Ciorba radauteana. Cum se prepara ciorba radauteana. Ciorba pregatita in casa. Reteta buna de ciorba cu specific romanesc.
Ciorba radauteana- Ingrediente
doua bucati piept de pui
3 morcovi
3 cepe
1/2 telina
un ardei gras
250 ml smantana
4 galbenusuri
o capatana usturoi
otet
sare
Ciorba radauteana-Mod de preparare
Pieptul de pui se taie pe din doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.
Cand a inceput sa fiarba se inlatura bine spuma formata si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari si sare.
Se fierbe la foc moderat pana ce carnea este bine patrunsa.
Legumele si carnea se scot pe o farfurie iar zeama rezultata se strecoara.
Carnea se rupe fasii mici, se adauga in zeama strecurata, se potriveste de gust cu sare si otet si se mai da in cateva clocote.
Smantana la temperatura camerei se amesteca bine cu galbenusurile de ou si se subtiaza cu zeama fierbinte de la ciorba amestecand continuu.
Compozitia se toarna peste zeama fierbinte din oala, se amesteca usor si se mai lasa cateva minute la foc potrivit fara a da in fiert zeama.(daca incepe sa clocoteasca e posibil ca smantana sa se taie si zeama sa devina branzita )
Se asezoneaza direct in farfurie cu usturoi pisat si otet, dupa gustul fiecaruia.
Pofta mare!!
Comentarii recente
panseluta-violet
19/02/2010 at 16:41bag sama ca asta-i un fel de ciorba de burta fara burta.trebuie ca e buna.
Lory
20/02/2010 at 21:29cam asa :))..incearc-o sigur iti va fi pe plac
Manuela
26/02/2010 at 14:56Foarte buna ciorbita…Cel mai mult a laudat-o sotul care este un gurmand. De cate ori sunt in pana de idei arunc o privire aici…Si sotul stie..”iar mancam de pe google!!!!”
Micha
26/11/2010 at 19:15Da bine, dar ce se intampla cu legumele? Nu scrie nimic, se baga in ciorba asa mari, se taie, se fac pireu, sau ce sa fac cu ele?
Lory
27/11/2010 at 21:52Manuela ma bucur ca aici la noi ai gasit retete pe gustul familiei tale
Pupici
Lory
Lory
27/11/2010 at 21:58Micha ,ai dreptate nu am zis ce am facut cu legumele :)Legumele la ciorba radauteana se folosesc doar pentru a da gust la zeama .
Eu de ex am facut o crema de legume foarte delicioasa o poti gasi aici http://bucatareselevesele.blogspot.com/2010/02/crema-de-legume.html ..vad ca acolo am specificat de unde am legumele …am sa modific si aici
Multumesc
Lory
Lulu
13/11/2011 at 16:22Foarte buna,foarte reusita,felicitari fetele!!!
eu la legume,mai adaug 1cartof fiert,2castraveti murati,maioneza si uite asa a rezultat o salata ruseasca,fara sa arunci nimic;scuze pentru interventie!
Lory
29/04/2012 at 15:16Lulu e faina si ideea ta privind legumele ramase 🙂 De retinut !!
Tanta Orasanu
29/04/2012 at 12:38Desi am o frumoasa varsta imi place sa citesc si sa prepar retete date de Bucataresele vesele- Sant foarte bine explicate si le poate prepara oricine (chiar si cei ce nu au gatit niciodata)Multumim si succes.
Lory
29/04/2012 at 15:19Tanta ne bucuram ca retetele noastre sunt sursa de inspiratie pentru tine .
Multumim mult pentru aprecieri !!
:*
Cristina Dima
22/08/2012 at 12:14este foarte buna; aseara am facut si eu! sotului meu i-a placut foarte mult! foarte bune retelele voastre! spor in continuare ca sa ne delectam si noi!
Lory
23/08/2012 at 12:37Cristina ne bucuram ca retetele noastre iti sunt pe plac si ca gatesti dupa ele 🙂
Ciorba radauteana e si preferata mea :)…de cand am postat-o aici am pregatit-o de foarte multe ori 🙂
Te mai asteptam pe la noi :*
Anonymous
05/09/2012 at 13:58Arata foarte bine. O voi incerca si eu! Mereu ma insipir de pe site-ul vostru. 🙂
Milieana Simon
25/07/2013 at 12:44Astăzi o încerc!
Ramona
15/08/2013 at 12:03eu pasez legumele si le adaug, ii da o consistenta mai buna