
Rulouri umplute cu sunca si cascaval
Rulouri umplute cu sunca si cascaval Imi place foarte mult sa lucrez si sa prepar diferite produse de panificatie cu aluat dospit. Daca ar fi dupa mine toata ziua as sta si as framanta aluaturi pentru cozonaci,aluaturi pentru pizza, pentru diferite gustari. Nu este satisfactie mai mare decat sa vezi ca aluatul framantat creste si […]

Castigatori Concurs- Gateste cu Aromele Cappy
Am ajuns la finalul concursului „Concurs- Gateste cu aromeleCappy „sponsorizat de Cappy Romania !! Multumim tuturor pentru participare si pentru frumoasele retete !! Multumim sponsorului!! Felicitari castigatoarelor!! Cele 5 retete castigatoare sunt: Mini cheesecake cu Aromele Cappy Rulada brie cu portocale Muffins cu mere si frisca de suc de sfecla rosie Cocktail de fructe cu iaurt […]

Tort de ciocolata- Aniversare 6 ani de blog !
Tort de ciocolata- Aniversare 6 ani de blog ! Azi 17 Martie este o zi speciala pentru noi Bucataresele Vesele. Se cade sa o sarbatorim cu un tort facut cu mare drag pentru voi. In urma cu 6 ani, pe un forum culinar, o ardeleanca si o moldoveanca s-au intalnit si au decis sa porneasca […]

Papanasi cu branza-prajiti
Papanasi cu branza-prajiti Mereu pregateam papanasii cu branza fierti ca in aceasta reteta Papanasi cu branza. Am tot vazut ca Lory, colega mea ii pregateste mai altfel decat noi asa ca am incercat si varianta ei de papanasi, Papanasi cu smantana si dulceata, putin modificata dupa gustul nostru. Va spun sincer ne plac ambele variante, […]

Pateuri cu fructe si miez de lapte natur
Aceste pateuri cu fructe si miez de lapte sunt ideale pentru un pachetel la scoala sau servici. Un desert la indemana oricui, o combinatie reusita intre fructe, miez de lapte si aluat foietaj. Eu am ales sa fac aceste pateuri cu portocale rosii si felii de ananas din compot Voi puteti sa le incercati si […]

Cascaval de casa
Cascaval de casa Am primit mai multa branza de vaci si cum am ramas fara cascaval am zis sa ma pun la treaba si sa prepar o rotita de cascaval mic sa am la indemana daca voi avea nevoie. Zis si facut. Mi-a iesit o splendoare de cascaval care este tare bun. Reteta de cascaval […]

Mucenici muntenesti
In sfarsit am reusit sa fac mucenici muntenesti. La noi in Moldova dupa cum bine stiti, mucenicii se fac din aluat dospit. De mult timp vroiam sa incerc si reteta de mucenici muntenesti, asa ca anul acesta nu am mai stat pe ganduri cand am gasit forma speciala de decupat mucenici. Nu imi suradea ideea sa […]

Rulouri cu crema de branza si cascaval
Rulouri cu crema de branza si cascaval, un aperitiv ce se prepara foarte usor si totodata este si apsectuos si gustos. Din pacate, cojile de rulou nu am avut timp sa le prepar deoarece eram in criza de timp si musafirii mei erau porniti deja spre mine, asa ca le-am cumparat. Dar daca aveti timp […]

Rulada Lacrimi
Reteta Rulada Lacrimi, sau Prajitura Lacrima de Elefant, o am de la o fosta vecina. Este printre primele rulade incercate de mine. Azi mi-am adus aminte de Rulada Lacrimi si am refacut reteta in varianta mea. Reteta originala contine mai multe oua, unt in cantitati mai mari decat cele date de mine in reteta de […]

Concurs- Gateste cu aromele Cappy
Avem o surpriza pentru voi!! Bautura racoritoare din suc de fructe Cappy intampina primavara in haine si arome noi!! Din aceasta primavara, vom putea gasi deliciosul Cappy pe rafturile magazinelor intr-o gama extinsa de arome – portocale, mere, piersici, rosii si pere – dar si intr-un ambalaj nou – sticla PET transparenta si cu un […]

Retetele noastre in varianta voastra Martie 2014
In prima zi de primavara va asteptam la o noua editie a proiectului nostru „Retetele noastre in varianta voastra” Bucataria ECO, sponsorul nostru de luna aceasta, ofera celor ce doresc sa ni se alature incercand retetele noastre, premii utile pentru bucatarie,. Gatiti dupa una din retetele noastre, faceti fotografii si trimiteti-le cu ajutorul formularului ce […]

Branza Camembert in smoking
Branza Camembert in smoking Branza Camembert se preteaza bine alaturi de legume datorita continutului mare de grasime. Este cremoasa si da o savoare aparte acestui fel de mancare. Combinatia de dulce si iute ii scoate in evidenta clasa si eleganta… Se serveste alaturi vin rosu sec bine racit. Incercati si varianta de Branza Camembert in […]

Sendvisul tau poate fi Mister Desenvis
Delaco Fan Branza cauta cel mai aratos sendvis! In perioada 25 februarie – 30 martie, Delaco Fan Branza te invita sa participi la Mister DeSenvis, un concurs de frumusete dedicat celui mai intalnit preparat din bucatarie: sendvisul. Testeaza-ti creativitatea in cel mai inedit concurs de frumusete! Poti castiga zilnic 1 set de cutite de branza, […]

Prajitura cu Mascarpone si Portocale Rosii
Prajitura cu mascarpone si portocale rosii. O prajitura cremoasa si parfumata cu aroma portocalelor rosii. Daca va plac portocalele rosii si crema de mascarpone, va recomand sa incercati si aceasta reteta. Alte retete de prajituri cu crema de mascarpone pe care vi le recomand- Prajitura cu mascarpone si zmeura, tort cu mascarpone si caise Prajitura cu Mascarpone […]

Taietei cu branza-Turos Csusza
Taietei cu branza-Turos Csusza Turos Csusza este un preparat cu specific maghiar ce se gateste in mai toate bucatariile din Ardeal. Reteta originala are ca ingredient principal branza de vaca, dar de-a lungul anilor a fost imbogatita si inobilata cu branzeturi cum doar la noi gasim adica cu branza telemea. Putem folosi telemea de vaca, […]