INGREDIENTE:
1 ardei gras rosu sau galben,
5 buc. ceapa de marime mijlocie,
6 rosii decojite,
2 cani orez fiert,
sare,piper dupa gust,
4 linguri ulei,
PREPARARE:
Ceapa curatata si spalata se taie julien. Ardeiul gras curatat de seminte si spalat se taie si el julien. Rosiile le decojim si le taiem felii subtiri . Punem 4 linguri de ulei la incins si adaugam ceapa si ardeiul la calit. Presaram un pic de sare deasupra si calim pana legumele devin moi. In acest moment adaugam rosiile feliate si lasam mai departe pe foc mic pana acestea se desfac si ele si obtinem un fel de sos. In acest moment adaugam orezul fiert si scurs. Amestecam pentru a omogeniza si condimentam cu sare si piper macinat. Lasam sa dea cateva clocote impreuna .
Asezam ghiveciul astfel rezultat in farfurii si ornam cu un pic de patrunjel verde tocat. Servim cu paine proaspata.
Putem folosi acest ghiveci atat ca fel principal cat si garnitura langa o friptura.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Anonymous
18/06/2011 at 15:11Trebuie sa va zic ca am gasit aceasta poza pe facebook si ca a fost musai sa va trimit un comentariu : cea mai frumoasa si reusita poza a unei retzetede ghiveci. Doar la Laura Adamache asm mai vazut o poza atat de reusita. In opinia mea e foarte greu sa faci un ghiveci de legume care sa fie si gustos si aspectuos ! Cateodata pur si simplu nu se intampla! Felicitari !!!
Felicia
Leila
20/06/2011 at 15:34Anonim, iti multumesc pentru apreciere. Ne dam silinta sa prezentam retetele cat mai frumos . Inca invatam sa manuim aparatul foto 🙂 .
Anonymous
23/09/2011 at 15:57Super, si reteta, si poza…Multumim! O singura observatie am: acesta NU ESTE un ghiveci de legume! Reteta ghiveciului de legume e cu totul alta, atat in ceea ce priveste ingredientele, cat si modul de preparare.
MIRCEA TRAIAN SOFRONIE
24/05/2024 at 21:00Sint din Bucuresti, si pa vremea mea se numea GHIVECI SIRBESC
Leila
23/09/2011 at 17:35Anonim , multumesc pentru aprecieri . Nu stiu din ce zona a tarii sau lumii imi scrii dar te asigur ca la noi aceasta reteta se numeste GHIVECI . Daca nu este corecta denumirea , imi cer scuze dar traim in zone diferite ale tarii ,pesemne ….
Cu stima si respect Leila .
Lulu
23/09/2011 at 19:27Fetele,o reteta super delicioasa,felicitari si de prezentare si ca sa nu mai aveti comentarii rautacioase,spuneti si voi:Ghiveci de legume din zona…pentru ca este adevarat, nu in toate regiunile se gateste la fel;o seara buna si la mai multe!
Leila
23/09/2011 at 20:15Multumim , Lulu . Ai perfecta dreptate 🙂 Noi nefiind profesioniste folosim denumirile mancarurilor din zona noastra . Nu poti impaca pe toata lumea . Iti dorim o seara placuta ! Pupice :*
Anonymous
23/09/2011 at 22:42Draga Leila: sunt nascuta in Bucuresti, traiesc in Bucuresti si ma trag dintr-o familie cu multe haruri si daruri, printre care si cel al prepararii de mancaruri simple, complicate, super complicate, delicatese…etc, toate absolut unice si delicioase.
Draga Lulu: comentariul meu precedent e departe de a fi rautacios, asa cum il cataloghezi tu. Cred ca avem in permanenta de invatat unii de la altii si, asa cum si eu am un site de mancaruri, in care mi le pozez si explic, unde primesc aprecieri, comentarii si sugestii, din unele chiar invatand, asa am transmis si eu o informatie ce poate fi utila sau nu, dar in niciun caz rautacioasa.
Revin la Leila: Felicitari pentru tot ceea ce faci!
Anonymous
30/09/2012 at 03:04Anonim,
Se vede foarte clar ca esti din Bucuresti.Numai cei de acolo sunt atat de plini de ei si ingamfati.Nu stiu ce haruri are familia ta dar se pare ca modestia iti lipseste cu desavarsire.
Si mai pot sa-ti spun ca in Ardeal, de unde sunt eu si sunt mandra de asta,aceasta reteta este GHIVECI DE LEGUME
Leila
23/09/2011 at 22:58Anonim, multumesc pentru cuvintele tale . Nu sunt specialista , nu fac mancaruri complexe, complicate, ci ma rezum doar la mancarea de zi cu zi ce o prepar in bucatarioara mea . Mai avem multe de invatat , si sincer ne-ar face placere sa putem sa iti citim si noi site-ul daca ne lasi o adresa.
Iti dorim o seara placuta !
Lorena in cucina/Lorena in bucatarie
19/01/2012 at 12:15arata minunat ! in zona noastra se numeste „pilaf cu legume”….ghiveci,pilaf…la final important e ca e f.bun!
gogo
08/02/2012 at 23:07Lecio? 🙂
Leila
10/02/2012 at 21:21:))) Da gogo este lecso (lecio) 🙂
Nicoleta
09/02/2012 at 11:08Pentru mine personal putin conteaza cum se numeste un anumit fel de mancare intr-un anumit colt al tarii. Cel mai important e felul cum arata si mai ales gustul. Pentru ca nu am gustat ce ati facut voi va dau 10 cu felicitari pentru aspect! Asteptam sa ne mai bucurati privirea si inspiratia si cu alte retete. Pupici!
Leila
10/02/2012 at 21:22Multumim , Nicoleta ! Te asteptam cu tot dragul ! :*
ediana
22/06/2012 at 12:02multumesc, e foarte apetisanta – se pot aduna si citeva ciuperci taiate felii
Anonymous
27/09/2012 at 17:45FOARTE BUN …MULTUMIM VA ROG PUBLICA TI SI RETETE PT BONLAVII DE FICAT ….REGIM…MULTUMESC DIN SUFLET.
Pustianu Maria
25/09/2016 at 23:51In ghveciul de legume, pe langa legumele enumerate de dv. eu adaug si morcov, fasole verde, vinete, mazare verde – boabe, fara orez. Se poate pastra in borcane bine inchise, steilizate la cuptor sau…….!!!! pentru a fi consumat iarna vcand legumele proaspete lipsesc, in perioada postului sau garnitara langa o friptura si castraveti murati , etc. Pofta buna, fara suparari!
stela
13/09/2018 at 17:55Noi in Bucuresti ii zicem Pilaf sarbesc
Liana Liana
22/11/2018 at 21:34Nu stiam! Multumesc pentru informatie.