Aceasta mancarica de praz e facuta dupa reteta unei prietene dragi Alina I.
Ingrediente :
1 fir praz
2 bucati ceapa alba (circa 300 gr )
150 ml vin alb demisec
200 ml bulion
200 ml apa
150 gr masline negre feliate
200 gr ciuperci champignon
100 ml ulei
sare, piper dupa gust
marar verde sau uscat , dupa gust
Preparare :
Am curatat prazul de primele foi , l-am spalat apoi l-am taiat rondele mai grosute ,cam de 2 cm . Rondelele de praz le oparim timp de 1 minut in apa cu sare , dupa care le strecuram si le lasam la stors.
Ceapa o curatam , spalam si o taiem pestisori . Ciupercile curatate le taiem felii. Pe 100 ml ulei calim ceapa taiata , adaugam ciupercile feliate si lasam la calit circa 1 minut impreuna dupa care adaugam maslinele feliate , 200 ml bulion, 150 ml vin alb demisec si 200 ml apa. Potrivim de sare si piper si lasam sa dea cateva clocote impreuna. Adaugam in cele din urma prazul oparit si lasam sa scada sosul la jumate din cantitatea initiala. La sfarsit presaram un pic de marar verde cu care lasam sa mai dea un clocot.
Se serveste fierbinte cu paine proaspata sau chiar si cu o garnitura de orez .
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Flore
14/02/2009 at 00:07gand la gand cu bucurie !Am facut acum 3 zile mancarica de praz cu masline 😛
Bocha
14/02/2009 at 11:32Hola que tal
Soy Bocha, creador del blog Abran Cancha. Estoy muy interesado en tener un intercambio de links con tu blog, la verdad que me ha gustado mucho y seria un honor tenerlo entre mis enlaces. Un abrazo grande y te digo que aunque nuestro blogs sean de temáticas diferentes… el intercambio te ayudaría mucho, para que tus ideas puedan llegar a más gente.
Agrégame a seguidores…
http://www.abran-cancha.blogspot.com
Dana2dor
16/02/2009 at 18:53Tare pofta mi-ai facut cu mancarica asta. Pare asa gustoasa si mi-a adus aminte de mancarica pe care o facea mama mea cu multi ani in urma.
Eu nu am gatit pana acum praz, dar cred ca ma voi incumeta cat de curand, bineinteles dupa reteta voastra minunata 🙂
Va pup si va doresc o saptamana excelenta!
camelia
25/02/2009 at 22:24Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
panseluta-violet
13/02/2010 at 12:55nu am asociat niciodata mancarea de praz cu ciuperci,dar am sa incerc
Anonymous
24/02/2011 at 12:44mancare de praz fac si eu familia nu prea e satisfacuta dar se mananca doar suntem olteni
Anonymous
01/02/2012 at 10:02Mi-a facut pofta aceasta reteta multumesc mult .
Anonymous
29/02/2012 at 13:47astazi am facut-o si eu dar am pus si un morcov si un ardei gras rosu. incercati este un deliciu eu una las carnea pt ciuperci sau carnea pt legume in general dar de unde atatia bani.angela
Leila
02/03/2012 at 23:27Multumim , Angela !