
Pizza cu pere si gorgonzola
Pizza cu pere si gorgonzola– o reteta rapida, gustoasa ce poate fi pregatita acasa fiindca nu e complicata deloc. Baza este un blat simplu de pizza facut din faina, drojdie, apa, sare si ulei de masline, sos de rosii pregatit din rosii intregi din conserva Sun Food si un topping din doua tipuri de branza, […]

Platou festiv
Pentru noaptea de Anul Nou intotdeauna pregatesc un platou festiv pe care pun mai multe sortimente de branzeturi, mici aperitive pregatite si ele din combinatii de branzeturi, struguri, pere, mezeluri, nuci.De fiecare data aceste platouri aperitiv sunt savurate cu mare placere. Cu ele nu poti sa dai gres mai ales daca alegi produse de calitate […]

Ciorba de Potroace
Ciorba de Potroace Ciorba de Potroace sau ciorba impotriva mahmurelii, ciorba, zeama ce te drege dupa o noapte de chefuiala cu vin sau alte bauturi. Este cel mai bun remediu dupa o noapte de petrecere si abuzuri pentru petrecareti si nu numai pentru ei. Aceasta ciorba este foarte apreciata si de cei care stiu sa […]

Rulada de bezea cu migdale si fructe tropicale
De pe orice masa festiva nu trebuie sa lipseasca desertul. Pentru Anul Nou, va recomand aceasta rulada de bezea cu migdale si fructe tropicale. Este un desert savuros alcatuit dintr-o foaie de rulada pregatita din bezea si faina de migdale, umpluta cu o crema delicioasa din mascarpone si frisca peste care am presarat zmeura si […]

Prajitura Suhaida- reteta video
Prajitura Suhaida- reteta video este o prajitura de cofetarie ce se prepara mai mult in vestul tarii. Poarta numele cofetarului care a inventat-o – Suhajda József. Fiindca contine multa ciocolata, este recomandat sa se consume cu atentie, fiind o adevarata bomba calorica. Poate fi pregatita simpla, asa cum am facut-o eu sau se mai poate […]

Aperitiv cu mango si Aperifrais
Aperitiv cu mango si Aperifrais Va recomandam sa incercati acest Aperitiv cu mango si Aperifrais care este foarte bun si se prepara foarte rapid. Gustul dulce al fructului de mango in combinatie cu mini aperitivele Aperifrais a la Provence si a l’Italie si sunca usor afumata se imbina perfect. Aceste aperitive vor fi vedetele principale […]

Cupcakes- Braduti impodobiti
Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, tocmai de aceea incercam sa aducem in site, retete noi, rapide si gustoase numai bune de pregatit de cei ce sunt in pana de idei sau cei ce doresc sa ii implice si pe cei mici in pregatirile pentru sarbatori. Astazi va propun aceste cupcakes- braduti impodobiti, […]

Paparaică de hribi sau mânătărci
Paparaică de hribi sau mânătărci Pe Valea Bârgaielor se face aceasta Paparaică de hribi sau mânătărci. Este un fel foarte simplu si satios ce se poate manca cu pita(paine) proaspata sau mamaliga. Este perfecta si in zilele de Post de peste an. Nu gasim mereu hribi proaspeti asa ca improvizam si folosim ce avem la […]

Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta
Tort de clatite cu visine-Cusma lui Guguta Cu mult timp in urma mama ne-a pregatit acest tort, dar intr-o alta varianta cu budinca de vanilie si frisca( asta cand gasea pe sub mana) asa ca era un tort foarte apreciat de noi. Am ales sa inlocuiesc budinca de vanilie cu branza mascarpone si nu imi […]

Invartita cu nuca
Invartita cu nuca Daca e ceva ce sa imi aduca aminte de copilarie, sunt serile de iarna in care mama ne pregatea invartita. Din cate imi aduc eu aminte, numai iarna facea invartita si mai ales dupa sarbatori, fiindca atunci avea untura proaspata de porc. Uneori o facea simpla doar cu foi foarte subtiri, unse […]

Snitel deosebit
Snitel deosebit Da este un Snitel deosebit datorita modului de preparare. Nu este snitelul clasic cel dat prin faina, ou, sau faina ou, pesmet. Totul se face invers la acest preparat. Se poate prepara atat din carne de porc cat si din carne de pui. Acest fel de pane este mult mai pufos decat cel […]

Prajitura cu branza si mascarpone
Prajitura cu branza si mascarpone Este o prajitura rapida perfecta de sarbatori. Va recomand cu drag sa o incercati. Cu siguranta va fi pe placul familiei. Pe cat de simpla este pe atat de buna este! Nu intotdeauna ce este complicat este si bun. Si unde mai pui este si aratoasa si poti sa impresionezi […]

Platou cu fondue emmentaler
Platou cu fondue emmentaler Postarea de astazi nu este o reteta in sine, mai degraba este o idee interesanta si utila, de cum sa poti pregati un platou ce poate fi servit cu orice ocazie. Faptul ca maine este Sf. Andrei, si multi isi sarbatoresc ziua numelui, m-am gandit ca aceasta idee ii pot salva […]