Stratul 1:
6 oua
2 plicuri zahar vanilat
12 linguri zahar praf
4 linguri cu varf de cacao
100 ml apa rece
2 plicuri gelatina fina
Stratul 2:
900 ml smantana
12 linguri zahar praf
2 plicuri gelatina fina
100 ml apa rece
400 gr capsuni (sau alte fructe feliate)
Preparare :
Stratul 1 :
Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac(chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia,ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.
Stratul 2:
900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1.La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.
Stratul 3 :
Celelate 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2 .
Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.
Punem formele la rece si lasam pentru cateva ore la rece .
Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe.
Comentarii recente
Lia
15/07/2010 at 16:02Arata perfect si cred ca e racoritor.
Am o nelamurire.
Ce fel de smantana ai folosit la compozitia 2 ?
Smantana grasa ?Frisca ?
Ai batut-o sau nu ?
Multumesc.
Leila
15/07/2010 at 16:35Buna ! Lia , la stratul 2 amesteci doar zaharul cu smantana. Eu am folosit smantana de 20% grasime dar se poate folosi la fel de bine si cel de 12% .
O zi frumoasa iti doresc !
Lia – Leila
Anca
15/07/2010 at 16:35Arata „dulce” si delicioasa. Cred ca e foarte buna, de tinut minte reteta.
Leila
15/07/2010 at 16:38Anca , garantez ca e un dulce rapid , racoros si … delicios 🙂
Goldielocks
15/07/2010 at 20:37cat de bine arata!!!si cred ca e tare bun
Lia
15/07/2010 at 21:08Multumesc mult pentru raspuns.
Am salvat reteta.
VIO
15/07/2010 at 21:51Bestial arata,deja salivez.Mi-am notat reteta
felis
15/07/2010 at 23:02Cat de bine arata… sigur e si gustos… Felicitari!
Edith
16/07/2010 at 22:10Wow, ce bine arataaa 🙂
ionutstefan34
19/07/2010 at 03:47imi faci si mie o prajitura d’asta ? arata delicios .. nu prea ma pricep la d’astea am incercat sa fac si eu si nu a iesit nimic bine .. daca eram femeie cred ca-mi iesea :))
Leila
19/07/2010 at 13:35Ionut si fetiteti mele de 15 ani ii reuseste aceasta prajiturica simpla . Nu abandona … insista si vei reusi 🙂
Leila
19/07/2010 at 13:36Vio, Felis , Edith, Goldie , multumesc pentru aprecieri 🙂 Merita incercata .E usor de preparat in zilele toride de vara 🙂
anna
27/04/2012 at 20:34la prajitura asta folosesti smantana lichida pt gatit? sau pur si simplu smantana care se mananca cu mamaliga si branza?:)) ast raspuns . multumesc
Lory
28/04/2012 at 10:14Ana folosesti smantana obisnuita 🙂 Eu am facut-o si cu smantana de tara si cu smantana de la galetusa .Poate sa fie si cu un procent mai mare sau mai mic de grasime …asta depinde cum doresti tu 🙂
Elena
21/05/2012 at 23:52Buna,
Cate grame de gelatina praf au pliculetele folosite de tine? ca eu am gasit de 10 g /plicul
Multumesc,
Elena
Elena
21/05/2012 at 23:53Buna,
Ce plicuri de gelatina folosesti? Eu am gasit de 10 g plicul, este ok ca si cantitate? sau folosesti plicuri cu o cantitate mai mare?
multumesc
elena
Lory
23/05/2012 at 01:02Da,plicurile de gelatina au 10 gr si sunt de la dr oetker.
Rocsy Ciobanu
18/06/2012 at 19:33Wawww ce faina!
Poliana
19/06/2012 at 08:28Wow, incredibil de bine arata, si cred ca e o nebunie dulce!
Anonymous
19/06/2012 at 11:28Oai…super…trebuie sa o fac am plecat la magazin:)
Anonymous
23/07/2012 at 12:34Am preparat prajitura,a iesit bine,dar nu ma pot impaca cu ouale crude din straturile 1 si 3.O solutie va rog,am incercat sa le mixez pe baie de aburi dar mi-a fost frica sa nu le stric si am renuntat repede.
Anonymous
23/07/2012 at 12:36Va rog sa-mi raspundeti
Leila
23/07/2012 at 13:11Anonim, de obicei nu raspund mesajelor nesemnate dupa cum ai si citit …. Avand in vedere ca e o zi speciala azi , am sa iti raspund !
Le poti mixa pe baie de aburi (dar sa fie aburi !!! nu cumva sa iti atinga vasul apa care fierbe !!!!! ) nu se intampla nimic . Le tii circa 5 minute pe aburi .
Toate cele bune !
ramona
04/08/2012 at 14:37vazut , placut , preparat . abia astept sa o gust .mie mi-a iesit doar o forma de cozonac , stratul doi mi-ar fi ajuns pentru doua dar primul nu , si am pus visine in loc de capsuni :d
ramona
04/08/2012 at 14:40vazut , placut , preparat . abia astept sa o degust . mie insa mi-a iesit doar o singura forma de cozonac , stratul doi ar fi ajuns pentru doua dar stratul unu in nici un caz . aaa, si am folosit visine in loc de capsuni . am pregatit-o pentru un musafir special care este alergic la gluten deci sper sa fie pe gustul lui . va multumesc
SANDA MORAR
28/04/2014 at 21:01o sa o prepar cu siguranta !