Imi cer mii de scuze ca v-am lasat sa asteptati atat de mult timp reteta acestei prajituri.
Este foarte usor de facut si se aseamana foarte bine cuPrajitura cu lamaie ca tehnica.
Ingrediente
foi
9 oua
9 lg zahar
9 lg faina
esenta de vanilie
crema
400 gr frisca
125 gr mascarpone
5 galbenusuri
200 gr zahar
4 lg ness
un plic gelatina
2 lg cacao
esenta vanilie
decor
cacao
tava cu dimensiunea de 25/35 cm
Prajitura cu ness
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie. Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec. Se intind trei foi pe hartie de copt si se coc la foc moderat . Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.
Crema
Se pun galbenusurile cu zaharul la fiert pana se spumeaza bine. Se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa si cafeaua impreuna cu cacao dizolvate in putina apa si se omogenizeaza pana se dizolva complet. Se da deoparte si dupa ce s-a temperat adaugam branza mascarpone. Crema obtinuta se rastoarna peste frisca batuta si se aromatizeaza cu esenta de vanilie
Crema se aseaza intre cele 3 foi deasupra terminand cu crema. Se face un model cu piaptanul de patiserie si se decoreaza cu pudra de cacao.
O portionamcum dorim dupa ce a stat la frigider cateva ore.
Comentarii recente
pansy
16/11/2010 at 18:56fetelor! premiile va asteapta,sunt ale voastre !
Cristina
17/11/2010 at 09:24Vai ce bine arata! Imi place tare mult, abia astept reteta.
Lory
18/11/2010 at 17:52Pansy le primim cu drag…timpul asta nu ne mai ajunge :(am ramas in urma :(((
Lory
18/11/2010 at 17:54Cristina am sa scriu reteta azi …scuze…am o multime de lucruri de facut…nu mai am timp 🙁
Iulia
19/11/2010 at 14:57Vai, ce bine arata! Cred ca este delicioasa! Se trece pe listuta si sper sa o incerc cat de curand. Pupici cu drag!
Lory
21/11/2010 at 19:37Iulia draga mea,ma bucur ca prjiturica mea e pe gustul tau 🙂
Sunt sigura ca iti v-a iesi perfect…la ce minunatii faci tu .–yammy
Pupici
lory
silvia
01/05/2013 at 13:47tava de cit?
claudia
19/11/2015 at 22:56cu ce pot inlocuii mascarpone?
Liana Liana
21/11/2015 at 18:55Cu o crema de branza mai grasa , ceva gen Philadelphia
Georgeta
03/03/2020 at 19:58Dar in foi pf crescut sau fragezime nimic?
Loredana
23/03/2020 at 12:17Foile la aceasta prajitura nu contin agenti de crestere/fragezire