Ingrediente:
6 ling.zahar
100 ml ulei
6 ling. faina
1/2 praf de copt
Ptr. Crema :
1 kg branza dulce
200 gr zahar
250 gr rama (cub)
750 ml suc Fanta
2 plicuri cu budinca de vanilie
Mod de preparare:
Preparare blat : 6 galbenusuri ,6 linguri zahar, 100 ml ulei se freaca bine spuma . Albusul se bate spuma tare . Se adauga galbenusul frecat la albus treptat si punem 6 linguri de faina si 1/2 plic praf de copt . Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt , unsa cu un pic de rama sau ulei si il dam la cuptor . Dupa ce a copt blatul (verificam cu o scobitoare ) il scoatem si il lasam sa raceasca .
Preparare crema :
Branza impreuna cu 200 gr zahar si 250 gr rama se freaca spuma.
Crema astfel obtinuta se intinde deasupra piscotului racit .
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam la ele 750 ml suc Fanta , si se pune la fiert pana se ingroase . Compozitia astfel obtinuta se toarna asa calda peste blatul pe care am pus crema de branza . Se lasa la racit si se poate apoi servi.
Comentarii recente
felis
08/12/2010 at 00:41Arata tare bine… Am tot vazut-o preparata de mai multe persoane, dar eu nu am incercat-o pana acum… Trebuie sa fie tare buna…
Laura Dume
12/07/2016 at 23:58Am facut-o azi!!! Deosebit de delicioasa!! Oare de ce mi-a trebuit sa astept asa de mult sa ma apuc de ea???!! multumim!!
Noelia
08/12/2010 at 01:21MARAVILLOSOOOOOOOOOOO MAGNIFICOOOOOO
un saludo desde http://www.lasguisanderas.com
Iulia
09/12/2010 at 11:40Cat de bine arata!!!
Inca nu am gustat acest fel de prajiturica dar cred ca e delicioasa!
Pot sa ma autoinvit la o feliuta:D?
Anonymous
31/08/2012 at 19:04este foarte delicioasa eu am facuto
Luminița
29/10/2011 at 18:50Fac și eu această prăjitură, mai ales vara, are succes foarte mare. Deosebirea este că rețeta mea are în blat și cacao, astfel încît iese în trei culori. Este fff delicioasă!
Anonymous
01/02/2012 at 16:59Spune-mi te rog,ingredientele sunt suficiente pentru o tava clasica de aragaz?
irinaluka
09/09/2012 at 16:14am facut-o si eu ,e ft buna
Carmen Misan
25/11/2014 at 12:57Branza de vaca trebuie sa fie mai cremoasa? Ce dimensiune de tava folosim?
adriana
04/01/2017 at 16:12buna ..se poate inlocui margarina cu frisca la crema de branza?
Liana Liana
26/01/2017 at 09:50se poate inlocui margarina cu unt.