Ingrediente folosite ptr blat :
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/4 pachet praf de copt
Ingrediente petru crema :
8 oua intregi
1 l lapte
3 plic zahar vanilat
8 linguri zahar
Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita.
Cum procedam:
Cele 6 linguri de zahar il caramelizam in oala in care urmeaza sa punem compozitia si il intindem pe peretii acestuia. Eu dupa ce am intins zaharul racesc pe exterior oala cu apa rece sa nu pierd o gramada de timp . Dupa aceasta faza ma apuc sa pregatesc cele necesare cremei de zahar ars in felul urmator , si anume ,spargem intr-un vas cele 8 oua , punem 8 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat si cu mixerul mixam bine. Adaugam peste si 1 l de lapte si mai amestaecam un pic pana se omogenizeaza bine. Se rastoarna aceasta compozitie in oala in care este intins zaharul caramelizat , si ne apucam de preparatul blatului de piscot .
PISCOTUL :
Separam cele 4 oua .La cele 4 galbenusuri punem 4 linguri de zahar si il frecam spuma. Cele 4 albusuri se bat spuma tare si la ele se adauga galbenusurile frecate .Se amesteca usor si se adauga apoi cele 4 linguri de faina treptat si 1/4 de praf de copt.
Compozitia de piscot se pune deasupra compozitiei de crema de zahar ars si se da la cuptorul preincalzit initial la foc mai mare cca 5 minute apoi se da la foc mic pana cand crema se desprinde de marginea oalei cand o inclinam.
Dupa ce e gata copt se scoate din cuptor si se lasa la racit ,apoi se rastoarna pe o farfurie si se poate orna cu glazura de ciocolata si frisca.
Se serveste rece !!!
Comentarii recente
sarah
18/04/2010 at 13:18bun de tot.am facut si eu si ne-a placut mult.reteta mea este putin diferita si ia ceva mai mult timp prepararea .o sa incer negresit aceasta reteta propusa de dvs.o zi minunata va doresc
pansy
18/04/2010 at 17:26mama,ce nebunie ati facut voi aici !si cum arata !
Vicky
18/04/2010 at 19:54Arata foarte bine tortul, vin si eu la o felie, te astept cu premii pe blogul meu.
Bianca
18/04/2010 at 20:03Ce bine arata tortul asta!!! Si sigur e foarte bun. Mmm Pofta buna la el
Lacrima
19/04/2010 at 02:12e chiar frumos. oare n-ati putea sa puneti si o poza in sectiune? as fi curioasa cum arata taiat si daca sta crema. multumesc
truedelights
19/04/2010 at 08:16Mmmm! Asa bunatate merita niste premii frumoase!Daca ai placerea te invit la mine pe blog sa le ridici.
Numai bine 🙂
pansy
19/04/2010 at 19:35fetelor,dragelor,harnicutelor,un premiu va asteapta la mine pe blog.va rog sa-l considerati ca pe un premiu oferit din suflet si cu consideratie.!
pansy
19/04/2010 at 20:46am institut un premiu virtual deocamdata, luna asta,care va astepta sa-l ridicati daca va face placere.sunteti grozave !
Leila
19/04/2010 at 20:56Multumim Sarah !
Leila
19/04/2010 at 20:57Multumim Pansy pentru premiu si pentru aprecieri.
Leila
19/04/2010 at 20:58Vicky, cu tot dragul te astept la o feliuta 🙂 Multumim pentru premiu .
Leila
19/04/2010 at 21:00Lacrima , din pacate sectiune nu am de la acest tortulet .A fost facut pentru cineva . Daca te uiti la imagini apare si tortuletul fara ornament :)) se poate observa ca sta foarte bine crema si nu curge . Pupice
Leila
19/04/2010 at 21:01truedelights , multumim .Se pare ca am fost asaltate de o gramada de premii .Va multumim din suflet .
Anonymous
10/07/2011 at 21:58e superb tortul dar am o nelamurire daca ma puteti ajuta,nu se amesteca blatu cu crema de lapte sau se separa in momentul cad se coace?
Leila
12/07/2011 at 00:22Scuze pentru intarzierea cu care raspund . Nu se amesteca blatul cu crema de lapte si nici nu se separa in momentul cand e copt. Tot secretul e sa il lasati sa raceasca bine in vasul in care a fost copt apoi il rasturnati pe platou .
nico
04/10/2011 at 14:16Si eu am pregatit acest minunat tort, insa nu am mai apucat sa-l ornez ca ai mei l-au si devorat. :))
Craita
02/11/2011 at 23:02arata superb!!!
Anonymous
27/01/2012 at 21:14arata super si la gust sunt sigura ca e delicios
Anonymous
04/02/2012 at 05:02adica se pune asa zisul blat peste lapte si ele se separa la copt sau gresesc? dorina multumesc!!
Leila
05/02/2012 at 23:32Dorina , peste laptele amestecat cu oua, … torni compozitia de pandispan(piscot) dai la cuptor si deasupra va creste frumos blatul iar dedesubt se incheaga crema . La final dupa ce dai la rece pentru cateva ore bune rastorni totul pe un platou si asta e toata smecheria 🙂 Ai tortuletul gata 🙂 O seara frumoasa iti doresc !