Aceasta reteta este cea de-a treia din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri.
Intrati cu noi pe Prajituria.ro si veti descoperi o lume magica .
Ingrediente ptr.compozitie clatite:
-12 linguri faina
-15 gr drojdie proaspata
-zahar vanilat (2 plicuri)
-zahar 4 linguri
-3 oua intregi
-coaja de la o jumatate de lamaie
-aproximativ 50 ml ulei
-apa minerala sau lapte
Ingrediente crema:
2 plicuri budinca
600 ml lapte
10 linguri zahar
2 cuburi Rama Maestro (500 gr)
Alte ingrediente :
2 plicuri tort gelee
4 linguri zahar
500 ml apa
300 ml frisca
Preparare :
Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si 1 lingurita zahar si o punem in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul.
Coacem clatitele fara sa adaugam in tava ulei deoarece in compozitie avem deja.
Umplutura:
Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 600 ml lapte. Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea. Fierbem budincile fiecare separat in 300 ml lapte impreuna cu cate 5 linguri zahar.Lasam sa raceasca budincile apoi adaugam la fiecare 250 gr Rama maestro si spumam cu mixerul.
Asamblare:
Intr-o forma detasabila(dar si intr-un vas rotund putem cladi tortuletul) asezam o clatita peste care punem crema de budinca preparata ca in cele descrise mai sus la umplutura,iar clatita ,crema ,…etc,si terminam cu o clatita.
Ornam cu gelatina pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj ,adica cele 2 plicuri de tort gelee impreuna cu 4 linguri zahar le dizolvam in 500 ml apa rece. Punem la fiert si din momentul in care a inceput sa dea in clocot fierbem timp de 1 minut. Lasam sa raceasca pret de cateva minute dupa care o turnam deasupra tortuletului cladit.
Tortul se pune la rece cam o ora ,ornam cu frisca dupa care care putem servi.
Pofta buna !
Comentarii recente
mirela
27/11/2010 at 22:33fOARTE BUN TORTUL TAU,POT AS VIN LA O FELIUTA?
Sara & Miki
27/11/2010 at 22:56Asa e de frumos ornat, ca nu gandesti ca-s clatite inauntru. Pup!
maria mihalache
28/11/2010 at 00:28Excelent!
felis
28/11/2010 at 02:52Superb arata tortul.. felicitari!
VertAnge
28/11/2010 at 11:07Arata bine!
Lop
28/11/2010 at 13:18Salut, daca te intereseaza un concurs cu premii: retete pe baza de ceapa, te invit cu drag la urmatorul link: http://lopfras.blogspot.com/2010/11/concurs-cu-premii-retete-pe-baza-de.html
Leila
28/11/2010 at 18:36🙂 Mirela , daca te grabesti mai prinzi o feliuta …
Leila
28/11/2010 at 18:38Sara , Maria , Felis ,VertAnge, multumesc pentru aprecieri . Ma straduiesc si eu din rasputeri sa fac fata bunatatilor pregatite de Lory :;
Pupice
Andreea Alina
28/11/2010 at 19:48Foarte dragut tortul! La cat mai multe 🙂
Maria
15/12/2010 at 11:01Vai, deci este genial! Si am intrat si eu pe Prajituria …. am stat cateva ore uitandu-ma la retete :-))
mirela
28/07/2011 at 04:57arata foarte bine. 😀