Un Sos de Maioneza fiarta cu aroma de usturoi foarte usor de preparat. Acest Sos de maioneza fiarta se poarte servi alaturi de diferite feluri de Fripturi . Puteti citi si cum preparam Maioneza fiarta simpla.
Ingrediente Maioneza fiarta:
4 galbenusuri,
4 lingurite zahar praf,
4 lingurite smantana,
70 gr unt (rama),
1 lingurita otet,
mustar optional (eu nu am pus ),
sare,
Ingrediente Sos de Maioneza fiarta cu aroma de usturoi:
400 ml smantana sau iaurt,
4-5 catei usturoi,
1 lingurita ulei,
1 lingurita sare,
patrunjel verde (proaspat sau uscat),
zeama de lamaie (optional)
Preparare Sos de Maioneza fiarta cu aroma de usturoi :
Cele 4 galbenusuri se freaca cu 4 lingurite zahar praf, 4 lingurite smantana, 70 gr unt (rama), 1 lingurita otet si un pic de sare . Asezam vasul deasupra altui vas in care am pus apa sa fiarba si deasupra aburilor amestecam pana se ingroase . Se poate adauga la cele de mai sus si un pic de mustar daca doriti cca 1 lingurita , numai cat sa dea un pic de gust. Aceasta este reteta de baza al maionezei fierte.
Maioneza astfel preparata se pastreaza mai mult timp decat cea clasica .
Se ia de pe aburi maioneza astfel obtinuta si adaugam cele 400 ml smantana pentru a obtine sosul(pentru cei care doresc ca sosul sa fie mai light ,va recomand sa folositi iaurt ).
Separat intr-un vas ,pisam cateii de usturoi curatati la care adaugam 1 lingurita sare si 1 lingurita ulei si il frecam bine . Usturoiul astfel preparat il adaugam la sosul de maioneza si smantana si condimentam cu patrunjel verde .
Amestecam sa se omogenizeze , potrivim de sare daca mai e nevoie si daca vrem ca sosul sa fie mai acrisor adaugam zeama de lamaie (lamaia este optionala) dupa gustul fiecaruia .
Acest tip de sosulet se poate condimenta cu ce verdeturi doriti in functie de imaginatia fiecaruia.
Se pastreaza mult timp la frigider si este asemanator la gust sosurilor de maioneza din comert cu avantajul ca stim din ce este preparat si nu contine coloranti si alte adaosuri ….
Sosuletul se preteaza foarte bine la diferite fripturi, chiftele, etc., …. .
Comentarii recente
sarah
22/07/2011 at 16:27fain sosul.maioneza fiarta poate fi folosita in salate,gen vinete cu maioneza:D?
pupicei
Simona Patras
22/07/2011 at 18:38Neaparat trebuie sa incerc si eu maioneza asta!!!
Arata superb!!!!
Felicitari!!!!
Leila
23/07/2011 at 09:54Sigur , Sarah . Maioneza poti sa o folosesti la orice salata chiar si de vinete. Sau poti obtine sosuri diferite prin adaugare de smantana, iaurt, frisca …
Leila
23/07/2011 at 09:55Multumesc , Simona .
Mimmi
27/07/2011 at 14:13Foarte buna reteta asta,salvata si pusa in practica!
Liliana Toma
29/01/2012 at 16:42Am salvat-o si o sa o fac.Multumesc!!!va pup!!
Sidy
08/05/2015 at 07:42O idee geniala ati avut dragele mele, bravo !
Dar nu are un gust dulceag reteta de baza ?
Sigur ca am sa o incerc si eu, va multumesc si va tzuc cu drag !
Loredana
08/05/2015 at 21:41Sidy nu stiu ce sa zic, e reteta lui Lia , dar cu siguranta poti reduce sau scoate de tot zaharul .Acum depinde si de gustul fiecaruia 🙂
Te pupam si noi :*