1 cana orez
5 cani lapte
zahar dupa gust
razatura de lamaie
scortisoara
sare
sos
300 gr zahar
1/2 pachet unt
1 lg seminte susan
3 piersici mai tari
Se pune laptele sa fiarba iar atunci cand a dat in fiert se adauga orezul care in prealabil a fost ales si spalat foarte bine.Se fierbe la foc mic intr-un ceaunel pana ce orezul a absorbit tot laptele .Adaugam zaharul ,sarea si mai lasam cateva minute pana ce se leaga bine.Aromatizam cu lamaie si scortisoara.
Intre timp preparam si sosul astfel:zaharul se topeste pana ce capata o culoare aramie ,adaugam untul si semintele de susan si-l tinem pe foc pana ce se omogenizeaza.Peste caramelul obtinut adaugam piersicile taiate felii mai grosute si se fierb pana ce incep sa se inmoaie(nu sa se farame)
Orezul se serveste alaturi de sosul caramel cu piersici.
Comentarii recente
Miha
30/08/2009 at 10:50Delicios!
Ninu
30/08/2009 at 15:11Daca s-ar gasi modalitate sa poti gusta, nu doar sa privesti poze cred ca as exploda la 2-3 ore dupa ce s-ar da in functiune, asa bunatati nu am vazut niciunde, si asa gospodine desavirsite, si acum chiar imi pare rau ca foarte multe gospodina care au bloguri culinare nu incearca sa-si deschida si mici restaurante, eu cred ca ar avea mare succes, eu trec zilnic pe aici si citesc retetele de mai demult postate, si pur si simplu ma ia cu lesin de pofta.. sper sa pot incerca si eu sa gatesc citeva macar… sint retete fenomenale. cu drag sarut mîinile bucatareselor vesele.
Lory
30/08/2009 at 17:58Ninu multumim mult pentru cuvintele frumoase,ne bucuram ca retetele noastre sunt apreciate….nu-ti ramane decat sa le incerci:)…iar daca ai nelamuriri te ajutam cu placere.
…cat despre restaurant…nu cred ca se merita in aste timpuri…prea multa bataie de cap…
noi ne rasfatam familia si prietenii si ne e deajuns 🙂
Te asteptam cu drag pe la noi
Bucataresele vesele – Leila si Lory
Lory
30/08/2009 at 17:59Miha multumesc!