Tort cu crema de ciocolata si frisca, tort de casa. Reteta tort de casa cu crema de ciocolata si frisca. Cel mai bun tort cu crema de ciocolata si frisca
Tort cu crema de ciocolata si frisca-INGREDIENTE
Blat:
8 oua
8 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
esenta de vanilie
Crema:
400 ml frisca,
400 gr ciocolata alba,
o fiola esenta de vanilie,
Sirop:
200 gr zahar,
400 ml apa,
esenta de vanilie,
fasii de coaja de lamaie,
Glazura:
100 gr ciocolata neagra,
50 ml frisca lichida,
20 gr unt,
Decor:
200 ml frisca,
Tort cu crema de ciocolata si frisca-MOD DE PREPARARE
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 5 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit .Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma, daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme atunci este gata.
Crema
Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere.
Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Glazura
Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina, fluida.
Asamblare
Blatul racit se taie in trei foi egale.
Se aseaza pe un platou prima foaie, se insiropeaza cu siropul fiert, racit si aromatizat cu vanilie si lamaie. Se intinde o parte din crema, se aseaza si a doua foaie, se insiropeaza, se intinde al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat care fireste se insiropeaza.
Tortul se imbraca in crema si se da la rece pana se intareste bine
Se glaseaza partea de sus cu glazura de ciocolata si lateralele se imbraca in frisca.
Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Comentarii recente
Alice
06/07/2011 at 15:33arata foarte bine
cume facut modelul ala?
sarah
06/07/2011 at 16:52super!l-ai ornat cu foarte mult bun gust si tortul tau este elegant in toata puterea cuvantului.pupici
Lory
06/07/2011 at 18:12Alice am facut cercuri concentrice cu ciocolata alba dupa care am trecut cu scobitoare in ambele sensuri formand modelul 🙂 Nu e greu deloc …se face pana ce a incepe sa se intareasca glazura 🙂
Lory
06/07/2011 at 18:14Sarah multumesc mult .De obicei torturile ornate mai simplu le fac pentru familia mea :).
Multumesc mult!!!:*
Rocsy Ciobanu
21/04/2012 at 16:34Ce imi place modelul de pe tort..dar si tortul!!!
Lory
22/04/2012 at 19:45Rocsy multumesc mult!!:*
Anonymous
16/05/2012 at 21:29este delicios,absolut delicios!!!! cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata.
Lory
04/11/2012 at 01:24Foarte buna!!
velcea valeria
24/12/2013 at 18:23sa mi zica si mie cineva cum s-a ornat torul, adik acea forma de ciocolata alba cu ciocolata neagra. adik acea iluzie optica de la ornat de la glazura. Va multumesc.
LoredanaCarp
24/12/2013 at 18:34Valeria dupa ce glasezi tortul/prajitura cu glazura neagra de ciocolata neagra , imediat trasezi cu ciocolata alba cercuri concentrice (unul in altul) si mergi cu scobitoarea in sus si in jos ,astfel rezultand modelul . Uite si aici se vede in imagine https://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/prajitura-cu-nuca-de-cocos-si-fructe-confiate.html
Andreea
30/12/2018 at 10:16Buna ziua! Îmi puteți spune, va rog , daca frișcă folosita este aceea, gen Meggle,Hulala sau Creme Patisserie. Mulțumesc!
Loredana
30/12/2018 at 14:49La acest tort am folosit frisca Meggle .Insa va recomand sa folositi o frisca naturala daca aveti posibilitatea si gasiti. Eu acum folosesc o frisca naturaala ce o gasesc la Penny in cutiute de 200 ml . O tineti la rece apoi o bateti. este cu mult mai buna.
Monica Bejinaru
19/12/2019 at 15:07Ce dimensiune are tava?
Mulțumesc!
Loredana
29/12/2019 at 17:32Este o tava obisnuita de 24 cm