Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott)
INGREDIENTE
50 gr rama,
125 gr faina,
125 ml apa,
3 oua intregi,
1 praf sare,
INGREDIENTE UMPLUTURA:
frunze patrunjel verde,
300 gr branza vaci dulce,
150 g unt (sau margarina Rama)
1 buc ceapa mijlocie
1 lingurita boia dulce(sau iute)
sare, piper alb,
1 lingurita chimen macinat,
PREPARARE:
Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu 50 gr rama si sarea. La primele clocote se adauga 125 gr faina dintr-o data si se amesteca bine apoi luam vasul de pe foc si lasam la racit. Adaugam ouale pe rand la compozitie si amestecam bine pana devine o pasta ( eu am amestecat cu mixerul la viteza mare ).
Cu lingurita se formeaza gogosi ( le-am turnat cu posul ) care se pun pe hartie cerata (sau hartie de copt ) si se da la cuptorul preincalzit. Se tine la copt cca 25 minute la foc domol. Le scoatem din cuptor ,le lasam la racit apoi le taiem pe orizontala .
Pentru umplutura de branza procedam in felul urmator . Branza dulce o mixam impreuna cu untul (margarina Rama) ,condimentam cu sare , piper alb dupa gust. Ceapa o dam pe razatoarea fina si o adaugam la compozitia de branza tot acum aromatizam branza cu chimenul macinat (chimenul e optional , dar totusi va recomand da o savoare aparte umpluturii )si lingurita de boia (dulce sau iute , ramane la alegerea fiecaruia .Am optat personal pentru cel iute ..).Umplutura fiind facuta trecem la asamblare.
Pe fiecare gogoasa asezam 2-3 felii de salam uscat deasupra punem umplutura de branza (cu posul ),presaram cu patrunjel tocat si asezam capacelul de la gogoasa.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Anonymous
25/06/2011 at 10:17Interesante gogosele si cred ca-s delicioase ca aperitiv … bravo fetele
Wk perfect !
Diana
Leila
29/06/2011 at 21:58Multumim Diana !
MARIA
06/01/2012 at 23:39foarte bune si cu aspect atractiv
Leila
06/01/2012 at 23:41Multumim , Maria ! :*
Anonymous
13/06/2012 at 10:08ARATA SUPER!