Papanasi cu branza de vaci, reteta culinara. Cei mai buni papanasi.Papanasi prajiti cu smantana si dulceata. Reteta de papanasi.
Papanasi cu branza de vaci– o reteta traditionala ce se pregateste indeosebi in Moldova. Ei se servesc cu multa smantana si dulceata dupa gustul fiecaruia.
Papanasi cu branza de vaci-Ingrediente
4 portii
400g branza de vaci (bine scursa)
4 oua
200g faina
4 plicuri de zahar vanilat
1/2 pachet praf de copt(5 g)
500 ml ulei
100g dulceata
200g smantana
Papanasi cu branza de vaci-Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri.Intr-un castron se amesteca branza, galbenusurile zaharul vanilat si praful de copt.
Se adauga albusurile batute spuma.
Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela.
Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati.Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari.
Din cea mare se formeaza un cilindru iar din bucata mica o biluta.
Bucatile modelate se pun in uleiul incins.
Dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie, cilindtii se aseaza vertical si se umplu cu dulceata , se pune biluta si se toarna smantana.
Se orneaza cu lichid de dulceata.
Papanasii se servesc ferbinti.
Comentarii recente
ELENA VALERIA
23/09/2009 at 21:53ce facem cu albusurile?
nu le folosim?
felis
18/09/2011 at 13:29Cand ma voi incumata sa fac, am sa incerc aceasta reteta… Arata Minunat!!
Anonymous
14/01/2012 at 11:16albusuriile nu se folosesc?
Lory
14/01/2012 at 15:49Ba da ,se bat spuma si se adauga la compozitia de branza inainte de a adauga faina.Eu am facut si fara albus si au iesit foarte buni si asa.
Anonymous
31/08/2012 at 21:09cand spui branza de vaci te referi la urda sau…?
Lory
31/08/2012 at 22:10:))))) daca spun branza de vaci inseamna ca e branza de vaci :)))
Riznic Anamaria Andreea
13/08/2013 at 18:40fff buni am fc si eu astazi…:)
nadia
16/11/2014 at 16:48va multumesc pentrun reteta iam facut si sint foarte buni