INGREDIENTE:
1 kg ardei gras ( de preferat ar fi ardei kapia ),
500 g rosii,
100 g ceapa rosie,
1 lingurita sare,
coaja razuita de la 1 lamaie,
1 lingurita mustar clasic,
1/4 frunza foaie de dafin,
1 – 2 bucati ardei iute rosu (este optionala folosirea ardeiului iute),
1 varf de cutit chimen macinat,
1 catel usturoi,
1 lingurita salicil(sau praf conservant)(optional)
PREPARARE:
Rosiile se dau prin masina de rosii .Ardeii se curata ,spala si se macina. Ceapa se curata si se macina . Punem intr-o cratita sucul de rosii rezultat impreuna cu ardeii si ceapa macinata(daca dorim o pasta picanta adaugam si ardeii iuti macinati ). Adaugam coaja de lamaie razuita , 1 lingurita sare( puteti adauga mai multa sare daca considerati ),si lasam sa fiarba aproximativ 20 – 30 minute pana se ingroase(amestecam mereu sa nu se prinda …). Acum adaugam lingurita de mustar clasic,1/4 foaie de dafin, 1 varf de cutit chimen macinat si catelul de usturoi pisat. Lasam sa fiarba inca aproximativ 10 – 15 minute dupa care indepartam foaia de dafin.
Lasam pasta rezultata sa raceasca apoi o dam prin blender.
Pasta obtinuta o punem inapoi sa dea in clocot , oprim focul si adaugam 1 lingurita salicil (sau praf conservant )(optional). Turnam pasta in borcane , le capsam apoi le punem in dunst uscat (in paturi ) pana a doua zi .
Daca nu doriti sa folositi conservant, borcanele se pun la sterilizat pentru circa 30 minute de cand apa incepe sa clocoteasca. Borcanele se scot si se pun in dunst uscat(intre paturi) pana se vor raci.
Putem folosi aceasta pasta la mancaruri , pentru a aromatiza unele supe, pentru pizza ….
PS. Din cantitatile date obtineti circa 900 ml pasta .
Comentarii recente
Ana
10/09/2011 at 11:35Ce bun! Ardeii sint cintariti cu codite sau dupa ce se curata?
gaby_d
10/09/2011 at 12:47Ce faina-i!
As testa-o si eu .
sarah
10/09/2011 at 20:03superba culoarea.cred ca e si super delicios.pup
Leila
11/09/2011 at 13:26Scuze de intarzierea cu care raspund Ana . Abia acum am avut acces la calculator . Cantarim toate ingredientele (ma refer la ceapa , rosii, ardei ) fara a fi curatate 🙂 . Sa ai spor !
Leila
11/09/2011 at 13:28Fetelor , micutzele mele s-au dat la pasta de ardei si o papa unsa pe paine cu untura , unt , … nu mai spun ca le asorteaza cu spaghete :)))) Cu alte cuvinte i-au gasit o intrebuintare foarte vasta ….
Pupice 🙂
Fifi
13/09/2011 at 11:32arata excelent si au o culoare atat de frumoasa si naturala! super reteta :*
Lulu
03/08/2012 at 18:15Waw ce bine arata!!!si eu fac dar am alta reteta,in schimb a voastra e mai delicata;cred ca voi „fura”reteta!!
Va pupic si weekend minunat!!
Leila
06/08/2012 at 19:59Lulu, trebuie sa o incerci . E bestiala. E primul an cand am preparat-o dar cu siguranta anul acesta fac portie tripla