Ingrediente Pateuri cu Branza:
1 pachet aluat de foetaj,
branza dulce,sau branza telemea,
1 ceapa mijlocie,
sare dupa gust,
boia,
seminte de in, de susan,
ou pentru a unge aluatul,
1 praf de sare,
Preparare Pateuri cu Branza:
Aluatul de foetaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul dezghetat.Intr-un vas punem branza dulce in care vom razui ceapa (o dam pe razatoarea fina),o condimentam cu sare dupa gust si putina boia pentru a-i da culoare.Putem folosi si telemea ,in acest caz vom adauga sare mai putina. Amestecam compozitia de branza pana se omogenizeaza. Aluatul il taiem patratele in mijlocul carora vom pune din umplutura de branza ,le pliem in forma de dreptungi sau triunghi dupa preferintele fiecaruia .
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt dupa care ungem aluatul cu ou ( oul il batem putin cu o furculita cu putina sare ) si presaram deasupra seminte de in sau susan .
Dam tava la cuptorul preincalzit in prealabil si lasam la copt pana sunt frumos rumenite.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Mihaela - mykyduta
02/11/2011 at 20:28Arata intr-un mare fel!!!!
someone
04/11/2011 at 11:59vreau si eu crocontele aurii din astea!!! si please daca ma puteti ajuta cu un link undeva pentru o forma din asta de taiat ondulat…caut de mult de tot prin magazine si suermarketuri si nu gasesc deloc deloc , nici prin piete si am zis ca singura solutie e pe un magazin on line ar nici asa nu am gasit, deci pleae daca gasiti vreau si eu, sau trimiteti-mi si mie daca gasiti voi cu plata ramburs .Pupici
Lory
27/08/2012 at 10:15Nu ai fost tu atenta …forma zimtata de taiat se gaseste in orice magazin cu articole pentru bucatarie 🙂
Anonymous
26/08/2012 at 23:48dar de ce cu ceapa? e nu pot manca ceapa!
Lory
27/08/2012 at 10:14Poti sa elimini ceapa din compozitie fara nici o problema 🙂