500 g biscuiţi
1 kg mere
100 g zahăr
1 linguriţă scortişoară
2 plicuri budincă vanilie
300 ml apă
200 g ciocolată menaj
Preparare :
Într-o tavă aşezam un rând de biscuiţi. Merele se rad pe răzătoarea mare, adăugăm zahărul cu scorţişoara si amestecăm .
Budincile le dizolvăm în 300 ml apă rece după care adăugam merele răzuite şi condimentate .Punem totul la fiert pentru circa 3 minute de când începe să dea în clocot apoi răsturnăm compoziţia peste biscuiţii aţezaţi în tavă.Acoperim totul cu un alt rând de biscuiţi pe care îi vom aşeza în aceeaşi ordine ca stratul iniţial. Glazurăm cu ciocolată deasupra si dăm prăjitura la rece pentru 1 oră, după care putem să servim.
Poftă Bună !
Comentarii recente
pansy
01/12/2010 at 17:48chiar ca e rapida si banuiesc ca gustoasa prajiturica voastra.am retinut-o.
speranta
01/12/2011 at 11:08Buna!super,trebui sa fie.acum o fac si eu.imi place deja mirosu.succes si la cat mai multe.
vyoleta vyo
28/01/2012 at 13:17super rapida reteta..am sa incerk k sa o fac si eu….spor la cat mai multe retete
NICOLETA NICA
29/01/2012 at 17:44SUPER RETETA DEJA AM FACUT-O SI ESTE SUPER BUNA ,INCERCATI-O SI NU ARE SA VA PARA RAU ….MULTUMESC PT RETETA
Leila
29/01/2012 at 19:34Cu placere Nicoleta Nica ! O seara placuta si o saptamana minunata sa ai!
amy
07/02/2012 at 17:09îmi plac prajiturile cu mere!am sa incerc mîine reteta
amy
07/02/2012 at 17:11am sa încerc maine reteta.îmi plac prajiturile cu mere!multumesc pt. reteta
Leila
07/02/2012 at 23:57Amy, daca imi permiti o sugestie 🙂 incearca sa il faci in straturi. Adica 1 rand biscuti peste care pui 1/2 din cantitate de umplutura, acoperi cu un alt strat de biscuti , iar 1 rand de umplutura dupa care inchizi cu biscuiti 😉
Mihaela Radulescu
12/02/2012 at 23:31Of,of,of,ma pui la treaba.
Am de toate, mai aveam nevoie de un imbold ,acum il am si pe asta asa ca imi zic :Spor la treaba!
Multumesc! pentru ideea asta .
Leila
13/02/2012 at 09:01E simpla si gustoasa . Merita incercata 😉
Anonymous
11/06/2012 at 23:36buna am si eu o intrebare ciocolata trebuie topita?pot folosi o alta ciocolata in afara de aceea de menaj..?claudia
Lory
30/08/2012 at 13:50In reteta scrie „Glazurăm cu ciocolată deasupra….” cred ca se intelege de la sine ca ciocolata se topeste …se vede si din poza finala ca biscuitul este inracat in ciocolata 🙂
Lory
30/08/2012 at 13:57Biscuitul este imbracat in ciocolata ..si da , poti folosi si altfel de ciocolata
Anonymous
30/08/2012 at 13:24Si ouale din poza? ceva nu-i in regula cu aceasta reteta, fara suparare, poate ca de-asta nu a raspuns nimeni pana acum
Lory
30/08/2012 at 14:02Nu e cu suparare …dar inainte de a lasa un astfel de comentariu te-as ruga sa citesti reteta .Unde vezi tu in poza oua? …scrie in reteta asa ceva? Hmmm ala e praful de budinca de vanilie ce s-a pus apa peste el …de asta e asa galben :))…in poza urmatoare se vede cum e dizolvat in totalitate .
Cred ca e ceva in neregula cu tine …ar trebui sa faci diferenta intre un ou batut si un praf de budinca dizolvat …..si daca te-ai uita la comentarii ai vedea ca s-a raspuns la ele
Anonymous
12/09/2012 at 22:19arata delicios ,maine merg si eu la cumparaturi si promit ca am sa o fac….pt ca sunt si foarte pofticioasa 🙂 va multumesc pt reteta sa aveti o seara frumoasa
nelle
27/10/2013 at 21:47buna
am schimbat putin reteta din motive personale
Tatiana Brown
14/11/2013 at 23:37mm miine cumpar biscuiti si facem :))
andra mak
07/09/2014 at 13:08Se face foarte repede si este f buna! Si 200-300 g de biscuiți ajung! Mie mi-au rămas o grămadă!
Manuela
14/09/2014 at 18:57Deasupra se poate pune frisca vegetala. O bunatate !
Nicoleta Danciu Hangea
18/11/2014 at 22:51intrebare de baraj !!!! mie nu-mi place gustul de budinca, dar idea cu budinca ii f. interesanta pentru ca tine foarte bine merele , le incheaga , si intrebarea mea ii daca pot sa inlocuiesc budinca cu alceva si anume , lapte , faina si zahar praf, dar nu stiu ce cantitati sa pun sa fac sa fie ca o budinca falsa ….?????
bucatareselevesele
20/11/2014 at 15:07In loc de budinca poti folosi amidonul sau faina.
Lidia Pater
26/08/2015 at 21:03Cite grame are un plic de budinca de vanilie? Pentru cele care locuim in alte parti ale lumii de multi ani?
Liana Liana
13/09/2015 at 21:12Un plic are 40 g.