Ingrediente
Blat
3 oua
3 lg zahar
2 lg faina
o lg cacao
razatura de portocale
Crema
300 ml frisca
100 gr zahar pudra
o portocala
esenta vanilie
Sirop
200 ml apa
100 gr zahar
coaja de portocala
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zaharul,adaugam galbenusurile omogenizate cu razatura de portocale dupa care cernem faina amestecata cu cacao.Compozitia se amesteca usor cu o spatula ,se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se indeparteaza hartia si se taie in 4 parti egale .
Insiropam prima foaie cu siropul fiert ,racit si aromatizat cu coaja de portocale,peste ea adaugam un strat de crema pe care am preparat-o foarte usor :zaharul si portocala curatata de coaja si partea alba se pune intr-un blender pana obtinem o pasta .Separat batem frisca peste care adaugam pasta de portocale esenta de vanilie si incorporam bine.
Procedam incontinuare la fel si cu celelalte foi pana ce obtinem prajitura.
Se imbraca si exteriorul tot cu aceiasi crema,ii dam un model cu ajutorul pieptanul de patiserie si decoram cu feliute de portocala.
Se portioneaza dupa preferinta
Comentarii recente
mirela
29/04/2010 at 07:51Foarte bine arata,vreau si eu,,,
geta
29/04/2010 at 08:53foarte fromoasa!
pansy
29/04/2010 at 11:09buna trebuie sa fie !
pansy
29/04/2010 at 11:11vroiam sa va zic,ca daca tot aveti activata moderarea ,ar trebui sa dezactivati verificarea cuvintelor,ca e enervant si nu are rost.
Lory
29/04/2010 at 15:26Fetelor e foarte buna si se face extrem de usor 🙂
Lory
29/04/2010 at 15:30Pansy sincer nu stiam ca e activata si verificarea cuvintelor, nu am fost atenta la setari…am scos-o sper ca e ok.
Multumesc mult
Lory
Goldielocks
29/04/2010 at 17:55Ada prajituri ca la tine pe blog,mai gasesti doar prin cofetarii,abia astept sa incerc reteta!
Goldielocks
29/04/2010 at 20:09Si chiar se poate taia blatul in 4,ma gandesc ca la cele 3 oua poate nu creste asa frumos :-?…intreb pentru ca chiar as vrea sa fac aceasta prajiturica.
Lory
29/04/2010 at 22:40Goldielocks multumesc pentru apreciere.
Referitor la blat..nu l-am taiat in 4 foi ci in 4 parti egale ..blatul nu iese mai gros decat un deget.
Lory
Ioana
19/01/2011 at 18:45Tocmai ce am incercat reteta: e buna, delicioasa, usoara si pentru stomac si de facut insa eu am pus cam multa frisca si blaturile s-au daramat….am rezolvat pana la urma…. Cred ca ar trebui precizat ca nu trebuie lasat blatul prea mult in cuptor pentru ca se insiropeaza mai greu daca e crocant si NU PUNETI PREA MULTA FRISCA 🙂 !
Lory
24/01/2012 at 21:25Iana asta trebuie sa se orienteze fiecare la fata locului 🙂
Anonymous
24/01/2012 at 18:31SUPER! TREBUIE sa incerc si eu……MULTUMIM pentru minunatele retete !!!!
Lory
24/01/2012 at 21:25Sa ai mult spor!!
Anonymous
28/01/2012 at 11:52merg sa o fac si eu,de cand am vazut reteta numai la asta ma gandesc,abia astept sa o si incerc la gust desi nu am nici o indoiala ca este extraordinara
Lory
28/01/2012 at 22:56Te astept cu impresii 🙂
Anonymous
30/01/2012 at 12:09este super prajiturica,chiar acum o fac….dar am o nelamurire…daca blatul nu creste,el fiind taiat in 4 parti egale,care este cantitatea iesita?ma refer la prajitura…sper ca m’am exprimat bine
Lory
30/01/2012 at 14:16Tava in care il coci trebuie sa aiba undeva la 40 cm lungime si 25 latime .El va creste in inaltime de aproximativ un deget .Dupa ce s-a racit il tai in 4 parti fiecare avand cam 10 cm latime si 25 cm lungime.Daca vrei ca foaia sa fie mai groasa atunci mai pui un ou la compozitie si implici maresti si celelalte cantitati
Sper ca am explicat destul de clar .
Anonymous
03/09/2012 at 21:00trebuie mai intai blatu taiat in doua pe mijloc si dupa aia acele doua parti se separa si sau facut 4 ati inteles?