Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Painici umplute

painici umplute
Painici umplute

Ingrediente:
800 g faina,
150 ml lapte,
1 lingurita sare,
1/2 lingurita zahar,
sunca, cascaval,
pasta de ardei, ketchup,
15 g drojdie proaspata,
1 lg untura(sau 1 lg unt),
1 ou pentru uns,
(pentru umplutura puteti folosi diferite variante, eu am folosit ce am avut la indemana,merg foarte bine umplute cu amestec de legume, sunca, cascaval, sunca afumata,…)

Preparare:
Incalzim usor laptele in care vom dizolva sarea, zaharul,si drojdia.In faina pusa intr-un vas mai mare facem o adancitura in care vom turna compozitia de lapte.In aceasta compozitie vom amesteca putina faina cat sa obtinem un aluat mai grosut decat cea de clatite si lasam sa dospeasca. Dupa ce a dospit amestecam cu restul de faina,1 lg untura si adaugam treptat cate putina apa calduta pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat nu prea tare dar nici prea moale pe care il vom framanta pana se desprinde de pe marginea vasului.Presaram deasupra faina, acoperim cu un prosop si lasam la dsopit pana isi dubleaza volumul. Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru presarata cu faina si o lucram putin dand forma de rulou.Din acest rulou taiem cate o bucata de aluat pe care il vom intinde de grosimea unui lat de cutit sub forma de dreptunghi. Pe mijlocul fiecarui dreptunghi asezam felii de sunca, deasupra felii de cascaval, pasta de ardei sau ketchup.Umplutura fiind asezata taiem aluatul fasii ca in imaginea de mai jos.


Taiem fasii aluatul la o distanta de aproximativ 1.5 cm de o parte si alta a umpluturii. Tragem intai capetele peste umplutura apoi incepem sa aducem una peste alta de la dreapta la stanga(sau invers) fasiile de aluat acoperind astfel impletitura ca in imaginea de mai jos.


Asezam painicile in tava pe hartie de copt, le ungem cu ou deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Panicile umplute dupa ce le ungem cu ou se pot presara cu cascaval razuit sau cu diferinte seminte.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • cirmicica

    22/11/2011 at 11:15

    Arata nemaipomenit,este de nota 10 cu brio.Succes mai departe,,,,

  • Anonymous

    22/11/2011 at 13:30

    cat de mari sunt painicile? si cam cate buc iasa din cantitatea de aluat din reteta?
    multumesc
    kitana

  • Mihai T. Ioan

    22/11/2011 at 15:24

    O reteta impecabila, felicitari.

  • Leila

    22/11/2011 at 23:38

    Multumim pentru aprecieri . ramane sa le incercati si voi cu diferite umpluturi 🙂
    Kitana, cu aproximatie iti ies dupa cum imi amintesc eu in jur la vreo 16 bucati . Depinde cat de mari le faci …. Sunt foarte bune de pus in gentuta la copii 😉

    • Anonymous

      03/09/2012 at 19:12

      am sa incerc chiar maine sa le fac ceva foarte interesant si nu sint greu de facut sper sa-i surprind placut pe copiii mei cu aceste
      painici

  • Lucaci Laura-Otilia

    20/04/2013 at 20:18

    : )

  • Nina

    26/05/2013 at 11:33

    Excelenta ! Acum ii schimb umplutura : piept de pui , verdeturi si branza . E cel mai gustos mic dejun !

  • Bruma Georgiana

    28/06/2013 at 22:53

    :X:X:X au foost delicioase:X

    • LoredanaCarp

      06/07/2013 at 22:47

      Georgiana arata foarte bine !!
      Poti incarca poza apasand pe butonul verde de mai sus „Trimite poza ta aici” ca sa o putem afisa in pagina dedicata celor ce ne incearca retetele !!

  • Ciortan Oana Si Marius

    23/05/2014 at 11:33

    Am facut si eu dar din pacate nu pot atasa pozele 🙁 nu ma lasa 🙁 dar au iesit demential de bune :* multumim pentru retetele minunate pe care le postati :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram