna si-a intrat in drepturi si o data cu ea au venit si zilele racoroase ce te fac sa stai mai mult in bucatarie si sa pregatesti mancaruri consistente si delicioase.De curand am primit o provocare tentanta din partea Ana si Cornel, o companie romaneasca, de familie, ce […]

Porumb fiert in crusta crocanta
Inca gasim pe piata porumb in lapte asa ca va recomandam sa incercati aceasta reteta, Porumb fiert in crusta crocanta! Daca va este pe plac va recomandam sa va faceti un stoc serios de porumb pentru iarna. Cum se conserva porumbul in lapte veti gasi in postul Cum se fierbe si cum se conserva porumbul […]

Friptura de pui cu porumb si legume
Daca aveti pofta de ceva rapid usor, dar si bun va recomand aceasta Friptura de pui cu porumb si legume. Veti avea cea mai buna si aromata friptura cu garnitura gata facuta deodata cu friptura. De obicei las pulpele de seara la marinat in condimente, dar este cand le condimentez si le las sa stea […]

Rulouri de vinete în sos de roșii
Zilele trecute am găsit in piață vinete subțiri numai bune pentru a pregăti această rețetă de rulouri de vinete în sos de roșii. Sunt ușor de pregătit, rapide și pot fi făcute în multe variante. Eu am ales varianta simplă doar cu vinete, mozzarella și un sos de roșii gustos, aromat cu busuioc, făcut dintr-o […]