Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aroma Verii




Ingrediente :

Stratul 1:

6 oua
2 plicuri zahar vanilat
12 linguri zahar praf
4 linguri cu varf de cacao
100 ml apa rece
2 plicuri gelatina fina

Stratul 2:

900 ml smantana
12 linguri zahar praf
2 plicuri gelatina fina
100 ml apa rece
400 gr capsuni (sau alte fructe feliate)

Preparare :

Stratul 1 :

Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac(chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia,ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:

900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1.La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.

Stratul 3 :

Celelate 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2 .

Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.

Punem formele la rece si lasam pentru cateva ore la rece .

Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe.

Comentarii recente

  • Lia

    15/07/2010 at 16:02

    Arata perfect si cred ca e racoritor.
    Am o nelamurire.
    Ce fel de smantana ai folosit la compozitia 2 ?
    Smantana grasa ?Frisca ?
    Ai batut-o sau nu ?
    Multumesc.

  • Leila

    15/07/2010 at 16:35

    Buna ! Lia , la stratul 2 amesteci doar zaharul cu smantana. Eu am folosit smantana de 20% grasime dar se poate folosi la fel de bine si cel de 12% .

    O zi frumoasa iti doresc !

    Lia – Leila

  • Anca

    15/07/2010 at 16:35

    Arata „dulce” si delicioasa. Cred ca e foarte buna, de tinut minte reteta.

  • Leila

    15/07/2010 at 16:38

    Anca , garantez ca e un dulce rapid , racoros si … delicios 🙂

  • Goldielocks

    15/07/2010 at 20:37

    cat de bine arata!!!si cred ca e tare bun

  • Lia

    15/07/2010 at 21:08

    Multumesc mult pentru raspuns.
    Am salvat reteta.

  • VIO

    15/07/2010 at 21:51

    Bestial arata,deja salivez.Mi-am notat reteta

  • felis

    15/07/2010 at 23:02

    Cat de bine arata… sigur e si gustos… Felicitari!

  • Edith

    16/07/2010 at 22:10

    Wow, ce bine arataaa 🙂

  • ionutstefan34

    19/07/2010 at 03:47

    imi faci si mie o prajitura d’asta ? arata delicios .. nu prea ma pricep la d’astea am incercat sa fac si eu si nu a iesit nimic bine .. daca eram femeie cred ca-mi iesea :))

  • Leila

    19/07/2010 at 13:35

    Ionut si fetiteti mele de 15 ani ii reuseste aceasta prajiturica simpla . Nu abandona … insista si vei reusi 🙂

  • Leila

    19/07/2010 at 13:36

    Vio, Felis , Edith, Goldie , multumesc pentru aprecieri 🙂 Merita incercata .E usor de preparat in zilele toride de vara 🙂

  • anna

    27/04/2012 at 20:34

    la prajitura asta folosesti smantana lichida pt gatit? sau pur si simplu smantana care se mananca cu mamaliga si branza?:)) ast raspuns . multumesc

    • Lory

      28/04/2012 at 10:14

      Ana folosesti smantana obisnuita 🙂 Eu am facut-o si cu smantana de tara si cu smantana de la galetusa .Poate sa fie si cu un procent mai mare sau mai mic de grasime …asta depinde cum doresti tu 🙂

  • Elena

    21/05/2012 at 23:52

    Buna,

    Cate grame de gelatina praf au pliculetele folosite de tine? ca eu am gasit de 10 g /plicul

    Multumesc,
    Elena

  • Elena

    21/05/2012 at 23:53

    Buna,

    Ce plicuri de gelatina folosesti? Eu am gasit de 10 g plicul, este ok ca si cantitate? sau folosesti plicuri cu o cantitate mai mare?

    multumesc
    elena

  • Poliana

    19/06/2012 at 08:28

    Wow, incredibil de bine arata, si cred ca e o nebunie dulce!

  • Anonymous

    19/06/2012 at 11:28

    Oai…super…trebuie sa o fac am plecat la magazin:)

  • Anonymous

    23/07/2012 at 12:34

    Am preparat prajitura,a iesit bine,dar nu ma pot impaca cu ouale crude din straturile 1 si 3.O solutie va rog,am incercat sa le mixez pe baie de aburi dar mi-a fost frica sa nu le stric si am renuntat repede.

  • Anonymous

    23/07/2012 at 12:36

    Va rog sa-mi raspundeti

    • Leila

      23/07/2012 at 13:11

      Anonim, de obicei nu raspund mesajelor nesemnate dupa cum ai si citit …. Avand in vedere ca e o zi speciala azi , am sa iti raspund !
      Le poti mixa pe baie de aburi (dar sa fie aburi !!! nu cumva sa iti atinga vasul apa care fierbe !!!!! ) nu se intampla nimic . Le tii circa 5 minute pe aburi .
      Toate cele bune !

  • ramona

    04/08/2012 at 14:37

    vazut , placut , preparat . abia astept sa o gust .mie mi-a iesit doar o forma de cozonac , stratul doi mi-ar fi ajuns pentru doua dar primul nu , si am pus visine in loc de capsuni :d

  • ramona

    04/08/2012 at 14:40

    vazut , placut , preparat . abia astept sa o degust . mie insa mi-a iesit doar o singura forma de cozonac , stratul doi ar fi ajuns pentru doua dar stratul unu in nici un caz . aaa, si am folosit visine in loc de capsuni . am pregatit-o pentru un musafir special care este alergic la gluten deci sper sa fie pe gustul lui . va multumesc

  • SANDA MORAR

    28/04/2014 at 21:01

    o sa o prepar cu siguranta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram