
Sfecla Rosie la Borcan
Sfecla Rosie la Borcan Aceasta reteta de Sfecla Rosie la Borcan care este delicioasa si se potriveste foarte bine alaturi de o friptura de porc, Zic ca nu poate lipsi de langa friptura de miel. Si cum in perioada Pastelui gasesc mai greu sfecla rosie am hotarat anul acesta sa ma pregatesc din timp. Nu […]

Dulceata de gutui
Dulceata de gutui Declar sus si tare ca iubesc dulceata de gutui!! Dulceata de gutui este una dintre cele mai parfumate si aromate dulceturi. E un pic mai migaloasa fiindca trebuie sa tai fiecare feliuta in mici cubulete, bastonase dar rezultatul final face sa merite toata stradania. Imi place sa o savurez pe o felie […]

Gem de Macese
Gem de Macese O sumedenie de dulceturi, gemuri, si conserve am pus anul acesta si iata ca dupa 20 de ani am hotarat sa incerc si eu Gemul de Macese. Asadar sa trec la ale mele, am preparat gemul de macese in felul meu dupa cum v-am descris in cele ce urmeaza. Sper sa fie […]

Mere rase la borcan
Da, mere rase la borcan conservate pentru iarna.Cand te pricopsesti cu cateva ladite de mere ionatane,sanatoase care nu au vazut decat lumina soarelui si stropii de ploaie , te intrebi ce ai mai putea pregati din ele ca sa te bucuri si mai tarziu de parfumul lor.Pentru ca nu am unde le depozita in conditii […]

Tocanita de Oua
Azi va prezint o Tocanita mai aparte ce se gateste des la noi. Este vorba de Tocanita de Oua . Este usor de preparat si la fel de satioasa tocmai buna pentru zilele reci de iarna cand nu mai stii ce sa gatesti. Poatei vreti sa incercati si alte preparate cu oua, Speram sa va placa […]

Salata de Ceapa si Ardei Iuti
Salata de Ceapa si Ardei Iuti Aceasta muratura, conserva o putem folosi langa Bab gulyas, ciorba de fasole si de ce nu chiar si la diverse fripturi merge asortata. Cei care iubesc ardeii iuti ca mine, in cazul de fata cu siguranta vor fi incantati de aceasta reteta de salata picanta. Ma declar fan Ardei […]

Dulceata de Gogonele
Dulceata de Gogonele Nimic mai simplu de facut decat aceasta dulceata. Da ati citit bine am pregatit dulceata de gogonele. Initial m-am intrebat si eu, oare cum va fi? Oare ce gust va avea aceasta dulceata ? Eram in dilema, nu stiam ce sa fac. Pregatesc sau nu dulceata de gogonele… Cum vor reactiona ai mei […]

Compot de Pere
Compot de Pere Azi va prezentam un delicos compot de pere. Pe langa faptul ca vom avea la iarna acest compot il putem folosi si ca garnitura la unele fripturi. Speram sa va fie pe plac compotul si sa il incercati si voi. Mai multe retete veti gasi si in sectiunea de Conserve. Ingrediente Compot […]

Prajitura cu mere si nuci
Retete culinare –Retete cu mere E sezonul merelor romanesti si trebuie sa profitam din plin de ele! Mai zilele trecute am primit nuci si cateva ladite cu mere rosii, sanatoase si foarte parfumate. De cum le-au vazut ai mei, au si dat comanda de o prajitura cu mere si nuci, asa ca i-am mobilizat la ras […]

Vinete la Borcan
Vinete la Borcan Cum nu am loc nici un ac sa pun in congelator am hotarat sa pun vinetele pentru iarna in borcane. Zis si facut si uite asa mi-am conservat vinetele pentru iarna aceasta. Ingrediente Vinete la Borcan : 10 kg vinete 5 linguri sare grunjoasa Preparare Vinete la Borcan : Eu am copt […]

Compot de Prune
Compot de Prune Prunele nu sunt bune doar pentru dulceata , tuica si prajituri ci sunt delicioase si in compot. Iata in aceasta postare va scriu cum pun eu Compotul de Prune. Prunele din acest compot putem sa il folosim la iarna pentru a prepara delicioasele galuste cu prune sau prajitura rapida cu prune …. […]

Retetele noastre in varianta voastra- Octombrie 2013
Parca mai ieri porneam acest proiect de suflet „Retetele noastre in varianta voastra „ si iata-ne la inceputul lunii octombrie cu o noua editie si un nou sponsor. Magazinul online Sarah Pop, un vechi prieten a blogului nostru, ofera trei premii frumoase si utile pentru cei ce ne incearca retetele . Magazinul on-line www.store.SarahPop.ro se adreseaza […]

Frittata cu Ciuperci
Frittata cu Ciuperci Frittata este o combinatie de oua, legume proaspete, ierburi aromatice si branzeturi. Este buna atat calda cat si rece. Spre deosebire de omleta, la care amesteci in acelasi vas toate ingredientele de la inceput, la frittata le asezi in straturi in tigaie. Frittata se poate gati atat pe aragaz cat si in […]

Nectar din Piersici de Toamna
Nectar din Piersici de Toamna La fel de bine putem prepara si din piersicile de toamna un nectar delicios. La prepararea acestui nectar am folosit soiul de piersici , Superba de Toamna ce se gaseste din belsug in aceasta perioada a anului adica in a doua jumatate a lui septembrie. Daca va intalniti in piata […]

Tocanita din Pipote si Inimioare
Tocanita din pipote si inimioare, se poate face atat din carne de pui, carne de porc, dar si din inimioare si pipote . Aceasta tocanita am pregatit-o in oala de presiune din setul de oale Expert Plus de la Pyramis pentru a scurta timpul de preparare. Nu stiu voi ce parere aveti despre aceste oale, […]