Dovlecei umpluti la cuptor
Dovlecei umpluti la cuptor Pentru azi va reomand sa incercati acesti Dovlecei umpluti la cuptor. Ii pregatesc mai ales in zilele de sarbatoare in locul traditionalelor sarmale. Prefer de fiecare data sa folosesc carnea tocata proaspat de mine si de fiecare data ma ajuta la tocat Masina de tocat POWER MIX 1600. Daca nu stiati […]
Chiftelute de curcan in sos dulce picant
Azi va poftesc la o portie de chiftelute de curcan in sos dulce picant. De fiecare data cand pregatesc mancaruri cu carne tocata , prefer sa toc carnea singura dacat sa o iau gata tocata,asa stiu sigur ce contine. Foarte greu gasesti o masina de tocat carne care sa iti satisfaca toate pretentiile. De data […]
Bucataresele Vesele la drum cu Heinner
Nu stiu voi cum va descurcati in bucatarie, dar eu fara unele aparate electrocasnice nu ma descurc… . Am auzit pareri foarte bune despre electocasnicele Heinner si am hotarat sa ma cadorisesc cu o masina de tocat carne electrica in urma cu ceva timp de care sunt foarte multumita. In scurt timp impreuna cu […]
Prajitura Budapesta
Prajitura Budapesta, este pe cat de simpla pe atat de delicioasa. Mama ne-o pregatea de multe ori de sarbatori. Azi rasfoind caietul cu retete de prajituri al mamei am dat si peste aceasta prajitura. In caietul ei este notat ca Budapest Szelet. Nu se putea sa nu fie o prajitura cu numele acestei frumoase capitale. […]
Oua dulci in martipan
Oua dulci in martipan. Asa-i ca suna pompos, nu? Dragilor trebuie sa va spun ca nu e nimic pompos in aceasta reteta . Cu totii stim reteta salamului de biscuiti, ei da e vorba de salamul de biscuiti in varianta reinventata. Trebuie sa va spun ca salamul de biscuiti a fost prima reteta de prajitura […]
Cum albim un ou cu coaja maro
Cum albim un ou cu coaja maro Vedeti o metoda deosebita de a vopsi ouale la Oua Vopsite in coji de ceapa Update 10.04.2015 – Oua vopsite cu aceasta metoda in 2015. In continuare va postesc Metoda de albire …. Cum albim un ou cu coaja maro S-ar putea sa credeti ca nu-s „citova” la […]
Rulada aperitiv cu branza si cascaval suplu
Rulada aperitiv cu branza si cascaval suplu Cum vesnic sunt la dieta si totusi am si eu pofte asa ca m-am pus sa prepar si pentru mine o Rulada aperitiv cu branza si cascaval, mai light. Cum se poate sa fie light??? Ei bine, am folosit produse de la prietenii nostri Delaco caci dupa cum […]
Cozonac cu glazura caramel
Cozonac cu glazura caramel este o varianta a Cozonacului cu scortisoara si nuca putin mai altfel, tocmai bun de pregatit de sarbatori. Pe langa faptul ca arata bine pe masa este si deosebit de bun. Asa ca va invit sa incercati acest Cozonac cu glazura caramel. Ingrediente Cozonac cu glazura caramel : 500 g faina […]
Coliva pentru Sambata Mortilor
Coliva pentru Sambata Mortilor Sa ne bucuram si sa ne rugam pentru cei adormiti intru Domnul ! „Toate sambetele anului liturgic sunt inchinate defunctilor, precum si tuturor sfintilor, reprezentati de martiri, caci fiecare sambata e in realitate o imitare a Sambetei Mari, iar moartea crestinilor e o icoana a sederii lui Hristos in mormant. Pe […]
Cupcakes cu crema de Mascarpone
Cupcakes cu crema de Mascarpone Mereu am avut de gand sa pregatesc cupcakes. A venit si timpul lor. Am pornit de la o reteta facuta de Lory, Muffins cu ananas si mascarpone, dar nu m-am rabdat sa nu modific cate ceva in reteta caci altfel nu eram eu sanatoasa toata ziua… . De cate ori […]
Briose cu rosii uscate si cascaval afumat
Briose cu rosii uscate si cascaval afumat, o reteta usoara, rapida, ideala pentru o gustare intre mese sau pentru un mic dejun. Pot fi consumate atat calde cat si reci, briosele pot fi foarte bine luate la pachetelul de la scoala sau servici. Se pot face in foarte multe combinatii, puteti adauga pe langa rosii, sunca […]
Reteta Foi Cremsnit-Cremes
Reteta Foi Cremsnit-Cremes A sosit si ziua in care va prezentam cum preparam foile de cremsnit. Foile de cremsnit preparate in casa sunt mult mai bune decat cele cumparate asa ca va recomandam sa le incercati si va asteptam cu impresii. Va invitam sa rasfoiti si urmatoarele retete Prajitura Cremes cu piscoturi si rom, Cremsnit, […]
Cozonac de post
Cozonac de post Trebuie sa recunoasc ca pana mai zilele trecute nu am facut niciodata cozonac de post. De fapt, cozonac fac o data pe an, de Pasti si atunci trebuie sa fie cu de toate fiindca altfel nu il mananca. Dar spre uimirea mea cozonacul de post a avut mare trecere, abia am reusit […]
Oua in sos alb cu verdeata si capere
Oua in sos alb cu verdeata si capere Mama pregatea Oua in sos alb cu verdeata, doar ca nu folosea capere caci pe vremea ei si ouale erau un lux. In principiu cu capere sau fara capere acest fel este un preparat satios si usor de pregatit. Poate sa faca fata la un mic dejun […]
Ciorba de cartofi cu tarhon
Ciorba de cartofi cu tarhon Mai zilele trecute eram in dilema… . Nu stiam ce ciorba, supa sa gatesc. La un moment dat suna telefonul. O voce cunoscuta al unui prieten drag noua, la celalat capat de fir, dar si de tara. Ma intreaba de o anume reteta…, sigur nu o aveam pe blog, dar […]